עוד מעט שבועיים

יפעת 7379

New member
עוד מעט שבועיים

היי לכולן, אז עברו עוד מעט שבועיים מאז הניתוח שלי עדיין מתאוששת...
יודעת שאחרי ארבע וחצי שעות סוריאנו יצא (תשוש לגמרי לדברי אמא שלי) ואמר למשפחה שלי שזה לא היה פחות קשה ממה שהוא חשב אבל גם לא יותר גרוע ... אז ככה סיכום הניתוח שלי :
מוקד עמוק בין הרחם לשלפוחית אינו חודר לשלפוחית , סיכמה דבוקה לדופן הרחם ולטפולה שמאלית אשר קבורה תחת הידבקויות לא ניתן לזהות שחלה או חצוצרה משמאל מימין שחלה דבוקה לדופן האגן ללא מעבר צבע מכילה ציסטה
שוקולדית בגודל כ4 ס״מ. מוקד רקטוגינלי החודר לרקטוסיגמה ולנרתיק כולל מוקד כ3 ס״מ ברצועה האוטרוסקאלית משמאל
כולל מעורבות שופכן שמאל.
בוצעה הפרדת הידבקויות נירחבת, ניקוז ציסטה מצד ימין משמאל שחלה מכילה ציסטה כ6 ס״מ נוזל שוקולדי ללא רקמת שחלה תקינה חצוצרה חסומה ומפותלת ללא עדות לפימבריה וללא מעבר, בוצע בנוסף הפרדת המוקד משלפוחית השתן
וכריתתו.
בסיום הניתוח מימין שחלה וחצוצרה במראה תקין משמאל שחלה קטנה מהרגיל אך עם רקמה תקינה מצב לאחר כריתת חצוצרה כלל המוקדים ניכרתו.
זהו אחרי שהגעתן לכאן ואני מקווה שהגעתן אז הכאבים כבר פחותים תודה לאל אבל בשירותים עדיין בא לי למות ויש לי עצירות מטורפת ואני מרגישה שפי הטבעת שלי נפוח ברמה מטורפת זה נשמע לכן הגיוני? יש למישהי פיתרון?
סוריאנו אמר לאימי שהאיכות חיים שלי והפוריות שלי ישתפרו ללא היכר, האם אין לי סבלנות וזה ישתפר? האמת שאני מחכה בקוצר רוח למחזור הראשון שלי ולנסות להכנס להריון טיבעי
תודה
יפעת

כיף להיות אחרי

שמחה שאת אחרי ניתוח :)
לגבי עצירויות- אני יכולה להציע לך לאכול הרבה אבוקדו, זה עזר לי פעם בעצירויות.
גם תשתי כף שמן זית עם מיץ מחצי לימון. תעשי את זה בבוקר על קיבה רכה. זה ממש עוזר.
לאחרונה דיאטנית המליצה לי על שמן פראפין..קניתי ועדיין לא היה לי צורך להשתמש בו. הבנתי שכף אחת מזה והכללללל מסתדר. זה לא עשוי מחומר ממכר לגוף, זה הכי טבעי ול מזיק.

לגבי הפוריות- את חייבת לחכות למחזור :) קחי בחשבון שיש מצב שלא תצליחו בפעם הראשונה...ואולי כן :)
בהצלחה

פז08

New member
שלום יקירה......

תהיתי באמת איך עבר לך.....
שמחה מאוד שאת אחרי.
עצירות אחרי זה הגיוני. אני מציעה שתתייעצי עם ד"ר סוריאנו מה מותר לאכול. אולי אפילו עם דיאטנית איך להתמודד עם העצירות.
בכל זאת את אחרי ניתוח שמערב מעי, אז נראה לי שכדאי להתייעץ.....
אני יכולה להמליץ על שתי כוסות מים איך שאת קמה בבוקר, על קיבה ריקה......
ולגבי הפריון- תני לגוף טיפה להתאושש. חודש יותר / חודש פחות, לא נראה לי שכל כך משנים......
חכי לווסת אבל תתייעצי עם ד"ר סוריאנו האם לנסות בווסת הראשונה או אולי בכל זאת לתת לגוף עוד חודש / חודשיים לחזור לעצמו....
בינתיים שולחת
ואיחולי החלמה מהירה!!

יפעת 7379

New member
אוףףףף

אני לא בטוחה כבר שזאת העצירות מה שכואב לי, פי הטבעת שלי נפוח מבפנים אני מרגישה את זה כשאני מתאמצת ואחר כך כואב לי נורא באותו מקום כול הזמן האם מישהי חוותה משהו כזה גם אחרי ניתוח ?

זואילי

New member
אולי כדאי שכירורג יראה אותך

או עדיף פרוקטולוג (אם לא היה לך כירורג כללי בניתוח)

מתי הביקורת שלך? תתני גם לרופא אנדו שניתח להסתכל.

יפעת 7379

New member
אין לי

עדיין תאריך לביקורת ד״ר סוריאנו ניתח אותי והיה לי כירורג בניתוח ... , זה לא נישמע משהו שהוא הגיוני שקורה? היום זה שבועיים לניתוח , בטח אחרי פסח תהיה לי ביקורת,
תודה על התגוב. המהירה :)

זואילי

New member
מי היה הכירורג?

זה נשמע הגיוני, גם לי היו ענייני תחת אחרי ניתוח בו נגעו קצת במעיים.
תעדכני את סוריאנו בפגישתכם וגם תקבעי, באם זה ימשיך, לכירורג הכללי.

יפעת 7379

New member
אני לא זוכרת ...

דר ׳ רוזין יכול להיות? מה היה לך אם אפשר לשאול ומה עשית? יש לך עצה בשבילי?

זואילי

New member
כן. יכול להיות בהחלט

את יכולה לתאם לד"ר רוזין בימי המרפאה שלו בתה"ש..

בניתוח הראשון נגעו לי במעי ועשו הפרדת הידבקויות שהיו שם. אחרי הניתוח הייתי בעצירות 9 ימים.
שתיתי שמן פראפין 3 פעמים ביום (מהלתי בפטל.. בעעע ברמות)
לכל מזון הוספתי שמן זית.
שתיתי מלא מים.
בסוף נפתח הסכר.

יש סירופ טבעי שנקרא אל-צירות. פעם גם זה עזר לי.
וקומפוט פירות יבשים של אמא (עכשיו בפסח בטח ממילא יהיה זמין...)

רינתבי

New member
שמחה לשמוע שאת אחרי

מקווה שמכאן כל התסמינים רק ילכו ויפחתו וכמובן כמה שיותר מהר.....נשמע ניתוח לא פשוט וממש כל הכבוד לך.

מאחלת חג פסח שמח וקל

למעלה