עוד חדשות רעות

כריכרכה

New member
עוד חדשות רעות

מרטין השתתף אתמול בכנס בשיקגו ואמר שהוא סיים כבר 1527 עמודים ונותרו עוד 100, אבל אז נזכרתי שגם כשהוא אמר בפברואר שהוא סיים 1300 עמודים, הוא אמר שנותרו עוד 100. מעבר לכך, מספר כזה של עמודים הופך את הספר לארוך אף יותר מסופת החרבות, ואם נזכור שבקושי הסכימו להוציא באמריקה את סופת החרבות כספר אחד, דומני שכאן המקום להכריז שמספר הספרים בסידרה עולה ל-8, נכון לעכשיו. לסיכום, נראה שהסיכויים שהספר ייצא לפני 2006 ושהסדרה תכלול פחות מ-8 ספרים, הולכים ופוחתים. אבל, בעצם, קל היה לצפות זאת (וגרוע מכך) מראש.

osravan

New member
איזו פסימיות...

לדעתי אלו הם חדשות טובות. בינואר הוא אמר שנשארו לו מאה עמודים לא גמורים, ועוד פרקים לכתוב. עכשיו הוא אומר שנשארו לו עוד 100 עמודים ב"מצב משתנה של מוכנות". זה אומר שהוא באמת קרוב לסיום. זכור שהוא כבר באיחור של 3 שנים מהמועד המשוער הראשון, כך שהוא תחת לחץ אדיר מצד המו"לים שלו להוציא כבר את הספר הארור. חוץ מזה, הוא אמר שתהליך הוצאת הספר לאור יהיה מזורז, לאור האיחור הגדול, כך שיש סיכוי טוב שהספר יגיע לחנויות (באנגלית, כמובן) כבר השנה. בקשר למספר הספרים: אז עוד פעם יפצלו אותו ל2 כרכים, ביג דיל. התרגום העברי בטח יהיה ב3 כרכים...

ykblackjack

New member
תרגע

אח שלי יהיה בסדר בסוף החודש יש לו כנס בקנזס וכנראה ששם נראה תאריך אם לא יותר מוקדם,בהמשך ההודעה של אודי דרגון נאמר שנשאר רק פרק אחד - מצוין,אז הרם ראשך וחכה ל27 לחודש

Envinyatar

New member
העיקר שיוציא כבר

ונראה את מי הוא הורג, ובמי הוא מתכוון להמשיך להתעלל גם אחרי המוות

כריכרכה

New member
אני מאוד מקווה שאת סרסיי

את דאני, ילדי סטאר ואת טיריון בן דמותו הוא לא יעז. אבל תיאורטית תקדים "קולדהנדס" מעלה את האפשרות שג'ון איכשהו ימות ויישאר בחיים בצורה כזו או אחרת.

סביר להניח שחלקם אכן ימותו

סרסיי בטוח תמות, לפי מצב העניינים בפרק שלה במשתה לעורבים, היא הולכת ומסתבכת, וכמו שהיא אמרה "במשחקי הכס או שמנצחים או שמתים", והיא לא נראית מנצחת. יכול להיות שאריה תזכה להרוג אותה במו ידיה ובכך להשלים את ה"רשימה" שלה. ואולי היא תיעזר בג'יים... וטיריון...העובדה שהוא "בן דמותו" (הוא באמת אמר את זה?) לא הפריעה למרטין להתעלל בטיריון לאורך כל הספרים, אז למה שהיא תפריע לו להרוג אותו? וחוץ מזה, אומרים ש"אין מקולל כרוצח שארים", וטיריון רצח את אביו (למרות שזה הגיע לטייווין וממש שמחתי כשזה קרה). בהתחלה חשבתי שדאינריז בטוח לא תמות עד הספר האחרון. אבל אחרי הכל, זה מרטין. אבל עדיין זה לא נראה לי סביר, כי די ברור שהיא אזור אהאי שנולד שנית, והיא תילחם באחרים בסופו של דבר (בעזרת ג'ון ורוכב הדרקון הנוסף). וילדי סטארק, מרטין כבר הרג אחד מהם, אז מה ימנע ממנו להרוג עוד אחד? אריה למשל, נראה לי די סביר שהיא תמות בסופו של דבר אחרי שתשלים את הרשימה שלה. אולי זה יהיה בקרב נגד גרגור? זה די הגיוני שהיא היחידה שתצליח להרוג אותו, אחרי שתהפוך למתנקשת, אבל אולי זה יגבה את חייה. בכלל, יכול להיות שבסוף כל הסטארקים ימותו מלבד אחד שישקם את ווינטרפל ואת כבוד הבית. אני מהמר על סאנסה, שבעזרת הדרכה מאצבעון תשתלט על כל ווסטרוז בעזרת תככי חצר...טוב, אולי הגזמתי, אבל היא תעלה לגדולה, זה בטוח.

