עוד מקרה אוזן

עוד מקרה אוזן

והפעם: דלקת אוזניים (שוב). בחודשים האחרונים צברתי הרבה לכלוך בתעלת השמע השמאלית. לפני כשבוע התחילו הכאבים והסחרחורות המעידים על פגיעה פנימית. רופא א' הסיק שאין לי חום (אני מניח, לפי דופק), ראה אדום על עור התוף (איך? הכל מכוסה בשעווה!), נתן פניצילין והמליץ לא לנקות את האוזן. (א-פרופו, יומיים לפני כן הזלפתי רוטב עשיר שדומה לפסטו של יעל מסוף חודש מרץ, הכולל שמן זית, שום כתוש מושרה, ולימון.) (לא ברור אם זה תרם להחמרה של העניין יומיים אח"כ.) רופא ב', למחורת, בבית חולים אחר, ניקה אוזן אחת, לא הציץ בכלל בשניה, לא בדק חום או אפילו דופק, רשם אוגמנטין וטיפות אוזנים כלשהן. ואני, התחלתי לנקות את הגורם לבעיה על דעת עצמי, בעזרת שמן פראפין פשוט, שממיס את האיכסה שבאוזן. (רק היום השגתי אותו, אני במזרח הרחוק). המינון, שניתן ע"י רופא קונבנציונלי מירושלים לפני כמה שנים: טיפה שמן ליום, 10 ימים. לאחר מכן האיכסה אמור להתפנות בקלות מהאוזן ע"י זרם עדין אבל נחוש של מיים חמימים. והשאלות: א. אם רופא א' המליץ על פניצילין, והשני נתן אוגמנטין, מה אני אמור להבין מזה ?(שאלה פתוחה) (אני כבר לוקח את הפניצילין בכל מקרה). ב. אילו אנטיביוטיקות טבעיות קיימות בטבע, לשימוש חיצוני, ובמקביל PER OSS (לעיכול - יען כי הזיהום כבר מזמן התפשט פנימה), ומהם המינונים המקובלים (למשל, כמה בצל, אופן ההכנה, וכו') ג. האם מישהו מכיר מנסיון מיקרה דומה שטופל עם או בלי קונבנציונלים? ד. האם תמיסה הכוללת שום מעוך, מושרה שעתיים בשמן זית, לימון וקצת פלפל קיינה יכולה לזהם יותר, או שהייתם מתייחסים לתמיסה כחומר חיטוי (כמו, למשל, אלכוהול איזופרופיל 70%) ותודה מראש, ובכתב, כי אני כבר לא שומע ממש טוב
ולא צריך להתנצל, אני לא לא הולך לנסות אוטומטית כל מה שכתוב כאן, אלא לאחר שיקול דעת והתייעצות עם רופאים וכו'.

(אני סוטה לכיוון האנטיביוטיקות...)

שמעתי, למשל, ששום שנכתש או נמעך יאבד מהר מאד את החומר הפעיל שבו. הכצעקתה, והאם נכון הדבר גם לגבי בצל, ו/או אחרים. מעניין אותי באופן כללי נושא האנטיביוטיקה הטבעית, והייתי שמח לראות דיון או מאמר מקצועי בנושא. (אגב, מה עם הנוני בתאילנד?
יש לי יומיים לבדוק את הצעקתה
)

למעלה