עוד מסע עבר

TheOrion

New member
עוד מסע עבר

והפעם למדתי עד כמה שפשפת זו מחלה קשה, אבל דיה לצרה בשעתה, עוד לא סיפרנו על תרבות יום א' שהגעתי אליו ביום ראשון, אה? אז נתחיל ביום ראשון. מוזיאון בתי האוסף ביפו(הגעה דרך ת. מרכזית ת"א קוים 44/46 ובקשה מהנהג להוריד ליד). שעה 11:35. האירוע: משה(TheOrion, אני) מגיע למוזיאון בתי האוסף יחד עם אחד המפקדים מהמחלקה. רקע: את היום אני התחלתי שעה וחצי אחרי כולם. כל שאר המחלקה יועדה להתייצב ב-10:00, אבל לי נתנו שעתיים של יום סידורים אז יכולתי להגיע עד 12:00 ואפילו הקדמתי. הייתי יכול להגיע גם ב-10:00 אם פקיד בבנק לא היה לוקח את הזמן שלו(האמת שזה הפקס שלקח לו רבע שעה לקבל פקס) ופעולה של 5-10 דקות הפכה לפעולה של שעה. אז אני מגיע למוזיאון ומה אני רואה? המון כלי נשק חדשים וישנים, טנקי מרכבה(סימן 1, הישנים ביותר שכמעט לא בשימוש), נשקים של האוייב, של הצרפתים ושל האמריקנים ושל צבאות שחשבתי שנלחמים עם אלות. יש הסברים של מלחמות ישראל עם התעמקות במלחמת יום כיפור ובמלחמת ששת הימים שחרצו גורלות מבחינת מדינת ישראל ועיצבו מדיניות פוליטית חדשה באיזור. לאחר מכן פתחנו במסע הארוך לכיוון הבסיס, מסע שלקח לנו 3-4 שעות(שעה וחצי מת"א לאיזור חדרה, מטורפים היו הפקקים באותו יום). בדרך עצרנו במקדונלדס ליד כלא מגידו, אכלנו ועצבנו את המפקדים שלנו כשאיחרנו בכמעט 5 דקות לזמן של 35 דקות אוכל. אחרי שעשינו את כל זה, הגענו לבסיס, קיבלנו את הנשק חזרה, הכנו מיטות, אכלנו שוב והלכנו לישון. קמנו ביום שני בבוקר, העברנו יום שלם בכיתות ובאוהלים עם שיעורים כאלו ואחרים על נשק, הפקרת נשק, תפעול נשק, ציות להוראות במטווח, פק"ל מטווח ושיחת מ"מ לקראת תחילת המטווחים הרציניים. מלבד זאת, דבר לא קרה. בימים שלישי ורביעי טווחנו, וטווחנו מעט. אני איפסתי את הנשק ל-25 מ' תוך מטח אחד של 5 כדורים עם מקבץ של 2 ס"מ. ל-50 מ' כבר התקשיתי מעט ולקחו לי שלושה מטחים של 5 כדורים כדי לאפס איפוס קרבי. הפעם המקבץ לא היה משהו ועמד על כ-3 ס"מ. ישופר להבא. אז יריתי סה"כ 20 כדורים ועוד 5 כדורי תחושה של שבוע שעבר. במהלך שלישי ורביעי גם עברנו ת"ס-תס"חים עם הרס"ר. "דגל-שק" "הכתף-שק" "הצג-שק" "הרקיעה לא אחידה! למה אני שומע שתי רקיעות ולא אחת!?!?!? יש לכם עוד שעה איתי עכשיו!" וכמובן "שמאל ימין שמאל. שמאל ימין שמאל. שמאל ימין שמאל ימין שמאל ימין שמאל." והפניות הקבועות ל"בן בנישתי! מה קורה פה!?" "הם התבלבלו הרס"ר" "אה, טוב, הבנתי. למה הם התבלבלו!?" "כי הם לא מחוברים לקרקע הרס"ר". ביום רביעי גם ביצעתי את המעשה שזיכה אותי בתואר מצטיין הרעות השבועי של מחלקה 1 ובמחברת למפקד ביום חמישי בשיחת המ"מ. המעשה שהיה, כך היה: היה חם, והיינו