עוד מספר דקות

סיטרא

New member
עוד מספר דקות

בתוכניתו של ירון לונדון בערוץ 10 על יוצאים בשאלה,

ממתינים בנשימה עצורה...

בינתיים, השתכנענו לרכוש פנטהאוז מ-ד-ה-י-ם על נתיבי איילו, במחיר מציאה של 6.5 מיליון דולר... אווווו.... זה מתחיל בייי.... <הסגנ והבוסית>

היה מדאים ויפה,,,

בעיקר נהניתי מירון ידען שדיבר ודירבן את החילונים לעזור יותר ליוצאים בשאלה

סלסרו

New member
לא חבל ששידרו את זה בליל שבת?

לדעתי מוטב היה לשדר בזמן שגם דתיים צופים. בכל אופן

סלסרו

New member
תוכל לכתוב איזה תאור קצרצר של

הכתבה? מה דווח? כמה זמן? ברוך השם, נראה היציאה בשאלה תופסת תאוצה..

כתבה מאד חשובה ../images/Emo45.gif

מעניין אם טומי לפיד ראה את הכתבה- אולי הוא האיש שאליו יש להפנות את המצוקה של היוצאים בשאלה. אני חילוני אגב, אבל הכתבה הזו נתנה לי פרספקטיבה על חיי החרדים שנשארים בבועה שלהם ואני מבין למה הם נשארים שם- לא בגלל חוסר הרצון שלהם לצאת מהמסגרת הכל כך נוקשה הזו. בהצלחה. יש משהו שאני יכול לתרום??

בוודאי שאתה יכול לתרום או להתנדב

פנה לעמותת ה.ל.ל - האגודה ליוצאים לשאלה, טל' 1700707073 . אתה יכול גם לעיין באתר שלנו HILLEL.ORG.IL ואתה גם יכול לפנות אלי במסר אישי.

MrChicken

New member
בקשה

מישהו יכול להפוך את זה ל MPEG ווידאו פורמט ולשלוח לינק לפורום ?

kochavit

New member
פורום יוצאים עולים לאויר - כל הכבוד

בצורה בלתי רצונית עליתי על הכתבה בערוץ 10 (פעם הייתי אומרת "באשערט"
חחחח). אני כל כך שמחה שסוף סוף מצאו מקום למצוקה של יוצאים בשאלה והתקשורת מנסה להרחיב טיפה את המושגים של החילוניים. ירון ידען היה כל כך חד ושנון בלשונו,כל הכבוד ירון (שאני מכירה באופן אישי ומתרגשת בשבילו באופן אישי!) וכל הכבוד וחברי הפורום שהסכימו להתראיין ולהחשף, זה בטח לא קל. ועכשיו אני מרגישה שאני מכירה אתכם קצת יותר טוב. אנחנו צריכים להחדיר את המודעות לציבור ולממשלה שתפסיק לעזור לפרזיטים ותתחיל לעודד את המתאמצים באמת. באמת, אין לי מילים!! סוף סוף!! כל הכבוד!!!!

התשקורת מעוותת ולא מדייקת!!!

נתחיל באי דיוקים: -ליד תמונתו של ירון ידען הופיעה הכתובית "חסד אמת" במקום "דעת אמת" - הזכירו ב2 מילים שהמדינה נותנת רק אלפית ממה שנותנים לאירגוני החזרה בתשובה לעמותות ה.ל.ל ותמר. אין עמותה שנקראת תמר אלא עמותת דרור שהקימה תמר דרור שהיא עמותה של אשה אחת. לערוץ 10 היתה תזה שאומרת שהחילונים לא מסייעים ליוצאים לשאלה. לכן, למרות ששוחחו ארוכות עם אנשי ה.ל.ל ולמרות שאסף פיליפ ולייזר שהתראיינו בכתבה דיברו איתם במפורש על ה.ל.ל, לא הזכירו כלל את פעילותה של העמותה. אני מקווה שתהיה תגובה חריפה של ה.ל.ל בעיניין ושנצליח לשכנע אותם לעשות כתבה נוספת שתציג גם את הדברים הטובים שנעשים.

