עוד חידה - כובעים

רם אזרח

New member
עוד חידה - כובעים

ישנם 3 כובעים שחורים ושני לבנים. מעמידים בטור 3 אנשים, לוקחים באופן אקראי כובעים ומניחים להם על הראש, כובע אחד לכל ראש. כל אחד רואה רק את אלו שלפניו ולא יכול לדעת מה צבע הכובע שלו. השלישי (האחרון בטור) אומר: "אני לא יודע איזה כובע יש לי" האמצעי אומר: "גם אני לא יודע איזה כובע יש לי" הראשון אומר: "אם כך, אז אני יודע איזה כובע מונח על ראשי". איזה כובע חבש כל אחד מהם?

chuchi46

New member
אני לא מבינה איך אפשר לפתור ../images/Emo4.gif

כל אחד רואה רק את היחיד שלפניו? או שרואה את כל מי שלפניו? בכל אופן אין לי מושג איך פותרים
בטוח שלא חסרים נתונים?

Spotless Mind

New member
אממ...

לראשון יש כובע שחור. לשני יש כובע לבן. ולשלישי יש כובע לבן. יכול להיות?

chuchi46

New member
גם יכול להיות

שלראשון ולשני יש כובע שחור. ויכול להיות שלראשון יש כובע לבן ולשני שחור. אין לי מושג איך אפשר לדעת

hadarwin

New member
חח אני אומר שהתשובה היא כמו של SPOTLESS

אבל אין לי הסבר :S:S

Spotless Mind

New member
הפיתרון שלי:

אם הראשון יודע איזה צבע הכובע שלו, סימן ששני האחרים חובשים כובעים לבנים- כי יש רק 2 כובעים לבנים. אז השאר חייבים להיות שחורים. אם הם היו חובשים כובע שחור וכובע לבן, היו עדיין 2 אפשרויות של כובעים לראשון וככה הוא לא היה יודע מה הוא שם על הראש. ואם הם היו חובשים שני כובעים שחורים, אז גם היה עוד כובע שחור ועוד כובע לבן והוא לא היה יודע מה הוא שם על הראש של עצמו.

chuchi46

New member
../images/Emo4.gif

אבל אף אחד לא יכול לדעת איזה כובע יש לו על הראש, הראשון אומר שהוא יודע כתוצאה ממה שהשניים האחרים אמרו. מהתשובות שלהם אי אפשר לדעת כלום

Spotless Mind

New member
השניים לא ידעו איזה...

כובע יש להם על הראש. אבל הראשון כן ידע איזה כובע יש להם על הראש, ובגלל זה הוא היה בטוח איזה כובע לו יש על הראש. והוא היה יכול להיות בטוח רק במצב ששניהם חובשים כובע לבן, כלומר הוא חובש כובע שחור.

למעלה