אחרי כמעט 3 שעות של תס"חים עם הרס"ר. הוא נתן לנו רבע שעת שק"ם שבסופה צריכים להתייצב ליד חדר האוכל. קניתי לימונדה, ושאלתי את סמל המחלקה אם אפשר להביא משהו לשתות לבחור שנשאר במטווחים לשמור על הציוד שלנו(עמד 3 שעות בשמש כמו מניאק, ולא יכול היה לזוז אפילו כדי לחרבן). הוא נתן לי הארכה של עוד רבע שעה ואת הרשות כמובן, וציין זאת באוזני מפקד המחלקה. שאלה לפולן, בן בנישתי יש גם בפלוגה שלכם, נכון? לא רק אצלנו....? הערה: הדבר המעייף ביותר השבוע היו הת"ס-תס"חים. יום חמישי, 04:00 מקימים אותנו. "יאללה! מסע!" מסע של 4 ק"מ שהתחלתי אותו עם שפשפת וכאבים בכתפיים וסיימתי אותו עם שפשפת רצינית, כאבים חזקים בכתפיים ובלי זמן להתאושש מהם. המסע לא היה קשה, אבל בגלל ששרפו לי הירכיים הפנימיות, זה כאב, וכאב המון. אני רק מקווה שלמסע הבא אני אגיע בלי תקלות כלשהן. אחרי המסע הלכנו להקים מטווח, וחשבתי שאני אירה עוד כדורים, אבל לאחר מכן הסתבר שזה רק השלמות מטווחים לכל מי שלא הספיק לאפס את הנשק מקודם. אז יום שלם ישבתי בשמש, בלי צל, ובלי לעשות כלום. לפחות הגיעה שק"לית ניידת,אבל לא רציתי כלום ממנה אז לא קניתי כלום. אחה"צ חזרנו לבסיס. לקראת ערב, אחרי ארוחת ערב, היה לנו מד"ס. הבעיה שלי עם המד"ס היתה שעדיין היתה לי שפשפת, והיא שרפה, עוד יותר מששרפה במסע, והייי צריך לרוץ ככה 2 ק"מ מסכנים ונראיתי כמו מת כשסיימתי(עם הרבה עזרה מחברים האמת, כי בקושי יכולתי להזיז רגליים). אז אחרי המד"ס שוחררנו לשעת ת"ש בה התרחצתי, לבשתי מאצ'טונים ומהר מהר שמתי את המשחה שאמא שלי הביאה לי שפותרת את זה. בבוקר צרב טיפה למשך חצי שעה וזהו. הגעתי לחברה שלי ביום שישי לקראת 16:00, כי יצאנו מאוחר, וקיבלתי הוראה מהרס"ר להסתפר בבית כי אורך השיער שלי גב ולי ביותר. מישהו מכיר מספרה זולה שפתוחה במוצ"ש באיזור גבעת שמואל? המסקנות שלי מהשבוע: 1) סמל המחלקה יכול להיות נאצי כשהוא רוצה(לא אני קראתי לו ככה, הוא קרא לעצמו ככה, אז זה לגיטימי) 2) לא לאחר לזמנים של סמל המחלקה. כי אז הוא מריץ אנשים וגורם להם לזחול על אבנים. 3) להיות נחמד לאנשים עוזר גם לעצמך, ולא בגלל המחברת, אלא בזכות העזרה שקיבלתי במסע ובמד"ס כשכאבו לי הביצים. 4) הכיתה שלנו היא באמת הכיתה הכי טובה בפלוגה, ואף בבסיס. 5) נחשון זה גדוד טוב, בניגוד לטענות עליו. 6) חרוב ודוכיפת איכזבו אותי. 7) לביא הפתיע אותי לטובה ושמשון גם, למרות שפחות. 8) המ"מ שלנו יודע לתת אגרופים. הפיל אותי חזרה לכסא במכה אחת אחרי שנתן את המחברת. פעם הבאה אני אצפה לזה ולא אפול
בתקווה לעוד אותות מצטיין שבועי(בדרך לסחיבת פק"ל כבוד
שזה נגב או מא"ג בעיקרון) ובברכת שבת שלום(או שבוע טוב, לקוראים במוצ"ש כמובן), אני מסיים את שידוריי.