סיטרא

New member
ולמה אתה יורד לקטנות ?

עצם זה ששידרו כתבה עלינו, היוצאים, ביום שישי בערב, בשעה בה אחוזי הצפיה מהגבוהים, כבר צריך להספיק, העיקר ששמו את מצוקת היוצאים על נס. אומנם עצם פעולתה של הל"ל נותר די בשוליים, אך הלב מתמלא בשמחה, שכן דברים אלו ודאי עוררו או יעוררו הד תקשורתי מסויים, ואולי איזה פוליטקאי רדום או שניים. האין אנו צריכים להסתפק במועט בעידן בו עמותות החרדים זוכות לחשיפה גדולה לאין ערוך משלנו ?

kochavit

New member
למה ישר לרוץ לחפש את הסיבה לריב?

קודם כל, יופי שהייתה סוף סוף כתבה על מצוקת יוצאים בשאלה. ב. חבל שהיו אי דיוקים (גם אני תהיתי מי זאת עמותת תמר) ג. לא צריך לרוץ ולתקן את ה"עוול" ולגנוב את כל ההצגה. נכון, הלל זו עמותה חילונית שעוזרת ליוצאים בשאלה, אבל מה שיצא מפרסום כזה שאנשים יבינו שכן ישנו גוף שמטפל ביוצאים בשאלה ואנשים ירגעו להם ולא ינסו לעזור יותר. הייתי מציע לעשות כתבה אחרת על הלל בלבד ועל הקשיים הפיננסיים שהיא סובלת ועל כמה עוד הלל יכלה לעשות ולעזור אילו היה לה סיוע מהממשלה.

עם כל הכבוד

מתי תבין שאין התאמה וקורולציה מוחלטת בין צמד המילים "יציאה בשאלה" ל"הל"ל", ומותר שתהיה כתבה גם בלי שאתם תהיו בה המרכז. מדובר בתופעה אנושית מרתקת שאינה קשורה בהכרח לארגון פלוני או אלמוני, וכל עוד הכתבה עשויה מתוך הבנה וסימפטיה אנושית ולא מתוך התנשאות או רדיפת סנסציות היא מבורכת ורצויה. וזאת מבלי לפגוע בשום פנים בעבודת הקודש שאתם וכל המתנדבים היקרים בארגון הלל או בשאר הארגונים עושים.

סיטרא

New member
מסכים באופן חלקי

היות ורוב המרואיינים בתוכנית קשורים באופן בלתי נפרד מהל"ל, מן הדין היה שיזכירו ולו ברמז קל את פעולתה המבורכת של הל"ל, אם כך, תמיהתו של ידידנו בני במקום, כמובן שלא כל אזכור על יוצאים חייב לכלול את המילה "הלל" , אך יהיה מן הראוי שכך אכן יהיה מכיוון שהוא הארגון היחיד שמתעסק ביוצאים ( לא כולל את דרור, אך זה דיון אחר ואין לי רצון להתפלמס מעל גבי הפורום. ).

מסכים חלקית

אולי היה מקום להזכיר שמות וטלפונים של ארגונים ועמותות כדי שאנשים יוכלו להתנדב אם ירצו. אך אין לטעמי צורך לחבר באופן מלאכותי בין חווייתם האישית והאינטימית של דתלש"ים וסיפורם המרתק והמדהים, או השאלה בדבר מחוייבות המדינה באופן רישמי לסייע להם. לבין ארגונים שונים העוסקים בארגון מפגשים ובמתן עזרה. מדובר באנשים עצמאיים מוכשרים ואמיצים שסיפורם האישי יכול לזכות למקומו הראוי עם ובלי קשר לארגונים וולנטריים שונים שאכן טורחים בכל מאודם לעזור, ועל כך תבוא עליהם הברכה. טרם ראיתי את השידור, ולכן הנאמר לעיל הוא בערבון מוגבל. אשמח אם מישהו אכן הקליט ויוכל להודיע לי על כך בפרטי.