כריכרכה

New member
מי מדבר על הסוף?

דיברתי רק על הספר הבא, שיש סיכוי טוב שהוא ייצא בשנה הקרובה. נכון לעכשיו אני מעריך שמרטין לא יסיים את הסדרה בימי-חייו.

אלרוס

New member
מרטין לא יהרוד את טיריון

מהסיבה הפשוטה שזה לא נכון שאצל מרטין "כל אחד יכול למות", מתים רק אלו שמגיע להם למות, לא מבחינה מוסרית, אלא מבחינה של התנהגות מטופשת, אפשר ללכת לפי רשימת המתים ולראות: ג'ון ארין- טחב את האף למקום לא לו אדארד סטארק- נו באמת... רוב- להתעסק עם משפחת פריי ואחר כך לבוא לחתונה אצליהם? להתחתן עם בת של ואסאלים של האויבים שלו? לקרוא לעצמו מלך הצפון? הוא היה צריך להתאחד עם סטאניס כשהיה לו סיכוי. ליסה ארין- התעסקה עם אצבעון פעם אחת יותר מדי טיווין לאניסטר- לא למד להיזהר, סמך על ואריז, לא לקח שומר ראש לכל מקום, בהתחשב בזה שהוא הדמות הכי פופולרית להתנקשות זו די טפשות. היחידים שמתו על לא עוול בכפם היו אלו שהרגה מליסנדרה, ובינתיים אין לה שום עסק עם טיריון.

Envinyatar

New member
אני דווקא לא אתפלא אם טיריון ימות

לא בכדי חוזרת שוב ושוב המנטרה - "קוטל שאריו מקולל בעיני אלים ואדם". מה גם, שכמה חלקים כבר אפשר להוריד ממנו?

Gregor Power

New member
תראה, יש לו בדיוק אותו מספר חלקים

שיש לכל אחד מאיתנו. פשוט ב-XS (חעח, אין דבר כזה). ותראה, כמו שחוזרת המנטרה הזאת, יש עוד מנטרה של טיריון- "כל הגמדים הם ממזרים בעיניי אבותיהם". כך שלא בטוח שאנחנו הולכים לראות את ראשו של טיריון על כלונס, למרות שזו אפשרות סבירה בהחלט.

