עוד לא חמותי..

אנאיס10

New member
עוד לא חמותי..

היי,
אז ככה...
אני בת 26, יוצאת כבר תשעה חודשים עם בחור מ-ד-ה-י-ם בגילי- אינטיליגנט, מצחיק, שנון, אוהב, מלא כריזמה, בקיצור- שלמות. או בכל אופן שלמות בעיני..
הבעיה היחידה היא, כמו שניחשתם, אמא שלו...
אני כותבת פה כי אני לא בטוחה שהבעיה בראש שלי או שזו באמת בעיה. ואיך אפשר לפתור אותה.
ההורים של חבר שלי גרושים- אבא שלו נשוי מחדש עם ילדה בת שנה ואמא שלו לבד. הוא עבר מהבית לדירה משלו בגלל שלא יכל להסתדר עם אחותו ואמא שלו.
הכרתי אותה בערך חודשיים אחרי שהתחלנו לצאת בארוחת ערב לרגל יום ההולדת של חבר שלי. היא עשתה רושם של אישה מדהימה: משכילה, אשת קריירה, מטופחת ויפה, אשת שיחה. ולכן היה לי הגיוני שאחרי שבוע, כשהיה לה יומולדת, ביקשתי מחבר שלי את מספר הטלפון שלה והתקשרתי לאחל לה יומולדת שמח. היא לא ענתה לטלפונים, ולכן שלחתי לה הודעה ארוכה מאוד וחמה מאוד. התגובה היתה: תודה יקירתי.
לא הבנתי כבר אז למה היא לא מאמצת בשתי ידיים את נסיון ההתקרבות שלי אבל לא אמרתי מילה. תיארתי לעצמי שאולי היא לא אשפית בפלאפונים אולם ההודעות באורך הגלות שלה לבן שלה הוכיחו לי שאני טועה.
הזמן עבר ובכל שישי הם עורכים ארוחות משפחתיות אצל הסבתא, ארוחות שמעולם לא הוזמנתי אליהן (פעם שאלתי את חבר שלי והוא אמר שסבתא שלו לא מוכנה לבשל ליותר מארבעה אנשים..)
אחרי חודשיים הערתי לחבר של שזה לא הגיוני והוא יזם ארוחה ביום שבת בערב. התרגשתי והכנתי עוגת שוקולד אשר זכתה לתגובה צוננת, ובמשך כל הארוחה קיבלתי עקיצות מפה ועד יפן. בין אם זה על תוכניות טלוויזיה שאני אוהבת (סוג ב'), או על כל דבר שעלה בשיחה.
אבל שתקתי.
ואז עברו עוד חודשים בהם לא הוזמנתי, לא קיבלתי יחס. ואז חבר שלי ואני החלטנו לנסוע לירושלים בחוה"מ פסח. יום לאחר ההחלטה הוא הודיע לי שגם המשפחה שלו רוצים לנסוע ולכן ניסע כולנו. התגובה העצבנית שלי נתקלה בריב מצידו ולכן נכנעתי. הם קבעו את הנסיעה ליום שאני הייתי עסוקה בו בבוקר. ולכן אמרתי לו שזה לא הגיוני שבסוף אני לא אבוא. אז הוא החליט שהוא ימתין לי וניסע יותר מאוחר ביחד ונצטרף אליהם. התגובה שלה היתה ביטול הנסיעה ובמקומה קביעת ארוחת בוקר.. אני ביטלתי את מה שהיה לי והצטרפתי. כשהגענו למסעדה היו שני מקומות פנויים לידה ובראש השולחן. חבר שלי מתוך רצון לקרב ביננו הציע שאתיישב לידה והיא בתגובה אמרה שהוא יישב לידה ולא אני.
כמובן שנורא נעלבתי.
משחק הכיסאות הזה קורה כל פעם שאנחנו בארוחה (לא ארוחת שישי חלילה, אלא ארוחות לציון ימי הולדת שרק אליהן אני מוזמנת)- היא עושה הכל כדי שלא נשב אחד ליד השני, או שהיא לא תשב לידי.
היא דואגת לדבר עם חבר שלי לפחות פעם ביומיים, מתקשרת, חופרת, הוא חופר בחזרה. הוא הולך אליה פעמיים בשבוע ולפעמים שלוש. מעולם לא הזמין אותי איתו, היא לא שואלת עלי, היא לא מתעניינת ולא אכפת לה שיש לו חברה שגם צריך להכיר. היא ממש עושה איתו מלחמת שליטה- היא רכושנית כלפיו ברמות שלא ייאמנו, על זה גם הוא יודה.
ביום ההולדת שלי היא או אחותו לא טרחו להתקשר או לסמס שלא לדבר על לקנות מתנה (משהו שאבא שלו עשה).
כששאלתי אותו לפשר הדבר הוא אמר שאני מדמיינת, ושאולי אני זו שמשדרת קרירות.

