עוד כמה בקטנה

ortolan

New member
עוד כמה בקטנה

גאיה בבנימינה - עצירת ביניים בחיק המשפחה - בחרנו במנות שונות של צלעות שהוצעו במסגרת "פסטיבל" - ספייר ריבס עם רוטב "תאילנדי", עם רוטב הדרים "פיקנטי", עוד איזה סוג של רוטב ברביקיו שפרח מזכרוני ושורט ריבס. כולן היו אכילות, בכולן הרגיש לי ששיטת הבישול היתה נייטרלית מאד לפני הוספת הרוטב (כלומר לא מדובר על צלעות מעושנות או עשויות בגריל) ולא הייתי בונה על זה שטעם העשן ברוטב הברביקיו מקורו בעשן ולא בבקבוק, כולן נאכלו עד תום אבל לא הייתי נוסע למקום במיוחד (יתכן שזו האופציה הטובה באזור, לא בדקתי) ואני לא יכול להבין למה לא לבשל בשר יותר טוב כשאין אילוצי מקום ושכנים כמו במרכז ת"א.

שילה - מפתה (אותי) להשוות את שילה לבסטה בגלל שיש מרכיבים משותפים רבים בין המנות. למשל בזו מוגשת מנה של טרטר אינטיאס ארוז באלגנטיות בתוך מעטפת אבוקדו, עם שני רטבים משוכים/משוחים על הצלחת על פי צו האפנה ועוד כהנה וכהנה מרכיבים ובזו מוגש סאשימי אינטיאס עם קצת שמן זית ומלח גס. בזו מוגש פילה לוקוס על מחבת של רוטב עגבניות, לימונים מיובשים ושאר ירקות (ואני מתכוון לשאר ירקות באופן מילולי) רב חמיצות ומתיקות ובזו מוגש סטייק לוקוס על צלחת ובה מעט רוטב חריף מעשה חריימה. בזו מוגש סלט דגים כבושים, מלוחים מדי אבל עם יוגורט וכל מיני ירוקים שמאזנים את המליחות ובזו פלמידה אדומה כבושה קלות ועוד כמה כבושים עדינים לרוב. מחירי המנות דומים, ההכנה בשילה היא כמובן מורכבת יותר, צבעונית יותר, מתחנפת יותר, אבל כמות המרכיב היקר בכל מנה קטנה משמעותית. זו מסעדת "שף" וזו מסעדת "מרכיבים", זו מסעדה שעושה הרבה מאד דברים טוב וזו עושה פחות דברים קצת יותר טוב לטעמי. אני שמח לאכול בשתיהן למרות שאני אוכל הרבה יותר בבסטה (גם כי אני פחות בעניין התחנפות, גם מתוך היכרות עם הצוות וקבועים כאלו ואחרים, גם בגלל תפריט היין). לפי מצב המלאות של שתי המסעדות אפשר להסיק בקלות מה הולך היום יותר טוב בת"א.

פורט סעיד - ביקור חובה לאנתרופולוגים של התופעה הכמעט היפסטרית בת"א שרוצים לנשנש משהו תוך כדי (כמובן שיש מקומות לצפיה תרבותית מרוכזת יותר, כמו המיכטרוניקס ואפילו הקורדרוי אם חייבים, אבל כאן פורום ביקורת מסעדות ולא ביקורת תרבות). תפריט האלכוהול תל-אביבי, כלומר אומלל למדי. בפינתנו "כל יום לומדים משהו חדש" - פעם שנייה שאני רואה "אסאי" בתפריט וסוף סוף הבנתי שמדובר על Asahi ולא על איזה משקה עשוי Acai Berries (וגם למדתי שיש אסאהי תוצרת סין, כמו שיש ברוקלין לאגר תוצרת שוודיה וסטלה מאשדוד, I guess). האוכל... כלומר אוסף הצלחות של דברים על טחינה או דברים על שמנת/קרם פרש/יוגורט - טעים מאד באופן לא מורכב. חתיכות בשר קטנות עם טחינה (מינט סטייק, אומר התפריט) שדיממו עליה הרבה מיצים טעימים אבל לא הרבה שומן. מטיאס טוב על קרם פרש עם ביצה וכל מיני בצלים בהגשה לא מועילה. כבדי עוף, לא עשויים יתר על המידה, עם תפוחי אדמה לא לעניין (פחות גרועים מבברטי, אבל מה הסיפור עם תפוחי אדמה בישראל כרגע?)... לא מלהיב במיוחד. מנה טובה מאד של לשון הפר מונחת על נחשו מה... מנות אחרות שיצאו מהמטבח נראו כאילו הן מאותו שטנץ ובאמת שהספיק לנו ממנו באותו שלב. טוב לבירה או שתיים ומנה או שתיים ומרבית המשתמשים לא מגיעים גם לזה.

