שנת צהרים תמיד עזרה לי
במשך הרבה שנים נהגתי לישון בצהרים. הייתי נורא פעילה בשעות הערב: שלוש-ארבע פעמים בשבוע הייתי יוצאת להרקדות, פעם בשבוע לשיר במקהלה, ביתר ימות השבוע הייתי נפגשת עם חברות, יוצאת עם בחורים, הולכת לקולנוע, לבית קפה. לרוב עבדתי במשרה מלאה + משרה חלקית. אבל אם לא הייתי ישנה בצהרים - לא הייתי מתפקדת. משעות הצהרים ואילך הייתי ממוטטת לגמרי. וכשהייתי מגיעה בלילה למיטה כשאני ממוטטת מעייפות -הייתי מתקשה להירדם. לעומת זאת, באותם ימים בהם הייתי ישנה בצהרים - בערב הייתי רגועה, הייתי נכנסת למיטה כשאני מרגישה מעט עייפות, והייתי נרדמת בקלות. כך שהעצה שלך אולי מתאימה להרבה אנשים שסובלים מהפרעות שינה, אבל אני מרגישה שלגביי זה ההיפך. כבר בערך שנה שאני לא מצליחה לישון בצהרים (וגם לא תמיד בלילה), ומאז החיים שלי כבר לא חיים. בבוקר אני מתפקדת (אם ישנתי בלילה), והחל משעות הצהרים ואילך - אני ממש שבר כלי. לא מסוגלת להיפגש עם אף אחד, לא לצאת לרקוד כמו שאני אוהבת, בשישי-שבת - כשאנשים יוצאים לבלות בערב - אני תקועה בבית מול הטלויזיה, לא מסוגלת לבנות קשר זוגי בגלל זה. וזה נורא נורא מתסכל. מקווה שהדברים יסתדרו במשך הזמן.