אני לא יודעת מה מחרפן אותי יותר, העובדה שהיא כזו, או העובדה שהוא מצדיק אותה!!

האם המושלם שלי הוא בעצם פגום עד היסוד?
האם אני צריכה לברוח כל עוד נפשי בי?

נומלה

New member
למה לברוח? סבלנות

גם אם היא קרה או חמה או פושרת את עדיין "רק" החברה של הבן שלה. בשלב הזה של היחסים את צריכה לשמור על פרופיל נמוך. אם וכאשר הדברים ביניכם יבשילו לכדי חתונה אז יהיה לך מעמד להלחם חזרה. כרגע תתפסי מרחק יחסי ואל תיזמי שום דבר מול האמא. תגיבי בנימוס ליוזמות שלה וזהו. גברים מצדיקים את אמא בדיוק כמו שאת וודאי מצדיקה את אמא שלך מולו. את לא רוצה לבוא בינו ובין אמא שלו גם אם היא כלבה אמיתית.

אף אדם לא מושלם - לכל אחד יש חסרונות

אחד מהחסרונות של בן הזוג שלך הוא אימו. ולמה זה חיסרון שלו - כי במובן מסוים - הוא יוצר את החיסרון הזה ביחסים שלו איתה.
איך אומרים: צריך שניים לטנגו.

את צריכה לצאת מנקודת הנחה שהמצב הזה הוא מצב נתון - אנשים מבוגרים לא נוטים להשתנות - לפחות לא דרמטית.
אם בן זוגך לא רואה את הצרכים שלך ושם את צרכיה של אימו לפניך -זה לא ישתנה.
זה לא אשמתה של אמא שלו - זה אשמתו. אם הוא היה יודע להציב לה גבולות בצורה נכונה- המצב היה שונה.

כשמתחתנים עם מישהו, מתחתנים גם עם המשפחה שלו - וצריך לדעת ולשקול האם המשפחה מתאימה לך.

לגבי התמודדות בפועל, לטעמי, את צריכה להתרחק. אל תחזרי אחריה, אל תנסי למצוא חן ואל תנסי לרצות. תרצה תתקשר / תתייחס, לא תרצה - לא צריך.
לגבי בן זוגך, תקשורת היא מילת המפתח. את צריכה להסביר לו מה מפריע לך ולשמוע מה הוא אומר. בגישה פתוחה ונעימה. את צריכה להגיד לו כשיש לך בעיה מול אמא שלו - להגיד לו שמפריע לך שהוא תמיד מצדד בה וכו'. אני בגישה שכדאי לשים דברים על השולחן - במישור היחסים בין שני בני הזוג.

הדסהש1

New member
אם את רוצה להמשיך את הקשר תדברו בינכם

ותגיעו להסכמה בקשר לקשר עם אימו.האם אתם חיים יחד?
אם יתחילו מריבות כבר עכשיו יש לצפות שהקשר לא יחזיק מעמד

smaak

New member
מסכימה עם דניאל ואורן

לגבי נסיונות ההתקרבות- כל עוד אין כאן דיבורים על עתיד משותף.

מוסיפה שבמקרים של נסיעה משותפת, הוא לא צריך להודיע לך על הצטרפות של המשפחה המורחבת, אלא לשאול אותך אם זה מתאים לך או לא. אם לא, שימצא הזדמנות אחרת וייסע איתם בלעדייך. אבל לא ייתכן שיווצר מצב שבו מנסיעה משותפת זו נסיעה שממנה את מודרת ומבוטלת, או צריכה לבטל פעילויות אחרות כי הודיעו לך שזה מתקיים כאן וכאן ואת צריכה להגיע.

תשעה חודשים הם לא הרבה זמן מצד אחד, מצד שני, אם היחסים בינכם הולכים לכיוון רציני, אז חשבי היטב האם את רוצה לחלוק את חייך עם מי שלא עומד מאחורייך מול אמא שלו, וקחי בחשבון שמה שקורה בקטן, יקרה באופן הרבה יותר משמעותי אם וכאשר תחליטו לחלוק את חייכם ביחד.

ודבר אחרון, צאי מדיבורי המאוהבת, לא בגלל שזה לא כיף להיות מאוהבת, אלא בגלל שההתאהבות הזו מעוורת אותך או גורמת לך לא לייחס חשיבות לפרטים שאחר כך אולי יעיקו עלייך בהמשך.

