עוד חומר שמצאתי

אכן, אין ספק! ותודה, מיכה.

הסעיפים החשובים הם 9ג ו-9ה. את הסעיפים האלה יש להפעיל בנועם ובתקיפות כלפי חברות התיירות השונות. יש לי הרגשה שמכתב מסודר למנכ"לים של הרשויות הממלכתיות שעוסקות באירגון והדרכת טיולים (מתנ"סים, קק"ל, רט"ג, חלה"ט, משרד הקליטה, סוכנות יהודית וכו') ומכתב מגובה בעורך דין לחברות הפרטיות יעשה את מרבית העבודה. יש לאיגוד המקצועי יועץ משפטי. למה לא להפעיל אותו לענין הזה?

תקנות ומציאות

כולם מכירים את החוק, באגודת מורי הדרך במשרד התיירות במשרדי הנסיעות בסוכנות או בתגלית. ואפילו במשטרת ישראל. אז מה???? אני שמח ומודה על כל מורה דרך שחושב שראוי וחשוב להילחם בעד הדרכה מוסמכת., (לא ציני), אבל כמו כל פעולה היא חייבת להיות 1)מתוכננת. 2 )פעילות שוטפת לטווח רחוק, 3) מלווה ביחסי ציבור, 4) מציגה אלטנטיבות להדרכה איכותית במסגרות שונות. האם במסגרת של פורום קוטרים (גם שלי), אפשר להגיע להישגים? האם צביקה יכול להוביל מהלך בתוך הארגון נגד משרד התיירות? לאחר שנים של פעילות בנושא ,אני באופן אישי סקפטי, ומורי הדרך אדישים מיאוש.

משטרת ישראל

הנוהל הישן של המשטרה מס"מ/סיור 90.920.99 עסק בנושא טיפול שוטרי הסיור בכל מקום כנגד התופעה של הדרכה לא מוסמכת. הנוהל שבא במקומו רק רוענן וקיבל מספר חדש 02.220.170 כשהוא בדיוק בעל אותו תוכן. הבעיה שלדברי בוכמן הנוהל בוטל, ואם הוא בוטל אז אף שוטר סיור לא יטפל בנושא. צריך לברר מדוע הנוהל בוטל, האם בגלל שיש החלטה שהעבירה הזו הינה עוולה אזרחית, כי אז גם אם תהיה התנדבות למשמר האכזרי, זה לא יעזור כיוון שלא מדובר בנושא שהינו בעל ענין למשטרה בהיותו עוולה אזרחית, ואז צריך להפיל את התיק על משרד התיירות שיתקן תקנה שיאפשר למורי דרך מוסמכים לדרוש ממסיעים ואחרים העוסקים בנושא להזדהות בפניהם, מה שכמובן לא יקרה ברוב המקרים ויהיה צורך בהזעקת ניידת לצורך הסיוע בזיהוי על כל המשתמע.

מר שפירא

תפסיק להיות סקפטי נכון שאתה האורים והתומים של התקנות אבל להפתעתי ולהפתעתך יש שינוים קטנים גם במשטרת ישראל הגדולה והיום הולכים על מושג שנקרא "שותפויות" ואפילו יש קצינה בדרגת סנ"צ שהיא רמ"ד שותפויות וכל מה שאתה טוען אתה לא רק צודק אתה גם חקויאק ולכן יש דרכים שניתן לחבר את משרד התיירות שלא כל כך מעונין עם המשטרה בדרך הרגילה זה לא כל כך הלך צריך קצת סבלנות ואמונה כי כבר אמר לנו אחד מחכמי חלם "בלי האמונה צסקא לא היתה אוכלת אותה תצטרף לחבורה יש לך מה לתרום ורבות

אמרה כרמלה מנשה ל-ע.שר-הפנים האיטלק

"אני כבר ראיתי הכל". ענה לה עוזר השר האיטלקי בעברית:"מי שאמר ראיתי הכל, לא ראה שום דבר". שו הדא שותפויות? פעילות דו-צדדית בין משרדים? ומה בתכל'ס?

תסתכל על החצי כוס המלאה

בדברים יותר מסובכים נושא השותפויות הצליח ובתכלס בלי מרכאות אמר חזקאל מאור יהודה סבלנות יא איבני סבלנות

צביקה, בשורה התחתונה ../images/Emo45.gif ../images/Emo140.gif

לקחת על עצמך משימה רצינית. לא הרבה (אני מתייחס לכל המגיבים), אבל בכל זאת מתי מעט מוכנים לתת לך כתף. כי הצלחתך תהיה הצלחה לכולנו, אך חלילה כישלון - יהיה כולו שלנו! עזוב אותך מטפסים, זה לא לעיניין כרגע. החשוב הוא המישור העקרוני להתנדבות מורי דרך למשטרת התיירות, לצורך אכיפת חוקי התיירות. אם תתקבל תשובה עקרונית חיובית, תתחיל בטופסיאדה. ואיך אומרים במקומותינו? בא נסתכל על הבייגל'ה ולא על החור!

מיכה יקירי

יום חג לי היום אבל לענינינו תאמין לי שכדי לקדם את הנושא שתקוע איפה שהוא אני צריך את כל מה שבקשתי מספיק למצוא סיבות איך לא לעשות תעשה וצפה לתוצאות

למעלה