עוד משהו לא פשוט

עוד משהו לא פשוט

מחר יש חתונה של בן של חברים קרובים של ההורים שלי. אמא שלי החליטה שהיא לא הולכת לשם עם אבא שלי - או שהוא נשאר בבית לבד, או שגם היא. אני יכולהבין אותה - גם כשמדובר בארוחות מפשחתיות, לא מענינים אותו האנשים (אפילו לא הנכדים שלו - בד"כ) אלא רק האוכל. אחרי שנגמר האוכל הוא מנקר ולא מפסיק לשאול מתי חוזרים הביתה. (וזה בלי להזכיר את הנפיחות הקולניות שלו, שהוא משועשע מהן כמו ילד בגן). בקיצור - באמת לא נעים. מאידך, יושב לו בתודעה ש"יש חתונה אז הולכים". לא פשוט להסביר לו שהוא לא הולך. הוא שואל "למה" וברור שהתשובה (לתאר לו את המצב ולהדגים מארועים קצרים ופשוטים יותר) פוגעת בו, אבל אני לא רואה דרך אחרת.

ישכמה תופעות שכיחות

בפגיעת ראש: היעדר מודעות, פגיעה בשיפוט ודיסאינהיביציה. מה שאתה מתאר קשור קשר הדוק לדיסאינהיביציה. במילים פחות ארוכות, כשמדברים על דיסאינהיביציה מדברים על כך שלאדם "אין ברקסים". אין לו את אותו מנגון שעוצר שנייה לבדוק אם מה שהוא רוצה להגיד, או לעשות "מקובל" או "מתאים". גם השיפוט שלו לא תקין מכיוון שגם אחרי שהסבירו לו למה ההתנהגות שלו לא מקובלת הוא לא מבין. מכל מה שאתה מספר, אמא שלך ממש חייבת ללמוד להכניס עזרה הביתה ולשחרר את עצמה מהטיפול הבלעדי בו. זה מאוד מאוד שוחק!

../images/Emo51.gif

זה שזה מאוד שוחק - בטוח. להכניס עזרה הביתה - אני לא רואה את זה קורה (ואני מדבר על זה כבר הרבה זמן). ד"א, בסוף הוא קיבל את הדין (לא שהיו לו הרבה ברירות) ונשאר בבית. הוא לא השמיע קיטורים על הענין אחרי או בערב של החתונה, כך שנראה לי שהענין לא השאיר אצלו משקעים חריגים - לפחות זה. ולענין אחר - כבר כמה ימים שהוא הולך 3/4 שעה!!! הוא אמנם מקטר ש"זה משעמם" אבל מאידך, הוא סיפר לי היום מה הוא עושה כשהוא הולך, אני מתאר לעצמי שזה משגע את מי שבסביבה, אבל ברמת העקרון זה נהדר - הוא משנן בקול רם עובדות מהחיים - לפני כמה שנים הוא התחתן. כמה ילדים יש לו ובני כמה הם (=אנחנו). כמה נכדים וכו' אני רק מקוה שזה יחזיק מעמד... לפני שבועיים הוא לא האמין שהוא יכול בכלל ללכת כ"כ הרבה זמן.

גנגי

New member
../images/Emo79.gifתראה מה שיוגורט

תראה מה שיוגורט תראה מה שיוגורט יכול לעשות!!!

פעמזמן היתה גם הפרסומת

"מה הסוד שלך סבא? יוגורט - כל החיים!" (טיפה אחרי שעלתה למרקע - הוא מת וכך גם הפרסומת
) אבל זה באמת מדהים איך זה הצליח להזיז אותו.

למעלה