R o n 2 5 6

New member
כל הכבוד :)

מעניין לשמוע כל פעם מחדש על מה שעובר עלייך. שבת שלום.

eyalpolan

New member
סיכום טוב + הסיכומון שלי

בקשר לשאלה- כן, גם אצלנו יש בנבנישתי, קודמדם, זכריה וטימטם. אז סיכמת את זה יפה.. תרבות יום א' (אנחנו היינו בהר הרצל, עברנו בקברים של גדולי האומה ועוד חיילים שעשו דבר הירואי כזה או אחר ואחרי זה הלכנו ליד ושם), בהמשך השבוע שיעורים, מטווחים (כיף!), מד"סים (אחד של שתיים וחצי ק"מ בקצב לא רע, אחד של שתיים בקצב חלש רק בשביל שחרור אחרי המסע, ועוד כמה מד"סי כוח שכוללים שכיבות שמיכה, כפיפות בטן, מתח וכו'), והמסע שמשה דיבר עליו (4 ק"מ). התס"חים שלנו (הכתף 'שק, דגל 'שק וכו') בוטלו השבוע משום מה. אתמול קמנו ב3, התארגנו מהר וב6 וחצי כבר היינו על האוטובוס. 10 וחצי הגעתי הביתה. משפטי השבוע: ש: מה השתבשה עליו? ת: דעתו הרס"ר. מ"כ: איך קוראים לך? חייל: דנ... מ"כ (קוטע): סתום סתום ת'פה סתום מ"כ: פריד, רואה ת'אלונקה הזאת? שמור עליה.. רואה את האוכל הזה? שמור עליו.. רואה את הגרגר חול הזה? שמור עליו.. יודע מה? תכין לי מצ"ל גרגירים. שאלה למשה- למה אמרת שחרוב ודוכיפת מאכזבים? במה זה מתבטא? מתי בכלל יצא לך לראות מה פלוגות אחרות עשו? עד כאן בינתיים, עכשיו אני הולך לישון עד שיתחיל המשחק של הרצליה נגד קריית שמונה (בקריית שמונה), המשחק ליגה הראשון שאני מפסיד אחרי שנה וחצי

Suli

New member
LOL

מצ"ל גרגרים ומשה, אני מתפלא שאתה לא מתלהב מהמטווחים. אישית, די אהבתי אותם, למרות שלא עשיתי הרבה. ושתדע, להתנדב בצבא זה חרא. חשבתי בהתחלה שזה כיף וכל זה. ראיתי שמצטיין הפלוגה שלי למשל מהטירונות נדפק עוד יותר ממני, כמו שאר מצטייני המחלקות. את ההערכה שתרכוש בקרב חבריך אפשר להשיג באמצעים אחרים. ובשלשות תמיד תעמוד באמצע!

TheOrion

New member
ואני אסביר

זה לא שאני לא מתלהב, פשוט לא טווחתי כמעט. זה כיף לירות, אבל להקים ולפרק מטווח כשאני לא יורה אפילו כדור אחד?(ביום חמישי) זה קצת מעצבן. להתנדב זה באמת חרא, בגלל זה לא התנדבתי להישאר שבת, ואני לא מתכוון להתנדב להישאר שבת לעולם. אבל יש דברים שאפשר וצריך לעשות, כמו לעזור לחברים שלך. הם הולכים לשמור על הגב שלי ב-3 שנים הקרובות, שאני לא אקנה להם לימונדה בתמורה?

מטווח זה לא ירי של הנאה

יותר כיף לפרק 1500 כדור על אוטומט, כמו שאני עושה

trigotrigo

New member
זה יוצא בעיקרון יום שישי,

ויום כיפור לא יכול ליפול על שישי או שבת, אז מזיזים את זה קדימה

tomash11

New member
אמור לצאת, אבל דוחים את זה כאמור...

אי אפשר לעשות את יום כיפור על שבת. אז כמו שטריגו אמר, י' בתשרי יכול לחול בשבת, אבל במקרה כזה דוחים את החג עצמו.

Thierry Henry

New member
זה תלוי.

יש מקומות שבהם להצטיין במחלקה או בפלוגה בטירונות דווקא משתלם. מקומות שמציעים לך אפשרויות יציאה בבחירה ליחידות מובחרות יותר.

Thierry Henry

New member
בייבי פסטה

תשים, זה טוב לשפשפת. ואחריי שזה יעבור תתחיל לשים טאלק פונגימון כל פעם אחריי המקלחת. לא תחזור לך השפשפת ככה. וחוץ מזה, אתה חתיכת צעיר שבוע טוב גם לך

TheOrion

New member
יש לי משהו שפותר שפשפות

אני אנסה את הרעיון עם הפונגימון כל פעם אחרי מקלחת, בתקווה שיעזור. וואי, שכחתי שהגיע חייל חדש לכיתה השבוע שמתלהב מה-8 חודש פז"מ שיש לו. הבעיה היא שהוא הסיע כלבים כל ה-8 חודשים האלה, ולא באמת עשה צבא.

למעלה