osravan

New member
לדעתי ../images/Emo58.gif

דמות אחת שנמצאת בסכנת חיים, ולא הוזכרה עד כה היא המלכה מארגארי טיירל. והסכנה נשקפת לה, איך לא, מצד חמותה.
לסרסיי יש הרבה סיבות לשנוא את מארגארי. קודם כל, היא ידעה על המזימה של רנלי ולוראס להציג אותה בפני רוברט, ולגרום לו לנטוש את סרסיי (תוך ניצול דימיונה לליאנה - עלבון כפול). שנית, סרסיי איבדה את סאנסה, ילדה תמימה וטיפשה שהיא יכלה לשלוט בה לחלוטין, ללעוג לה, ולתת לג'ופרי להתעלל בה - כל זאת ללא גבול, כי לא היה מי שיגן עליה, ובמקומה קיבלה את מארגארי, בחורה מבוגרת יותר, חכמה ובעלת בטחון עצמי (כפי שרואים בפרק של סרסיי באתר של מרטין), ויש לה אח במשמר המלך, ואלפי חיילים טיירלים בעיר שיגנו עליה. שלישית, מארגארי תהיה אשתו של טומן, הילד הקטן והחביב, מה שיגרום לתחרות עזה בין שתי הנשים על החינוך וההשפעה הרצויה עליו - עם האופי של סרסיי, זה מתכון בטוח לאסון. ורביעית, סבתא שלה מעצבנת בטירוף. תוסיפו לכל אלה את הפאראנויה וחוסר היציבות הנפשית, שנראה שסרסיי שוקעת בהם אחרי מותו של ג'ופרי (ובמיוחד אחרי בריחתו של טיריון), ונראה לי שמארגארי צריכה להיזהר במיוחד.

myochay

New member
טריון לא עשה דברים מטומטמים

התעסק אם ג'ופרי יותר מדי עצבן את סרסי יותר מדי רצח את הלורד הימין טיווין לאניסטר עם סרסי לא תשלך אחריו מתנקשים אני היה מופתע

Y. Welis

New member
תלוי במתרגם. יש ממוצע 'אה לה דידי'

כלומר 10 עמודים ליום, אבל עם תוצאה כמו תרגום הכרך השלישי, ויש ממוצע 'נורמאלי' יותר - 4-5 עמודים ליום. מכאן אפשר לחשב את הזמן שידרש לפי אורך המקור.

Envinyatar

New member
שטות כזו באמת תהיה תחילת הסוף

של סרסי, כמובן. היא לא מספיק מתוחכמת כדי לא להשאיר עקבות, ולא מספיק חזקה כדי שפגיעה במארגארי לא תעלה לה ביוקר. סה"כ, בית לאניסטר ספג לא מעט אבדות במלחמה (מה גם שהיא הולכת למסלול התנגשות עם קוואן), והשלטון במעלה מלך נסמך במידה רבה על הכח הטיירלי.

מצטער להיכנס לרצף אבל הינה רעיון

אמרת שיהיו 3 רוכבי דרקונים -מה אתה אומר שהרוכב השלישי הוא טריון: הוא נמלט מוסטרוז וכנראה יפגש עם דאני הוא אמר שבילדותו חלם לרכב על דרקון-ומרטין לא מזכיר דברים סתם הוא למעשה יתן לדאני את כוח בית לאינסטר כאשר תתחיל להשתלט על ווסטרוז

הלדין

New member
טוב.

טיריון יכול להועיל לה גם כיועץ אסטרטגי מהמדרגה הראשונה. במצבו הנוכחי, הוא לא יכול לתת לה כלום מצבאותיו ומהונו של בית לאניסטר. עם זאת, איני חושב שדאני תסכים להתחתן איתו אפילו בשביל הסעיף. שכחת את התת-סעיף שקובע ששלושת רוכבי הדרקונים צריכים להיות נשואים (לפחות זה מה שדאני חושבת).

R i n n

New member
חוץ מזה...

אני חושבת שיש מספיק טרגריאנים שנשארו בסביבה לפי כל הרמיזות בשביל 3 רוכבים ואפילו עוד... מה שאני תהיתי זה בקשר להתיחסות אל ברנדון כאל הזאב המעופף, האם זה מתיחס להשתחררות המיסטית שלו (העורב וכל זה) או שיום אחד הוא יכנס למוחות של הדרקונים?

בעיקרון זו ההשתחררות המיסטית,

אבל זה רעיון מעניין מה שאמרת. מה גם שיכול להיות שבראן הוא הרוכב השלישי. אולי הוא לא טארגאריין אבל הוא בן דוד של ג'ון מהצד הסטארקי שלו, אז יש קשר עקיף.

Guy24Gold

New member
לא הבנתי משהו

לא הבנתי למה אתם כל כך בטוחים שג'ון הוא הבן של ראיגאר?

למעלה