עוד מישהי?

batLaLeche

New member
דגים בהריון ובהנקה ../images/Emo77.gif

לגבי ההריון אני לא מוסמכת, אבל אני יודעת רק על בעיה עם דג נא, בגלל סכנת הטוקסדופלסמוזיס לעובר. יש לי אישית חברה שאיבדה ככה עובר (מסושי). אכן מומלץ לאכול דגי ים צפוני (סלמון, הליבוט, מקרל, הרינג) גם בהריון וגם בהנקה וגם בכלל. התברר שזה מאוד מועיל גם לעוברים וגם לתינוקות. כך גם צריכה של שמן דגים - לרוב בצורת כמוסות כמו MaxEpa של סולגאר. זה מועיל לפיתוח המוח של העוברים ושל התינוקות היונקים, זה טוב לאמא ובכלל מומלץ. יש מומחים שממליצים על כמוסה לכל 10 ק"ג משקל גוף של האם. נגיד, אם את שוקלת 60 - 6 כמוסות, רצוי לא בבת אחת, רצוי עם הארוחה, ורצוי מהבוקר עד אחה"צ, לא טוב בערב או בלילה.

batLaLeche

New member
שמן דגים ../images/Emo77.gif

בעניין כמוסות שמן הדגים של סולגאר: בדרך כלל בחנויות טבע, לפעמים בסופרפארם. אבל שימי לב: יש כמוסות של שמן דגים לחברות רבות. גם ל-GNC, גם לחברות ישראליות. לא כל הכמוסות באותה איכות, אבל אלה של סולגאר (איכות גבוהה) גם מאוד יקרות. בקיצור: תעשי מחקר שוק קטן ותראי כמה את מוכנה להוציא... אפשר להתחיל ב-4 ליום (2 בבוקר, 2 בצהריים, עם האוכל בסוף הארוחה), ולראות כמה זה יעלה לך ליום ולהשוות. יש כל מיני בעיות אצל האם שהכמוסות יכולות לעזור להן תוך כ-3 חודשים של נטילה קבועה: למשל, בעיות שלפוחית שיש הרבה פעמים אחרי לידה, ועוד.

למעלה