עוד יום אחד………….

עוד יום אחד………….

עוד יום אחד…………. בחודש האחרון אני מנהל קמפיין מתוקשר כדי לנסות ולהיבחר ליו"ר אגודת מורי הדרך בישראל. ניצלתי ככל יכולתי את מדיום האינטרנט ,הדואר האלקטרוני ובסיס הנתונים של מורי הדרך כדי לנסות ולהשפיע על כמה שיותר מדריכים שייקחו חלק בניסיון לשדרג את שירותי אגודת מורי הדרך ולהתייצב ביום הבחירות בכינוס הועידה בירושלים. מעבר לרצון האישי להוביל את אגודת מורי הדרך,חשבתי, שיתפתח דיון ציבורי על הנושאים שאותם הצבתי כמטרות לשיפור ולשינוי תפקוד האגודה למען מורי הדרך. לצערי ,לא קיבלתי , ולו תגובה אחת מהחברים המנהלים את האגודה בשנתיים האחרונות, התעלמות כמעט מוחלטת מהנושאים, הרעיונות והפתרונות לשדרוג פני האגודה אותם העליתי במסגרת הקמפיין. נבחרי האגודה רפי גלס, זיוית כהן, יעל כץ,גבי רול, שושנה אברוסקין ,יוסי וייס ואחרים שאני מוקיר ומכבד את פעילותם בהתנדבות למען מורי הדרך ,אינם מספקים מידע שוטף על פעילות האגודה בשנתיים האחרונות, מה עוד שכלי הקשר היחיד שהיה לאגודה עם חבריה ביטאון "מורשת דרך" אינו מופיע מזה זמן רב , והאגודה הפסיקה להעביר מידע למורי הדרך דרך אתר האינטרנט. לכן לא נותר לנו אלא לבחון כל אחד מאתנו באופן אישי את תפקודי האגודה בשנתיים האחרונות ולשאול למה?: 1) רוב מורי הדרך הארץ (כ1200 פעילים לעומת 450 חברים) אינם רואים באגודה בית? 2) מעמדם המקצועי של מורי הדרך הלך והידרדר. 3) תופעת ההדרכה הלא מוסמכת הולכת ומתרחבת. 4) יותר מעסיקים אינם משלמים למרות ההסכמים שכר עבודה הוגן. 5) חברות רכב אשכול מנצלות מורי דרך ופוגעות בענף. 6) ננטשו ללא פיצויים מורי הדרך בעלי רכב אשכול הותיקים. 7) והיכן מקומם של מורי הדרך בתיירות פנים במסגרת באגודה. לצערי תשובות לשאלות חשובות אלו לא קיבלנו. ולמרות הכל באחריותו של כל מורה דרך להשתתף בתהליך הבחירות למען השינוי המתבקש. הצגתי בפניכם את תוכניתי לשדרוג מעמדו של מורי הדרך ולכם נותר לבוא והצביע! כדי להוביל את מורי הדרך בדרך חדשה שלכם יענקלה מיטרני • זכרו, משמעות אי הגעה להצבעה- הקפאת המצב הקים! • אינכם חייבים להצביע עבור עשרים ואחד מועמדים, תשפעו יותר ע"י בחירה מצומצמת ומושכלת!

יענקיק

New member
יום הדין 27 .1 .2004 מוזאון ישראל .

א.לכל המעומדים חברי אגודת מורי הדרך העומדים מחר לבחירה למועצת מורי הדרך,לועדת הבקורת.הצלחה לכולם.לי אישית חשוב שכל מורי הדרך בעלי זכות הבחירה יבחרו,כי כאן תבחן האגודה בחוסנה בשנתיים הבאות.מול האתגרים העתידנים,מול משרד התירות ,רשות הגנים,משרד החנוך.(השנה סגרו את מרכז הסברה,מקום עבודה למאות מורי דרך בתירות הפנים,למורי דרך ,עולים חדשים דוברי השפה הרוסית,שעבודתם העיקרית היתה הדרכה בשפה הרוסית באולפנים,במימון משרד החנוך.)מול מארגני תירות נכנסת,ומארגני תירות הפנים.שמתנגדים להסכם עבודה בתירות הפנים.חלק מאותם משרדים הם גם משרדים לתירות נכנסת,ושם יש הסכם חתום על ידי אגודת מורי הדרך עם האגוד המקצועי מול מארגני תירות נכנסת.מול משרד התחבורה בנושא רכב אשכול.וכמו כןלמצוא תקציב דרך משרד התחבורה,והבטוח הלאומי לקיצבה קבועה בגיל פרישה.כי אותם מורי הדרך ברכב האשכול היו הדגל למסר לתייר המבקר בארץ התנך,וארץ הברית החדשה,והמקומות הקדושים לעולי הרגל המוסלמים.והיום חלקם הגדול מחוסרי כל.לכןחשוב לי כמעומד לבחירה למועצה הקרובה מתוך רצון עם חברי בקבוצת הארבעה,לקידום המדריכים בתירת הפנים.בתור חברים במועצה,במזכירות האגודה,ודרך המזכירות והיה ונבחר,אני וחברי נלחם לקידום אותם מטרות שצוינו כאן על ידי. לטובת כל קהל מורי הדרך בישראל. ב.לכן אני פונה בבקשה לכל מורי הדרך חברי אגודת מורי הדרך שלא שילמו את מיסי החבר לאגודת מורי הדרך,לשלם ביום הכנס בירושלים.לקבל את זכות הבחירה,למוסדות האגודה.האגודה היא של כולנו.לכן חשוב להיות יחד ביחד.כי מכאןיש יציאה לדרך עם מדריך תיירים מוסמך.כולנו ביחד,מדריכי התירות הנכנסח,מדריכי רכב האשכול,ומדרכי תירות הפנים,ולעולים החדשים שהם מורי דרך מוסמכים הצטרפו לאגודת מורי הדרך,חזקו אותנו ויחד נתחזק.בהצלחה לכולםולהתראות בכנס בירושלים. יענקיק יעקב פרלשטיין

למעלה