עוד חידה מוסיקלית

LEATHER REBEL

New member
עוד חידה מוסיקלית

יש לקרוא היטב היטב את כל כל כל ההגדרות, בכדי להימנע מטעויות הנובעות בהכרח מאי-הבנת הנקרא. התקליט שלפנינו, שיצא בשנת 1985, הביא לפריצת דרך/מהפכה בשוק המוסיקה. זה לא האלבום הראשון בעולם שיצא על קומפקט דיסק. זה לא האלבום הראשון שקליפים לשירים ממנו נוצרו באנימציית מחשב. זה לא האלבום הראשון ש MTV הגבירו את מכירותיו. אז מה היתה תרומתו שהביאה לפריצת דרך/מהפכה בשוק המוסיקה?

the YOOK

New member
אולי זה האלבום הראשון,

שכלל את כל האלמנטים הנ"ל ביחד.

LEATHER REBEL

New member
../images/Emo128.gif

כשאף אחד מהאלמנטים אינו נכון, אז אפילו אם תחבר אותם ביחד זה יישאר לא נכון. לא יודע מי סיפר אי פעם שאיזה מן האלמנטים הנ"ל כן התקיימו בו, אבל התשובה היא לא בא' רבתי.

the YOOK

New member
נראה לי שלא הבנת את מה שכתבתי,

אני מקבל שהתשובה שלי שגויה, אבל זה אולי בגלל שהיא פשוט לא התשובה הנכונה, לא בגלל שלוגית היא לא אפשרית. כתבת שלושה אלמנטים, בכולם האלבום לא היה הראשון שניחן. זה לא פוסל את האפשרות שהוא היה הראשון שניחן בצירוף של שלושתם יחדיו. אתה לא סיפרת שאי אילו אלמנטים כן התקיימו בתקליט הזה, ולכן ניחשתי. בעצם אתה לא נתת מידע ממשי לפתירת הבעיה, לשיטתך, ולכן האפשרות היחידה היא ניחוש התשובה, דבר שכאמור עשיתי.

LEATHER REBEL

New member
../images/Emo128.gifועדיין...

זה גם לא היה האלבום הראשון בו -לא נכללו- כל האלמנטים האלה בכפיפה אחת. וגם אילו הם כן היו נכללים בו, לא בזאת עוסקת החידה, כי אם בתרומתו של האלבום לעולם המוסיקה. הבנת הנקרא עדיין לא הזיקה לאיש.

the YOOK

New member
אני לא מבין מה לדעתך הבעיה בהבנת

הנקרא אצלי? אני יודע שהתשובה שלי לא נכונה, אז אתה לא צריך לשים עוד
. אתה לא נתת שום מידע שכן יכול להועיל לפתרון החידה (חוץ ממידע שמאפשר חיפוש בגוגל... אין לי כוח לחפש בגוגל), ולכן ניחשתי מתוך הקשר למידע שאתה כן נתת. האם האלבום הראשון כלל את כל האלמנטים יחד לא היה חדשני?

LEATHER REBEL

New member
זוהי הבעיה בעצם...

אין לך כוח לחפש במנוע חיפוש... אני משוכנע שאילו היו כאן פרסים הרי שהחידה היתה נפתרת כבר בתוך יום. מעבר לכך, גם הפעם, -אפילו- אם האינפורמציה שנתת היא -בעיקרון- נכונה, זו לא התשובה.

n u t

New member
לא בדיוק...

את התשובות למרבית מהחידות שמופיעות בפורום הזה אפשר למצוא באינטרנט... רבים מחברי הפורום, ואני איתם, מעדיפים שלא לחפש את התשובות בגוגל אלא לחשוב עליהן בעצמם, ואם הם לא מוצאים את התשובה, לתת לאחרים למצוא אותה בעצמם...

LEATHER REBEL

New member
מבחינתי אין כל בעיה

לא משנה באיזו דרך תימצא התשובה, כל עוד זו אכן התשובה לחידה ולא אוסף של עובדות שהן אולי נכונות אבל אינן קשורות לחידה.

souhami

New member
יש מספר חידות...

