עוד חורף יבש

תותח9

New member
עוד חורף יבש

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3633023,00.html בתקווה שהתחזית לא תתממש... אשמח לדעת מה עושה המועצה כדי לחסוך מים הצעותי: לוותר על דשא באיי תנועה וצידי דרכים לוותר על צמחים זוללי מים לבדוק צמרת ולהיות יותר מודעים וקשובים לדליפות, השקיה שלא בזמן ובמקום הראויים או בניגוד לתקנות חסכמים במערכת החינוך ובמתקני המועצה

Master Stav

New member
צריך פה עבודה של איש מקצוע

יש כזה בצורן .... אחד שיכול לומר איזה צמחים ראוי לשתול שאינם זוללי מים איזה צמחים יפארו את הישוב מבלי לגרום להוצאות בגין ההשקיה ואיזה צמחים ראוי לנו לגזוז את תמרותיהם וא עניפיהם במטרה להקטין את צריכת המים שלהם כמו כן החלפה של כול המידשאות בצמח שנקרא גזניה זוחלת יש כול כך הרבה שניתן לעשות אבל וואלה ...בשביל זה צריך 3 דברים 1. מועצה שמוכנה לעשות זאת 2. איש מקצוע שיוביל את הפרוייקט יעוץ הכוונה וביצוע 3. איש קשר במועצה שיקח את זה ברצינות תחת אישור וגיבוי של ראש המועצה

pninak12

New member
פניה לתושבים לחסוך במים

אני פונה לתושבים, לא בסמכות - בבקשה, לחסוך במים, המים הם של כולנו. גם בתצרוכת הביתית אפשר לחסוך - ולא מעט. אני כבר לא מדברת על חסכמים, ושימוש בידית של חצי אסלה ורחצה של רכבים ומרצפות בצינור, את זה כבר מזמן הפנמנו, אני מקווה... אני מדברת על חשיבה אחרת: לסגור את המים כשמסבנים כלים ו/או ידים, ו/או במקלחת. (אמבטיה... מחוץ לתחום, לא בשנים שחונות כל כך) צחצוח שיניים, גילוח וכו' - אינם דורשים שהברז יהיה פתוח כל הזמן. להשתמש שימוש חוזר במים אפורים: מים שרחצנו בהם ירקות או פירות - אפשר לאגור ולהשקות בהם. מים קרים שפתחנו "עד שהמים החמים יגיעו", אפשר לאגור ולעשות בהם שימוש כלשהו - כולל השקיה. שלא לדבר על תיקון נזילות, התראה על השקאה עודפת בין אם של שכנים או של המועצה ובכלל, כל מקום שאפשר לחסוך ולו מעט, אנחנו דוחים עוד קצת את הקץ.

עמית1100

New member
לא צריך לחסוך במים

לא חסרים מים, חסר תיכנון וחזון. אנחנו חיים במדינה מדברית ולכן חייבים להתפיל מים. הטימטום של הממשלה גורם לכך שחסרים מים ולכן לא צריך לחסוך במים, כי זאת הדרך היחידה לאלץ את חבורת ההדיוטות להקים מתקני התפלה.

sharonng

New member
לא להאמין, אבל פעם ראשונה שאני מסכים איתך

כל נושא המים הוא פשוט כשל תכנוני. מתקני התפלה היו קיימים עוד בשנות ה-70 ואנחנו חיים במדינה מדברית עוד לפני כן. אם היה תכנון מוסדר ולא מדיניות של כיבוי שריפות היו היום 20 מתקני התפלה לאורך החוף ולא היה צורך בפרסומות של בחורה מתייבשת ומתקלפת בטלויזיה.

Master Stav

New member
בבית הפרטי ....ושאלון

בכל שאלה בחרו באפשרות המתאימה יותר לאופן בו אתם בדרך כלל נוהגים, ולבסוף סכמו את מספר הנקודות וגלו האם אתם חסכנים או בזבזנים בכל הנוגע לצריכת המים שלכם? כאשר אני ממלא כוס מים לשתייה: 1. המים זורמים לפני ואחרי מילוי הכוס - 0 נקודות. 2. המים זורמים ישר לתוך הכוס - 10 נקודות. כאשר אני מצחצח שיניים: 1. המים זורמים במשך כל פעילות הצחצוח - 0 נקודות. 2. המים זורמים רק בעת הרטבת המברשת ושטיפת הפה - 10 נקודות. כאשר אני שוטף ידיים ופנים: 1. המים זורמים למשך כל הפעולה - 0 נקודות. 2. המים זורמים רק בעת ההרטבה והשטיפה - 10 נקודות. כאשר אני מסיים להתפנות בשירותים: 1. אני מוריד כמות מרובה של מים - 0 נקודות. 2. אני מוריד כמות מים הנדרשת לניקוי האסלה בלבד - 10 נקודות. כאשר אני מתקלח: 1. המים זורמים כל זמן שהותי במקלחת - 0 נקודות. 2. בזמן שאני מסתבן אני נוהג לסגור את הברז - 10 נקודות. כאשר אני שוטף כלים: 1. אני משאיר את המים זורמים כל שעת הפעולה - 0 נקודות. 2. אני סוגר את המים בזמן שפשוף הכלים - 10 נקודות. כאשר אני משקה את הגינה: 1. אני משקה במזלף או בדלי - 10 נקודות. 2. אני משקה בטפטוף - 10 נקודות. 3. אני משקה בהמטרה - 5 נקודות. 4. אני משקה בצינור ונותן לו לזרום - 0 נקודות. כאשר אני משקה את הגינה: 1. אני משקה ביום - 0 נקודות. 2. אני משקה בלילה - 10 נקודות. ראית ברז מטפטף: 1. תמשיך ללכת ולא תתייחס - 0 נקודות. 2. תלך ותסגור את הברז, חבל על כל טיפה! - 20 נקודות. כאשר אני רוחץ מכונית: 1. אני ממלא מים בדלי ומתחיל את הפעולה - 10 נקודות. 2. אני שוטף עם הצינור - 0 נקודות. סכמו את מספר הנקודות אותו צברתם: ¤ עד 40 נקודות: הנכם בזבזנים לא קטנים. ¤ בין 40 ל- 100 נקודות: כדאי שתתחילו לחסוך יותר. ¤ 100 נקודות: הנכם חסכנים! המשיכו כך! רוצים לדעת עוד על חיסכון במים? היכנסו לאתר www.waterisrael.co.il

למעלה