עוד חכמולוג בא ומחפש מתכנת ? מידע בפנים

sha1512

New member
עוד חכמולוג בא ומחפש מתכנת ? מידע בפנים

שלום לכולם,
כן, אני יודע שלפורומים מסוג זה באים כמעט כל יום חכמולוגים שחושבים
שיש להם את הסטארטאפ שיעשה חודש הבא מליון דולר. וכן, אני יודע שלרוב
ליזמים הללו אין שמץ בעסקים - מה שמביא ב80% מהמקרים לכך שהמתכנת
שורף עשרות שעות תכנות לשווא. במקרה הפחות טוב גם חודשים של עבודה.

אני יזם עסקים צעיר מאוד ומתגורר בישראל. מאז ומתמיד תחום העסקים ריתק
אותי ובמשך שנים למדתי ופעלתי בו. הכשלונות היו רבים אבל עם הזמן צברתי ניסיון
ובגילאי 12-13 כבר ניהלתי אתרים מובילים בישראל ובחו"ל. הכסף כמובן היה חלק מהעניין.

כיום אני מייעץ לסטארטאפים ועסקים שונים ומשקיע באופן פרטי בעסקים.

מהניסיון בעבר גיליתי שכשעבדתי עם מתכנת תמורת אחוזים בלבד, התוצאות (מכל הבחינות) היו טובות
הרבה יותר מהמקרים בהם שילמתי בכסף.

לעסק פרסום חדש שאני מפתח בימים אלו דרוש מתכנת PHP שיודע לעבוד עם MYSQL.
העבודה מאוד קטנה, אני מעריך שאולי 2-3 שעות עבודה סך הכל. לרוב אני לא מפרסם הודעות דרושים
שותפים כאלו אם מדובר בשעות עבודה רבות - הסיכון גבוהה מדי למתכנת. במקרה זה בהחלט העבודה
קצרה.

ניתן לפנות בהודעה פרטית לפרטים נוספים. ניתן גם לשאול שאלות באופן פומבי.

doctor strange

New member
אתה מוכן לתת אחוזים תמורת

שעתיים עבודה?? למה? לא עדיף לשלם כמה מאות שקלים וזהו?

sha1512

New member
כמו שכתבתי,

בעבר, היו לי תוצאות הרבה יותר טובות שהמתכנת היה גם שותף.
נכון שלשלם כמה מאות שקלים זאת לא בעיה, אבל לעבוד עם שותף זה מאתגר, מעניין וכיף הרבה יותר.
כל אדם נוסף בצוות מוסיף זווית חדשה.

אני לא רואה שום סיבה לא לעבוד במודל כזה, עדיף 30 אחוז מעסק מצליח מאשר 100 אחוז מעסק כושל. וכמדובר על עבודה כל כך קצרה, הסגנון עבודה הזה פשוט נהדר - אף אחד מהצדדים לא לוקח סיכון גדול.

doctor strange

New member
אוקיי

אבל זה קצת היגיון עקום לדעתי, שותף לוקחים שיש דרך ארוכה ביחד, ואז יש יתרונות וחסרונות לכל דרך, (למרות שלא שמעתי על מתכנתים טובים שמוכנים לקבל רק אחוזים)
מאידך, אתה יודע מה אתה רוצה, אתה אומר שעתיים שלוש עבודה, אין שום סיבה שאם תיקח מתכנת טוב בעל ניסיון ותשלם לו עבור אותן שעות לא תקבל מוצר טוב.
ואז 100 אחוז מהעסק שלך.

שיהיה בהצלחה!

sha1512

New member
תודה על התגובה,

מצד אחד יש היגיון רב בדבריך, מצד שני יש גם צד שני :)
אני ממש לא פוסל את האפשרות לשלם למתכנת, חשבתי שיהיה נכון במקרה זה קודם לנסות לחפש שותף, ואם זה לא יצליח - בהחלט מזומן יעשה את העבודה.

