עוד ממעללי מע"צ

עוד ממעללי מע"צ

אתמול, אני חוזר מהעבודה בערך ב- 9:30 בערב (הייטק) על האופנוע (GPZ). מהירות שפויה, בערך 120, ללא עומס תנועה, שר לעצמי בקסדה על גהה לכיוון דרום. כמו שאני מתחיל לרדת מהגשר של מסובים לפני שאני מבין מה בדיוק קורה המכונית שלפני דופקת ברקס וגם זו שלידה. היגוי הפוך ואני עובר ביניהן ואז... אני נופל על הכביש המגורד הכי דפוק שיצא לי לרכב עליו בשנה האחרונה בלי שום התראה, שום סימונים ואני חייב להודות שלפני שהבנתי למה הכניסו אותי היה רגע של פניקה. בסופו של דבר לא קרה כלום כמובן (כולו כביש מגורד) אבל היום בבוקר בדקתי את השילוט באיזור והוא כולל את ההתראות הבאות: שלט כתום המודיע על המצאות מחסום (?!) לצד הכביש (על חצובה נמוכה) רק בצד אחד, ועוד שלט המודיע על הגבלה ל- 60 קמ"ש בדיוק מטר לפני התחלת הכביש המגורד. עוד אחד מפלאי מע"צ...

GPZiv

New member
היה לך מזל

ערב אחד כשנסעתי למפגש במקס פלייס, ירדתי את הירידה של הקסטל לכיוון ת"א וכמה מטרים אחרי מחלף עין חמד אני רואה את שתי המכוניות שלפני נותנות ברקס ו"נופלות" אל הכביש המגורד, ממש כמו שלך קרה. למזלי הייתי די רחוק מהן והספקתי להאט מ- 160 ל- 140 תוך רבע שניה. בכל זאת, לא נעים להכנס לכביש מגורד ב- 140 כשצמיגי הכביש של ה- GPZ לא ממש מחבבים אופי כביש כזה. ירדתי למהירות של כ- 70 קמ"ש כשהאופנוע עדיין מנסה לנער אותי מעליו כמו סוס פרא או שור במופע רודיאו. לבסוף סיימתי את גיבוש מע"צ בהצלחה וללא כל נזק. אין צורך להוסיף ששלטי אזהרה ו/או הוראה לא היו באותו רגע והבחנתי בהם רק לאחר יומיים. זהו

מיצו

New member
קודם כל - אשמתך!

למה אתה שר בקסדה? אתה לא יודע שיש קנס על זה? 750 ש"ח ו-4 נקודות. אסור. אסור. שנית, מי אמר שמע"צ חייבים להודיע מראש על העבודות שלהם? במו עיני ראיתי שילוט של מע"צ שאומר ששני נתיבים הופכים להיות אחד (כזה שלט כחול עם החיצים של הנתיבים מתמזגים), והנתיב השמאלי מתמזג לתוך הימני. מה עושים חכם? לוקח את את הימני כדי להימנע מהידחפות כאשר השמאלי יעלם כמובטח ע"י השלט. מה עושה ישראלי? לוקח את השמאלי כדי להידחף לפני כל החכמים ולהגיע שניה לפניהם לרמזור הבא. ומה עושה מע"צ? שמה את השלט הפוך. כלומר דווקא הימני מתמזג לתוך השמאלי, והנה, שוב פעם כמו בתנ"ך - רשעים יעלוזו. אגב, פעם, מזמן, כשעבדו באיילון בין ההלכה לקק"ל, וכל הכביש היה חרוש, עשיתי רייס עם איזה R1 (היה לילה, מאוחר, כביש ריק). נתנו בגז יפה ולקראת הרכבת היינו מעל 240 (ס"מ לשניה כמובן, אני לא עובר על החוק). פתאום אני רואה מול העיניים שהכביש ממש נגמר לי, ואין יותר פסים לבנים על הכביש. "חרוש! כביש חרוש!!!" אני צועק לעצמי במוח, ונזכר במדרגה היפה שמלווה כל חרישה (נפילה בהתחלה, עיקום ג´אנט או פנצ´ר בסופו). ברקס בכל הכוח, גם ה- R1 מבחין בזה. אנחנו מאיטים לאיזה 170, אבל עדין זה מהר מדי, במיוחד אם יודעים שבתוך החריש אתה לא יכול לבלום באותה יעילות. אני עף מעל המדרגה ובגלל המהירות הגבוהה בכלל לא מרגיש את הנפילה. הצמיג האחורי מתחיל לזוז ימינה שמאלה כשהוא מנותב בידי החריצים. למזלי זה צמיג 200, כך שהוא לא ממש נבלע בתוך החריץ אלא עובר מעליו. אנחנו מאיטים, מאיטים, יורדים למהירות חוקית (מה, מקודם זה לא היה חוקי?), ואז המדרגה בסוף. נותן גז כדי להעלות את הגלגל הקדמי, ובאמת מקבל מכה חזקה באחורי. שמעיפה את התחת החטוב והשרירי שלי אל על. למחרת כשחזרתי לאותו כיוון הקפדתי להסתכל וכמובן שגם אילו הייתי נוסע במשאית שמובילה משחנים של חברת חשמל לא הייתי מצליח להבחין בשילוט. פחד.

ofnik

New member
למה לשיר בקסדה??? איפה תמצא עוד

כזו אקוסטיקה...

