עוד חידת שחמט

עריסטו

Active member
עוד חידת שחמט

האם תיתכן סדרה אינסופית של מסעי שח עוקבים? (כאשר לא מתחשבים בחוקים הקובעים תיקו אחרי מספר מסעים מסויים)

souhami

New member
אולי

כשנשארים שני מלכים... זה תיקו אוטומטי כי מלך לא יכול לאיים על המלך השני בלי להגיע למצב של איום עליו הגעתי למצב כזה נגד חבר שלי

עריסטו

Active member
מה ../images/Emo35.gif

השאלה היתה האם תיתכן במשחק שחמט סדרה אינסופית של מסעים עוקבים שכולם התראות שח.

../images/Emo6.gif

כשהייתי קטן ושיחקתי עם השכן שלי שהיה עוד יותר קטן, נשארו לנו רק המלכים. שניהם עמדו באותו טור, רחוקים זה מזה, ושנינו צעדנו באומץ זה לקראת זה. בשלב מסוים הבנתי שאני הוא זה שיתקרב יותר מדי, אז עשיתי צעד הצידה, ואילו החבר צעד באומץ לקראתי באלכסון ו"אכלתי אותו"

לא הבנתי אותך

האם מותרת חזרה על מצבים? אם כן זה פשוט מאד, אם לא אז ודאי שמספר המצבים הוא סופי

בסג

New member
הממ...

אם יש לך מלך, ולי מלכה ומלך; מהי הבעיה לעשות לך שח כל הזמן? ... > שח > המלך זז ימינה המלכה זזה ימינה > שח > המלך זז שמאלה המלכה זזה שמאלה > שח > המלך זז ימינה ... זאת בהנחה שאתה מתעלם מהחוק השחמטי שקובע תיקו במקרים האלו: # אם מהלך מסוים במצב מסוים חוזר על עצמו פעם שלישית (אפילו לא רצוף). # אם נעשו 50 מסעים רצופים ללא כל הכאה או הסעת רגלי (ובסיומים של מלך, מלכה ורגלי מול מלך ומלכה: 100 מסעים). # כאשר אחד הצדדים מאוים בשח תמידי שחוזר; כלומר - סדרה בלתי-פוסקת של איומי שח שחוזרים על עצמם (מצב זה נקרא "שח נצחי", והוא מהווה מקרה פרטי של סעיף 2; בשח נצחי משתמשים, כמו בפט, אם השחקן בחסרון לעומת השני). אם אינך מתעלם מהם, כמובן שאי אפשר, וקל מאד להוכיח את זה.

בסג

New member
../images/Emo10.gif

היה נחמד אילו היית מבהיר בניסוח החידה שמדובר על רצף שכולל הן את מהלך השחור והן את מהלך הלבן. בינתיים חושבים על פתרון לחידה...

עריסטו

Active member
בינתיים אתם יכולים לנסות למצוא

עמדה שאפשר לעשות בה הרבה מסעי שח רצופים (כמה שיותר - יותר טוב).

למעלה