אם כך אני מוכן לעבוד תמורת אחוזים

ותשלום מלא.

התשלום - עבור העבודה המקצועית שלי.
האחוזים - כדי שאתה תרגיש יותר טוב.

בדיוק כמו שלך

כמובן שכדאי שהוא יהיה שותף

כי אז אחרי שהקוד מוכן צריך "רק להעלות אותו לשרת PROD" ואולי גם "רק קצת עבודות סיסטם"
ובאמצע הלילה השרת נפל אז צריך "רק לקום ולעשות DEBUG"
ואז צריך להוסיף "רק עוד פיצ'ר קטנטן"

והרי אתה המתכנת שותף, ואם אתה לא תעשה את הדברים האלה לא יהיה לא לי ולא לך כלום ובעצם יצא שעבדת לחינם, ואם רק תעשה את הדברים הנוספים הללו אז אתה תהיה עשירר!!!!
כי ברור שהסיבה שזה לא עושה כסף ומתחיל להכניס לך משהו לא קשורה לשיווק או לרעיון אלא לסיבה שאתה לא מוכן לשנות את הכפתור מירוק לאדום וזה שאתה לא מוכן להוסיף תמיכה במובייל
שנכון שזה לא היה חלק מהדרישות המוקדמות אבל למה אתה כבד? ראיתי בגוגל שאתה רק עושה את זה בHTML5 וזה בטח יעבוד טוב.

לפותח הנושא - אני לא מנסה לטעון שזה מה שיקרה למי שיעבוד איתך, אני רק אומר איך זה נשמע לי מהצד שלי.
וד"א, נראה שאתה מנסה כאן שיטת שיווק שאומרת "אני יודע שבדרך כלל אנשים עם בקשות כמו שלי הם לא טובים אבל אני לא כמו כולם"
שזו גישה מעניינית, אבל לפי המשך התגובות שלך נראה שאתה לדעתי לא שונה מהותית

המפתח תמיד מביא יותר ממה שניתן לחשוב עליו.
אפליקציות WEB שעובדות טוב עולות בלילות לבנים, דאגה והרבה DEBUG

בכל מקרה, בהצלחה במיזם החדש בכל דרך שתבחר לממש אותו, אני מעדיף להיות הטועה כאן.

sha1512

New member
אתה צודק

העלת פה מספר נקודות חשובות , אני מסכים איתך לגמריי - זה לא שזה הפרוייקט או האתר
הראשון שאני מפתח - אני מכיר את כל מה שכתבת מקרוב.
אם כל מה שהצגת היה תקף לגביי השותפות בפרוייקט שלי - לא הייתה מתפרסמת פה הודעת דרושים
שכזאת.

הצגת את הדברים באופן מעניין - בהחלט לא חשבתי על זה , תמיד אפשר לטעון שהאתר לא מצליח
בגלל ש"אתה" (פנייה למתכנת) לא שינה את זה ואת זה

LiorBroshi

New member
נשמע לי הזוי

2-3 עבודה ובשביל זה שותף? לא הגיוני בעליל וזה לא משנה אם "שמת לב שמתכנת שותף יספק עבודה יותר טובה".

זה כמו שתצטרך אינסטלטור שיתקן לך סתימה ובמקום לשלם לו על שעתיים עבודה תיתן לו לגור אצלך בבית, הזוי.

קשה לי להאמין ששעתיים עבודה זה בדיוק מה שאתה צריך, אם באמת זה מה שהיית צריך היית משלם כמה מאות שקלים, סוגר פינה וממריא.

sha1512

New member
חחחח

בהחלט הצחקת אותי עם הדוגמא הסופר הזויה שלך..

ברור שעבודה של מתכנת-שותף לא נגמרת בשעתיים תכנות, הוא שותף - אם מבחינת ייעוץ ואם מבחינה של לתקן דברים בהמשך.

בכל מקרה - כבר מצאתי מתכנת שבחר להיות שותף וכבר סיימנו את האתר.

למעלה