שכמעט בלתי אפשרי למצוא להם תשובה באינטרנט. ניסית פעם לחפש תשובה לשאלות של שטו גדיה קגדה באינטרנט? אני רק מאשר השערות שלי בעזרת האינטרנט.

LEATHER REBEL

New member
אבל דוקא במקרה שלנו...

אפשר ועוד איך למצוא תשובה. יש מנועי-חיפוש ויש המון המון מקומות לחפש... אני אישית לא מתייאש בקלות, ואני אישית לא הייתי הולך לויקיפדיה אלא אם אין מידע במקום אחר. איך שלא יהיה, יש להתייחס לשאלה כפי שנשאלה בתחילת השרשור.

boten d

New member
מתוך ויקיפדיה

Brothers In Arms - אלבומה השישי של להקת דייר סטרייטס. יצא בשנת 1985 והיה לאלבומה המצליח ביותר של הלהקה, והאלבום הראשון שיצא בפורמט של דיסק בהפצה מסיבית (זאת למרות שיצא בנוסף גם על גבי קלטת וגם על גבי תקליט). אלבום זה הביא לדייר סטרייטס הכרה והצלחה עולמית. הוא נמכר בלמעלה מעשרים מליון עותקים, והיה האלבום הנמכר ביותר באנגליה בשנות ה-80. השירים הידועים ביותר מתוך האלבום הם Money for Nothing, שהיה גם הקליפ הראשון ששודר בתחנת MTV אירופה, Walk Of Life, והשיר שמסיים את האלבום, Brothers In Arms.

LEATHER REBEL

New member
../images/Emo128.gifתשובה מלאה אך לא נכונה

1. ויקיפדיה טועים! א) MONEY FOR NOTHING -לא היה- הקליפ הראשון ששודר ב MTV אירופה. ב) הלהקה היתה מצליחה ומפרסמת בכל העולם גם לפני האלבום הזה. לי יש את המקורות שלי, ואני סומך עליהם. 2. אתם יודעים, יש בעיה עם ויקיפדיה, כי כל אחד יכול להכניס לשם מה שבא לו. הועדה המאשרת נוטה למחוק מידע רק אם יש בו סכנת הסתה או חוסר טעם וכו'. לפיכך, אני אישית פונה לשם רק כשלא מצאתי מידע בשום מקום אחר. אבקש לקרוא שוב הפעם את כווווווווול ההגדרות, ולענות על השאלה, -כפי שנשאלה בתחתית ההודעה שבראש השרשור הזה-. הבנת הנקרא! הבנת הנקרא! הבנת הנקרא!

מספר6

New member
ניחוש

אולי זה היה האלבום המצליח הראשון שהדיסקים שלו נמכרו יותר מאשר התקליטים שלו?

LEATHER REBEL

New member
כמעט אבל לא

כלומר, כפי שכבר הוזכר בתגובות לתשובות שגויות שניתנו בשרשור... גם אם מה שאמרת הוא נכון, זו לא התשובה לשאלה כפי שנשאלה בראש השרשור. אזכיר שנית למי ששכח: גם אם העובדות שמציגים הן -בעיקרון- נכונות, הרי שכל עוד אין להן נגיעה ממשית בחידה עצמה, הן נשארות לא רלוונטיות. השאלה היתה, למי שהספיק לשכוח, מה היתה תרומתו של האלבום הזה לתעשית המוסיקה. מה שאמרת הוא -כמעט- התשובה הנכונה.

