עוד מושגים

yair24

Member
עוד מושגים

שאני לא ממש זוכר אותם : 1) RAM 2) ROM 3) FLASH MEMORY 4) SRAM 5) EPROM תודה למי שיעזור ויתן הסבר קצר למושגים.

nahsh

New member
סוגי זכרונות

RAM - זכרון מהיר שנועד לזמן ריצה בלבד. אין שמירה אחרי כיבוי. ROM - זכרון "חד פעמי" - לא ניתן לכתוב אליו אלא רק לקרוא ממנו. בד"כ מחזיק נתונים או קוד שאין צורך לשנות אותם. FLASH ו EEPROM הם שני סוגים של זכרון שניתן גם לכתוב עליו, אבל הנתונים נשארים גם אחרי כיבוי. הזכרונות הללו הרבה יותר איטיים מRAM, והם נבדלים זה מזה בטכנולוגיה שלהם - EEPROM לדוגמא צריך לצרוב כל פעם במתח גבוה יחסית. SRAM זה סוג של RAM - לא זוכר בדיוק מה ההבדלים.

shed

New member
ליאיר- עוד תשובות :)))

1- Randim Acces Memroy - זכרון שמאפשר קריאה וכתיבה אליו, לכל כתובת. (כמו ה- 512 מ"ב שיש לי במחשב ). 2- Read Only Memory - מאפשר רק לקרוא. אי אפשר לכתוב (הכתיבה נעשית ע"י צריבה בחומרה) 3- Flash Memory - זכרון המאפשר כתיבה, וקריאה אליו. שומר על המידע גם כאשר הוא מנותק - כלומר, כיבוי של המחשב לא מוחק אותו. במחשבים משתמשים בו בשביל תוכנת הביוס וכו´, מאוד נפוץ במצלמות דיגיטליות וכו´. 4- לא יודע :(( 5- eprom - זכרון פלאש, אשר אפשר לתכנת אותו. ובונוס: watchdog - שיטה די מקובלת בעבודה עם מיקרופרוססורים לבדיקה שתוכנית לא נתקעה איפהשהוא. איך זה עובד??? נניח שיש טיימר, שסופר 5 שניות. כאשר הוא גומר לספור, הוא מעלה איזה שהוא אות ל-1 (8254). האות הזה מחובר לבקר פסיקות (8259) שמפעיל רוטינת פסיקה, אשר מאתחלת את המיקרוספרוססור (reset ). אתה בתוכנית שלך, צריך כל מס שניות (פחות מ-5) ל"אפס" את השעון הזה. למשל: לתכנת מחדש את ה-8254, הוא פשוט לשלוח לו פולס. כך, אם התוכנית שלך מתברברת איפה שהוא, נקבל reset של כל המערכת.

yair24

Member
שד יש לי שאלה

אם הבנתי נכון אז אני עושה כזאת לולאה ובתוך הלולאה אני שם פקודה ש"מכה" את הWATCHDOG איך אני יודע כמה זמן עבר בין כל פעם שהמחשב מגיע לפקודה הזאת עד לפעם הבאה שהוא מגיע לפקודה כזאת שוב? מה אני אמור לחשב לפי מספר פקודות כמה זמן פחות או יותר עובר בין פקודה לפקודה? או שאולי זה בכלל כבר מתבצע ברמת התרגום לאסמבלר ואז לפי זמן של ביצוע כל פקודת אסמבלר? אני מקווה שאתה מבין את השאלה...

nahsh

New member
סוגי זכרונות

RAM - זכרון מהיר שנועד לזמן ריצה בלבד. אין שמירה אחרי כיבוי. ROM - זכרון "חד פעמי" - לא ניתן לכתוב אליו אלא רק לקרוא ממנו. בד"כ מחזיק נתונים או קוד שאין צורך לשנות אותם. FLASH ו EEPROM הם שני סוגים של זכרון שניתן גם לכתוב עליו, אבל הנתונים נשארים גם אחרי כיבוי. הזכרונות הללו הרבה יותר איטיים מRAM, והם נבדלים זה מזה בטכנולוגיה שלהם - EEPROM לדוגמא צריך לצרוב כל פעם במתח גבוה יחסית. SRAM זה סוג של RAM - לא זוכר בדיוק מה ההבדלים.

למעלה