פרונטו - כשהייתה - קצת יקרה אבל האוכל טעים והסביבה מתאימה לאירוח. הערתי כבר על היין בשרשור אחר ולצערי לא היינו בסיטואציה בה יכולתי להחזיר את הבקבוק ולזכות לעימות עם הבעלים המבוסם (אני גם לא יודע אם הוא אוכסן בתנאים לא טובים שם או אצל היבואן) אבל לא נורא.

קונדיטוריה דלאל - לא יודע מה להגיד חוץ מזה שמה שטעמתי (בורקס גבינה, קרואסון שקדים) לא רע בכלל.

מיתר44

New member
בסופו של ביקור מולדת

מה המלצותיך? דעתך חשובה ולו בגלל בקיאותך במתרחש מעבר לים.
באיכויות העכשוויות של פרונטו הבחנתי. יין אני משתדל להביא מהבית. עד כמה שאני זוכר
דמי החליצה שם סבירים.
בבסטה ובשילה טרם סעדתי.
אשמח לקבל מתכון לספייר ריבס בטעם גריל אותנטי.

ortolan

New member
ההמלצה העיקרית שלי

בהתחשב ברמת המחירים וברוויית השרלטנים והסתם בינוניים היא להתמקד במקומות המגישים אוכל פשוט (לא דווקא זול, אבל פשוט) ובמטבחים ומוצרים מקומיים/יחודיים. את הכסף שתחסוך מביקורים במסעדות בעלות יומרות גסטרונומיות מתוחכמות תוכל לבזבז בצורה טובה יותר במקומות רבים בעולם.

התרשמתי באופן כללי ש:

1. רמת המוצרים ממשיכה להשתפר אם כי בגדול המצב עדיין נורא. יש שוק דגים זערורי שאפשר לסמוך עליו, בשר בקר שאולי הוא לא לגמרי עקבי אבל הוא הרבה יותר טוב משהיה פעם, שוק איכרים שיש בו מבחר לא גדול אבל טוב עד טוב מאד ועוד כל מיני ניצנים של איכות פה ושם.

2. שוק הכרמל נמצא בנקודה בה יש לו עוד שנה או שנתיים עד לנקודת השיא בה חל איזון בין הדוכנים ה"אותנטיים" שחלקם טובים מאד אבל רובם מציעים סתם סחורה של השוק הסיטונאי ובין הדוכנים, המסעדות ובתי הקפה ל"תיירים". אחרי נקודה זו מן הסתם השוק ישלים את הפיכתו לדיסנילנד, אבל כרגע הוא במקום לא רע.

3. כולם מדברים על אוכל כל הזמן. בד"כ מדובר על אותו אוכל (שמעתי את צירוף המילים "נתח הקצבים" מוזכר על ידי יושבי בתי קפה, רכבות, מסעדות וכו' כל כך הרבה פעמים שהיה אפשר לחשוב שפרה היא יצור המורכב מ 30 מטר נתח קצבים ועליהם מורכבים ראש, רגליים וזנב (שור)), אבל זה בכל זאת שינוי מרענן לעומת אותם ימים בשנות ה 90 בהם לדבר על אוכל גרר שלל הערות בדבר הפלצנים אוכלי הטריפה.

4. בגלל (3) יש אמנם הרבה יותר מסעדות, אבל רובן מגישות הרבה מאד כלום תמורת הרבה מאד כסף בשביל כלום. אפשר לקוות שבסופו של דבר נגיע לשווי משקל בו אלה שמדברים גם ידעו על מה הם מדברים ועדיין יוכלו לתמוך במסעדות רבות.