אולי

1) אולי זה הדיסק הראשון שיצא ממנו סינגל על דיסק? 2) אולי זה האלבום הראשון שיצא על CD ושולב עם מסע הופעות? 3) אולי זה האלבום הראשון שיצא על CD ושילב בתוך ה-CD קטעי אנימציה/קליפים/מידע על הלהקה? ========================================================================= ולא צריך לכעוס כ"כ כשלא עונים את מה שהתכוונת.. כולם כאן משתדלים, וזה מוציא את החשק לנסות לענות כשאתה כועס על מי שלא עונה נכון.. ובכל זאת, אני מנסה כי כבר יש לי ניחושים מוכנים. וד"א, סתם לחפש את התשובה בגוגל בלי לחשוב, בעיני, זה לא מעניין ומוציא את הכיף מהחידה. אז אם ממה שאני מבינה, את התשובה אתה בלאו הכי יודע מראש (זו החידה שלך) אז למה שאנחנו לא נהנה כשאנחנו מנסים לפתור? מה יעזור לך אם מישהו תוך דקה ימצא את הפתרון בגוגל? זה יהיה לך יותר כיף מאשר שאנחנו ננחש? (ואם התשובה היא כן, אז ממה בדיוק אתה תהנה? שפתרו תוך דקותיים את החידה שלך? לא מבינה).

LEATHER REBEL

New member
../images/Emo128.gif

1. אני לא מתעצבן משום דבר. תאמיני לי, רבים וטובים ניסו לשוא, ומה שיצא מזה הוא... שהם התעצבנו נורא נורא ואני נותרתי שקט ושליו. 2. לי אישית זה לא משנה כיצד יגיעו לפיתרון, זה לא יעזור לי וגם לא-לא יעזור לי. מי שנהנה לשבור את הראש לא חיב ללכת לגוגל וגם לא לשום מנוע חיפוש אחר. 3. אני לא קראתי פה לאף אחד "מטומטם", ואם חלילה מישהו טוען שכן כיניתי מישהו במילה זו, אשמח מאד אם יראו לי היכן זה נאמר... על המסך אצלי זה לא מופיע. 4. אם פותרים את החידה אני לא "כן נהנה" וגם לא "לא נהנה". ממש לא ברור לי מדוע מישהו אמור לחשוב שאני שואב הנאה מזה שאנשים כן עונים או לא עונים. הפורום קיים לשם שעשוע בלבד, אני לא מפיק שום רווח מזה שאנשים עונים או לא עונים על החידות שכתבתי... ואני מעריך שאם פתרתי חידה של מישהו או מישהי אחרת אז גם הם לא בדיוק מפיקים מזה רווח חומרי. צר לי שאת לוקחת את העסק כל כך קשה. 5. לתומי חשבתי שמדובר בחידה קלה. סך הכל, להקה מוכרת, אלבום ידוע, וגם את התשובה לשאלה קראתי כבר במקום אחר. TAKE IT EASY

lupoN

New member
השערה

בחיפושיי ראיתי שמספרים על האלבום הזה שכמות הדיסקים שנמכרו ממנו הייתה גדולה ממספר מכשירי הסי די פלייר, שהיו באותה עת. אז כנראה שניתן להסיק מכך שאנשים רבים התחילו לקנות מכשירים להשמעת הדיסקים, דהיינו הגדלת מכירות נגני דיסקים; תוצאה לכך היא, שלאחר שרכשו כבר מכשירים כאלה, הם נטו לקנות דיסקים ולא תקליטים, משום שהעדיפו את האיכויות הדיגיטליות; וזה גרר דיגיטציות של הקלטות עבר של אמנים / להקות / או מה-שלא-יהיה שונים ומגוונים וכו' וכו' כלומר, השערתי היא שזה האיץ מאד את המעבר לדיסקים. מהפך מהיר מתקליטים לסי די.

LEATHER REBEL

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

אכן כך היה, והתשובה נכונה. האלבום הזה אמנם לא היה הראשון בעולם שיצא על CD... אבל עד שיצא בפורמט זה, עתידו של הקומפקט דיסק כ"דבר הבא" עדיין לא היה ברור. המכירות המוגברות של מכשירי ה CD שבאו בעקבות יציאת האלבום בפורמט זה, עזרו מאד מאד לקבע את המעבר לעידן הדיגיטלי במוסיקה. שיחקת אותה!

אגב,

MONEY FOR NOTHING כן היה השיר הראשון ששודר ב-MTV האירופאי. המקור לכך הוא רשת MTV עצמה... כמובן שזה לא היה הוידאוקליפ הראשון, ולפניו נוגנו עוד רבים ב-MTV האמריקאי.

למעלה