לילית3

New member
פטיש יקר, מה שאתה לא מבין לצערי

זה , שאף אחד בהלל לא רוצה להיות המרכז במקום היוצאים אלא אך ורק למענם. ככל שידעו על הלל, על הפעילות, על המחסור והצורך בתקציבים נוספים, כך יותר ויותר יוצאים יוכלו להעזר בהלל. גם לי הפריע שהלל לא הוזכרה בכתבה במיוחד ע"י מי שחבר בהלל. אבל אני מתארת לי שששזה בוודאי הושמט משיקולי עריכה. <פטיש ממי'לה - אם אתה רוצה להיות במרכז - אני יכולה לסדר לך איזה תפקיד במשחק המפורסם- יש לנו **** במעגל> <ובבקשה בלי להעלב>

לא הבנת מ(מ)ילה..

חשוב מאוד מאוד מאוד שידעו על הלל, ואני מוכן אפילו להוסיף עוד מאודים. יש בכך גם סיפור עיתונאי וניתן לעשות על כך כתבות רבות, שיהיו לא פחות חשובות וגם לא פחות מעניינות מהכתבה העוסקת בסיפורם האישי של דתלש"ים וחרדלש"ים, ובשאלה החשובה והנפרדת אף היא, מה המדינה עושה למען אזרחיה. זה לא אומר שאם נניח יראיינו אותך לילית ראיון חושפני ואינטימי על יציאתך את בשאלה, (או שיראיינו את בני על יציאתו בשאלה הוא, למרות שהוא משום מה טרח להסתיר עובדה זאת עד לפטירת אביו), על המניעים, הסיפור האישי, ויחסייך המורכבים עם אביך עד לאחרונה. תסכימי שהסיפור האישי והמדהים שלך שכפי שאני מכיר אותך כאינדבידואל אני בטוח שיש בו סממנים אינדבידואליים מרתקים האופיינים לאישיותך היחודית, יופקע לטובת ארגון שעזר לך להכיר אנשים במפגשים. ותודי שגם את הכרת אנשים מדהימים במפגשי הלל לאחר יציאתך בשאלה וההחלטה להתנדב שם, למרות שיצאת מזרם מתון יותר. ותחשבי רגע על ראיון איתך לפני שאת עונה לי תשובה. קאפיש? מקווה שהנקודה הובהרה.

לילית3

New member
../images/Emo6.gifקודם כל אהבתי את הכותרת. ולגופו

של עניין, קודם כל אני שמחה לגלות שיש לך הבנה ואמפטיה לסיפורים אינטימיים וחושפניים של אנשים אחרים. גם אני מכבדת את יכולתם לחשוף את הסיפור שלהם ויותר מזה, למרות שאני מכירה כל אחד מהם באופן אישי (גם את השותף שלך) ואת הסיפור שלהם, התרגשתי אתמול עד דמעות ועדין קשה לי להסביר מה בדיוק גרם לי לבכות. אבל. ובוא נדבר כרגע רק על לייזר (כי שמו וסיפורו ממילא חשוף כבר ואין לו בעיה עם זה ) לייזר הוא חבר בהלל. הוא נעזר ע"י הלל, הוא תורם רבות להלל, הוא גם מקבל וקיבל ויקבל תמיכה רגשית, חברתית וכו' מהלל. אין לי כמובן טענות כלפי לייזר, גם לפני שדיברתי איתו, היה לי ברור שהוא דיבר על הלל בכתבה והיה לי ברור שפשוט השמיטו את זה. בכל אופן, לדבר על מצוקת היוצאים, בלי לדבר על הגוף שעזר ועוזר להם באיזו שהיא דרך להתמודד עם היציאה בשאלה, בלי לדבר על המצוקה התקציבית של הלל שלא מאפשרת לעזור לעוד יוצאים (להלן גם דתלשי"ם שרוצים להיות חלק ממשפחת הלל -וד"ש לMAYA20 )- זה פאק בסיפור העיתונאי. ולא בא לי להסכים איתך עכשיו על כלום טוב. יללה בוא נריב!!

למעלה