עוד מאוחר??? :(

rdeway

New member
עוד מאוחר??? :(

בגלל לחץ של ההורים, הצהרתי ברבנות שאני דתייה. את ההצהרה מסרתי ללישכת גיוס ושם אמרו לי שיש לי פטור מהצבא. בשביל לא להחשב ל"סרבנית" (אחת שלא עשתה צבא), אני צריכה לעשות שירות לאומי במשך שנתיים (שנה לא נחשבת). אחרי כל זה - התחרטתי!!! אני לא רוצה לעשות שירות לאומי!. האם יש לי אפשרות להתחרט עכשיו ולעשות בהמשך (בעוד שנה) שירות צבאי רגיל??? שאלה נוספת: יש אפשרות ללכת "לנסות" את השירות הלאומי לשבוע בערך, אז להתחרט וללכת לעשות צבא רגיל במשך שנתיים??? אם התשובה לאחת השאלות, או לשניהן, היא כן - אז איך??? תודה לעונים!

Mיקי_

New member
לגבי מונחים, וגם קצת תשובות

סרבנית היא לא מי שלא עשתה צבא "ככה סתם" אלא מסרבת באופן מצפוני ואידיאולוגי לעשות צבא. לכן אל תערבבי בבקשה את מונחי הסרבנות אם מה שאמור להקרא השתמטות פשוטה. לגבי שנה או שנתיים, שנת שירות אחת גם היא מוכרת בידי החוק ואין כל בעיה לעשותה... אם זה מה שמפריע לך, את לא חייבת לעשות שנתיים. לגבי התחרטויות והתגייסות לצבא.. ובכן יקירתי את תמיד תוכלי להתנדב לצבא. איך? אני לא יודעת, כי אני עם מננגנוני הצבא סיימתי להתעסק... אבל הצעה לי אלייך, אם את לא רוצה לעשות ש"ל אל תבזבזי את הזמן ואת התקן של העמותה דרכה תרשמי, ואל המקום אליו תסופכי, את סתם הורסת למקום שתלכי אליו, וגם הורסת לבנות אחרות. וגם בסופו של דבר עוברת תהליך שהוא לא וודאי, כי לא לכל אחת ימצא תקן. ולא בטוח שאפילו את תתקבלי לשירות לאומי.

justagir123l

New member
אהמ..

אחרי שאת מוסרת את ההצהרה, את אמורה לקבל אחרי כמה שבועות את הפטור הרשמי בדואר. כשאת מקבלת פטור מהצבא מטעמי דת, כתוב לך על הפטור שאת יכולה להתנדב לשירות לאומי אם את רוצה, לא כתוב בשום מקום שאת חייבת לעשות שירות לאומי! השירות הלאומי הוא בהתנדבות, אם קיבלת פטור מהצבא, את יכולה לעשות שירות אבל את לא תיחשבי לסרבנית אם לא תעשי.

למעלה