אתם בתחילת הזוגיות

אבל אם הזוגיות תמשך, תעברו לחיות יחד ותנהלו חיים משותפים אז יש סיכוי שמינון הקשר שלו עם אמו יפחת והתא המשפחתי שלכם יהפוך לעיקרי עבורו, אז גם אופי הקשר שלך עם משפחתו אמור להתייצב, יתכן שישאר מרוחק קריר וקורקטי אבל מאחר וכבר יהיה לך ביטחון בקשר, זה פחות יזיז לך.
אם תנסו להתקדם בקשר, אמו תטרפד והוא לא ידע לנטרל אותה - אז את בצרות.
בנתיים תהני לך מהמושלם שלך.

avigimel

New member
גם את עושה מלחמות כוח

איך זה שיכולת לבטל את מה שהיה לך כדי להצטרף לארוחת הבוקר, ואילו לטיול התעקשת שאינך יכולה לבוא עם כולם?
אבל לא אותך אני מאשים.
מהמעט שסיפרת, יש מצב שהבחור לא רציני כלפייך. הורים שפויים בדרך כלל מגלים עניין בחברה של בנם. את אומרת שהבחור דבוק לאמו ומשתף אותה בהכל ושהיא בעדיפות ראשונה אצלו, ועוד את אומרת שגם האם, גם הסבתא וגם האחות מתעלמים מקיומך (והבחור נותן לך תירוצים שמביישים את האינטלגנציה - הסבתא לא מוכנה לבשל ליותר מ 4 אנשים... את הקרירה...). יכול להיות שבשיחות עם אמו הוא אומר לה שהוא לא רציני כלפייך, או שיש לו המון ספקות לגבי המשך הקשר, ולכן האם לא טורחת ולא מעוניינת להכיר אותך בשלב זה.
האם הבחור מפגין כלפייך רצינות? רוצה לגור איתך, להתראות איתך הרבה, מתעניין בך?

mykal

New member
אין מושלם, יש מי שאת בוחרת

כי מתאים לך ונעים לך.

לכן, כמה דברים לידיעתך--
1)הוא 'שפוט' שלה, ורוצה לרצות אותה.
2)היא לא בחרה אותך, וכנראה, גם לא רוצה אותך.
3)שום דבר לא עומד להשתנות. לא בן זוגך ולא משפחתו.
4)המצב יחמיר לכשתתחתני.

מה שאני הייתי עושה--(אני אוהבת לבחור את המלחמות שלי, ומשפחה לא מעונינת זו בכיה לדורות שכוללת בעיות בזוגיות)
אני הייתי מזמינה את בן זוגי,
משקפת את הרגשתי מצד המשפחה, וכמובן מצידו על אישור התנהגותם.
ומודיעה לו 'זזתי--חזור למשפחתך, אני בטוחה שאמצא מי שיקבל אותי במשפחתו.'
ועוזבת, אם ירצה --שיחזר, יתחייב.יעשה משהו שיוכיח שיש לו אמירה--
אחרת זה כל החיים יעמוד ביניכם--למה לך?

bananadana1

New member
נראה לי שאת מכירה

את בן זוגך יותר מאיתנו. השאלות האלה ששאלת בסוף - מעידות על משהו.
ממליצה לא להיות פזיזה, ולשבת ולדבר איתו על זה ברצינות. אם את רואה שאין תמיכה מבחינתו, חבל להכניס ראש בריא למיטה חולה.

נו, עכשיו את מבינה למה בעלה ברח ממנה

נתקלת בחולת שליטה ובן זוגך "המדהים" , בניגוד לאבא הגבר שלו, לא יודע להתנהל מול אימו.
אם לא עזבת אתמול, תעזבי עכשיו.
בהצלחה

איפה בן הזוג שלך בסיפור?

את מרגישה שמתרצים לך. תעלי את הנושא לשיחה איתו, תבקשי להבין למה לא מזמינים אותך. אם יש עוד אחים במשפחה עם בני זוג הייתי מנסה להבין אם גם הם לא מוזמנים ולהבין למה מורידים אותך מהארועים האלה. האם לא היה רוצה שאת בתור בת הזוג שלו תהיי שם איתו?

אם הסבתא לא מוכנה לבשל ליותר מ-4 אנשים, אפשר לפתור את זה בכך שתציעי לעזור לה. מה יגידו אז?

לא הייתי ממהרת לזרוק

במיוחד אם הקשר ביניכם טוב.
גם לא הייתי נכנסת למלחמות בניסיון לזכות באהבתן של בנות משפחתו. סביר להניח שאחרי שתתמסדו הן יבינו שאת שם כדי להשאר, ויבינו שלטובתן כדאי להן לקרב אותך אליהן.

מבחינת האיש שלך, את מסתדרת עם אבא שלו. זה צריך להספיק.
לך יש את המשפחה שלך שאוהבת אותך. לך זה צריך להספיק.

היה יכול להיות גרוע יותר- למשל אם הוא היה גר עם אמא שלו ואחותו...

למעלה