5. למרות ש"אין בועה", ההצפה המדהימה של כל ישראל, כולל חלק מהנדל"ן היקר ביותר ברוטשילד ברשתות איומות ונוראות שמוכרות הכל החל מלחם גרוע וקפה זול, דרך המבורגרים בטעם קבב (כי האמת שזה מה שהישראלים אוהבים) וכלה בסושי מטוגן חייבת להישען על איזו בועת אשראי שתתפוצץ במשבר הבא. יש לקוות שהחללים המסחריים הרבים שיתפנו יתמלאו במבחר עסקים מוצלח יותר.

6. יש יותר מאלמנט קל של אירוניה במיקום הנוכחי של הגטו ההיפסטרי בתל-אביב... העירייה עשתה כל כך הרבה מאמצים להחריב את האזור בתקופת המועדונים עד שהצליחה (בשיתוף פעולה עם החמאס וההשפעות ארוכות הטווח של אקסטזי) והנה הם מקבלים גירסה חדשה וקולנית לא פחות אבל עם עורכי דין טובים ואפילו יותר כסף לשחד בו את הפיקוח העירוני.

מתכון לצלעות בנפרד.

מיתר44

New member
הרבה תודה

המגמות בארץ, חיקוי ברמת אחרי רבים להטות, מביך לגמרי.
כמו אחרים, אני מניח, אני מוצא את עצמי תוהה על נתח קצבים,
שקדי עגל, צלעות טלה, חציל שרוף וכיוצא באלו, לאן ומדוע
פג הקסם שידעתיו מעבר לים.
גם אני נוטה לחסוך כאן כדי להינות שם, ולא רק את כספי
אלא גם את עצבי והפלטה שלי.
אוכל פשוט וטעים למצוא זו מלאכה מטרידה ומעצבנת.
יש המון בררה ללעוס בטרם אגיע לאיכות הפשוטה.
הסעיף השישי לא ברור לי, אולי בגלל שהסצנה התלאביבית
לא מוכרת לי. עדיין.
המתכון מחכה והצלעות פה. חג שמח ותודה

ortolan

New member
לפני הרבה שנים, בארץ רחוקה רחוקה

היה הייתה סצינת מוזיקה אלקטרונית שליבה באלנבי, ראשה באברבנאל 59 בואכה פלורנטין ושאר איבריה מתנפנפים מצד לצד בכל שעה בין חמישי בחצות ועד ראשון בבוקר. מסיבות שונות ומשונות, דעכו להן המסיבות השונות והמשונות תוך סיוע ניכר של עיריית תל-אביב שאימצה את המודל הגרוע ביותר לתכנון עירוני של שלהי המאה ה 20 - מתחמים מבודדים בעלי מטרות מוצהרות מגוונות, אבל בפועל בעלי המטרה האחת והיחידה לסחוט כמות כספים גדולה ככל האפשר מתיירי הפרברים - וביניהם איזורי אכסון/אחסון שקטים ונקיים לעשירי הארץ. מתחמים אלו התפתחו בסופו של דבר למתחם הנמל, מתחם התחנה וכיו"ב, אך בתחילת הדרך שימשו לדחיקת המועדונים מתוך העיר והפיכתם למקומות מסוכנים, מסחריים ומלאים באנשים הלא נכונים. לא במפתיע, תהליך דומה התרחש באותו זמן בערים אחרות כמו למשל ניו-יורק עם איזור המועדונים הידוע לשמצה בצ'לסי. יפה מסכמת וויקיפדיה את הסיבות לסגירת אלנבי 58 למשל:

"בשנת 2000 נסגר המועדון, כתוצאה משילוב של כמה גורמים: מדיניות עיריית תל אביב-יפו לדחיקת אזורי הבילוי ממרכז העיר, פרוץ האינתיפאדה השנייה, עלייתם של מועדונים קטנים יותר וממוסחרים פחות, אירועי אלימות ומקרי מוות כתוצאה משימוש באקסטזי, וכן תחושת מיצוי בקרב הבליינים. מייסדיו הקימו חודשים ספורים אחר כך את מועדון ה-TLV בנמל תל אביב."

מיקומה של הסצינה החדשה מעל חורבותיה של זו הקודמת מראה שבסופו של דבר אין מנוס מקיומם של מקומות שמושכים מקומיים ושלפעמים נדמה שמתאמצים אקטיבית להיות לא אטרקטיביים לפולשים מדרום ומצפון על ידי הימנעות מסממני היוקרה האורבנית או הכאילו-דקדנס התמטי שאלו מחפשים.

למעלה