עוד "כפייה חילונית"?

oren*

New member
עוד "כפייה חילונית"?

קניון המרינה בהרצליה, שבבעלות איש העסקים מוטי זיסר, יהיה פתוח גם בשבתות. זיסר, אדם דתי המזוהה עם המפד"ל , התלבט לפני ההחלטה ובסוף החליט לפתוח את הקניון. אחת הדרכים שנבחנו היא "מכירת" הקניון לחברה זרה שתפעילו כ"גוי של שבת". לקריאת הכתבה המלאה מה למדנו?
כשקניון בבעלות אדם דתי ממוקם ביישוב חילוני אפשר לחלל את השבת כמה שמתחשק (שהרי כולנו מכירים את הפסוק הידוע - "פיקוח דולרים דוחה שבת").
כשקניון בבעלות אדם חילוני ממוקם ביישוב חילוני (צומת ירקונים, קיבוץ שפיים), יש ביקורים של פקחים, קנסות, איומים ויחס משפיל מהעירייה בעקבות לחץ של הסיעות הדתיות.

gershon17

New member
מה הכפיה פה?!

בעלים של קניון החליט לפתוח את הקניון שלו בשבת. היה יכול לא לעשות את זה. זה הקניון שלו. מי כפה עליו, ומה בדיוק?

עציון

New member
צודק גרשון. העיוורון מכה בסנוורים

את אלו שלא מבחינים בין כפיה אמיתית לסתם רצון להשתלח בכל מה ומי שחובש כיפה. אני לא בטוח שמוטי זיסר פותח מחר את הקניון בשבת. לאיש יש אלוהים וכמו שאני מכיר אותו הקניון שבבעלותו לא יפתח בשבת. נדמה לי שכך עושה לייב לבייב בקניון ברמת אביב. ואם יפתח בשבת, מי ערב לו ש]פקחים לא ירשמו לו דוח"ות?

לא הבנת את אורן

אורן דיבר על כך שהכפייה היא בכך שבעל קניון חילוני שמפעיל אותו בשבת יקבל דו"ח ואילו בעל קניון דתי שיפעיל אותו בשבת באמצעות שטיקים הילכתיים - לא יקבל דו"ח.

gershon17

New member
גם אם התכוון לזה הוא טועה

גם בעל קניון חילוני יכול להשתמש באותם שטיקים ולא לשלם דו"חות. זה חוק מגביל ומטומטם לכולם, לא רק לחילונים.

למעלה