JonnyBoy

New member
באמת היה לך מזל...

צחוק צחוק, אבל זהו עניין רציני ביותר - חוסר האחריות של עובדי מע"צ. מי יודע כמה תאונות נגרמות בגלל השטויות האלו... למשל האוטובוס שהתהפך בצפון (טיול הפו"פ , 16 הרוגים) בגלל שמע"צ לא שטפה את הכביש. האחראים במקרה הזה הועמדו לדין "רק" על העלמת ראיות (לאחר התאונה ניסו במע"צ להעלים את הדו"ח המרתיע על הסכנה במקום התאונה). "סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה"? "גרימת מוות ברשלנות"? "הריגה"? כנראה מע"צ מעל החוק ולראיה כל אותן תאונות שנגרמו עקב תיקונים רשלניים בכביש, סימון מטעה ותשתית לא סלחנית לטעויות (צבע מחליק, מעקות "בטיחות" פרמיטיבים, נחשי אספלט, סיבובים מתהדקים (מחלף אשדוד, רוכב נהרג חודש לאחר פתיחת המחלף) והרשימה, לצערנו, עוד ארוכה...) אתם יודעים שמע"צ התקינה במקום מסוים עמודי תאורה גמישים, סופגי אנרגיה בזמן תאונה, אבל מה, הם התקינו אותם על קוביות בטון מסיביות במקום בגובה הכביש. למשפחת הנהג שהתנגש בקוביה כזו זה כבר לא משנה... אני מיואש. מיואש ומפחד.

ofnik

New member
צודק-אבל כאן אנחנו יודעים רק לקטר

ואין לי אמון שמשהו יכול להשתנות

JonnyBoy

New member
באמת היה לך מזל...

צחוק צחוק, אבל זהו עניין רציני ביותר - חוסר האחריות של עובדי מע"צ. מי יודע כמה תאונות נגרמות בגלל השטויות האלו... למשל האוטובוס שהתהפך בצפון (טיול הפו"פ , 16 הרוגים) בגלל שמע"צ לא שטפה את הכביש. האחראים במקרה הזה הועמדו לדין "רק" על העלמת ראיות (לאחר התאונה ניסו במע"צ להעלים את הדו"ח המרתיע על הסכנה במקום התאונה). "סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה"? "גרימת מוות ברשלנות"? "הריגה"? כנראה מע"צ מעל החוק ולראיה כל אותן תאונות שנגרמו עקב תיקונים רשלניים בכביש, סימון מטעה ותשתית לא סלחנית לטעויות (צבע מחליק, מעקות "בטיחות" פרמיטיבים, נחשי אספלט, סיבובים מתהדקים (מחלף אשדוד, רוכב נהרג חודש לאחר פתיחת המחלף) והרשימה, לצערנו, עוד ארוכה...) אתם יודעים שמע"צ התקינה במקום מסוים עמודי תאורה גמישים, סופגי אנרגיה בזמן תאונה, אבל מה, הם התקינו אותם על קוביות בטון מסיביות במקום בגובה הכביש. למשפחת הנהג שהתנגש בקוביה כזו זה כבר לא משנה... אני מיואש. מיואש ומפחד.

psichi

New member
"כולה" מגורד ../images/Emo46.gif

כשהייתי ילדון בחטיבת ביניים אני זוכר סיפור מהעיתון שהשאיר אותי מזועזע במשך ימים. אחד נסע בלילה בשד´ הרצל בירושלים, נכנס לכביש מגורד, ללא תאורה/שילוט ומשום מה הייתה מדרגה לאורך הכביש (לא לרוחב), והוא הועף לקיבינימט. אותו בחור צעיר נשאר נכה מהצוואר מטה. "כולה מקורצף".

אני נזכרת במשהו כזה ..

היה גם תביעה ייצוגית של מישהו נגד העירייה אני חושבת שלא סימנו כמו שצריך את השינוי

stilgur

New member
תוספת זכרון ירושלמי קולקטיבי

אם אינני טועה (ואני חושב שאני זוכר נכון) אז הבחור רכב ללא ביטוח, ועל זה היתה סמטוחה רצינית ואכן נהיה משותק וכו´ וכו´ וכו´... לא עלינו, טפו טפו טפו, חמסה חמסה חמסה... לא לעשות שטויות כאלה בחיים<<>> וואוו, זו יכולה להצטרף לסיסמאות של גלגל"צ.

למעלה