עוד חדשות טובות לאוהבי קפה

אבו זקן

New member
עוד חדשות טובות לאוהבי קפה

מחקר מספרד נותן אישוש נוסף לדי הרבה מחקרים מהזמן האחרון.

שתיית 4 כוסות קפה ביום (לפחות) מפחיתה את הסיכוי לתמותה ב 64% יחסית למי שאינו שותה קפה כלל.

בגילאים מעל 45 האפקט אפילו מתחזק: כל שתי כוסות נוספות ליום מפחיתות בעוד 30%. אני משער שמי ששותה 10 כוסות לא ימות אף פעם.

הערה: המחקר הוצג בכנס האגודה האירופית לקרדיולוגיה, אבל (עוד?) לא פורסם במגזין כך שאין לדעת אם עבר ביקורת עמיתים רצינית. ככלל הצגות בכנסים נחשבות לפחות אמינות מפירסומים.

אבי519

New member
- לפחות מה שחשבו פעם שקפה מזיק כנראה לא מדוייק.

לי לפחות קפה מפריע לשינה בלילה ויש מחקרים שחוסר שינה מזיק...
בזמן האחרון קראתי הרבה מחקרים על כך שהקפה לא מזיק או מועיל, היה מחקר אחד שהראה שקפה אקספרסו טוב לבריאות! (דווקא אקספרסו)
כמובן שמן הסתם יצרניות הקפה ממנות חלק מהמחקרים האלה וגם כנראה משפיעות על הפרשנות של התוצאות.
אי אפשר כבר להאמין למחקרים מדעיים, אני חושב שאדם צריך להסתמך על הידע האישי והאינטואיציה שלו ולא לסמוך יותר מידי על המחקרים והפרסומים האלו.

אבו זקן

New member
אבוי

אם בארזים...

"אי אפשר כבר להאמין למחקרים מדעיים, אני חושב שאדם צריך להסתמך על הידע האישי והאינטואיציה שלו ולא לסמוך יותר מידי על המחקרים והפרסומים האלו" - מאיפה מגיע אותו "ידע אישי" עליו צריך להסתמך אם לא ממחקרים מדעיים? אינטואיציה היא כלי מאד לא מהימן שכן היא מבוססת על כל מיני תהליכים נפשיים היוריסטיים לא תקפים (ע"ע כהנמן ואחרים).

מובן שהמדע בכלל ומדע התזונה בפרט אינו חף משגיאות, אבל יתרון השיטה המדעית הוא שהיא מכילה בתוך עצמה מנגנון תיקון שגיאות. האינטואיציה, למרבה הצער, נוטה דווקא לשמר את המצב (ע"ע confirmation bias). כך קורה שההמלצות המוטעות בקשר לצריכת פחמימות וכולסטרול זוכות לתיקון כאשר המחקר מעלה תוצאות אחרות, בעוד תפיסות שגויות של כל מיני אנשים עם "הגיון בריא" ו"אינטואיציה טובה" שבד"כ מבוססים על אנקדוטות ומדגמים לא מייצגים של האדם ומעט האנשים שיצא לו להכיר אישית, לא משתנות.

לגבי קפה, המחקרים מהזמן האחרון - נניח מעשר השנים האחרונות - מצביעים די בבירור על כך שהוא לא מזיק לבריאות, וככל הנראה דווקא מועיל. אגבף לפחות בחלק מהמחקרים נמצא שגם לקפה ללא קפאין יש תכונות מועילות בזכות הרבה חומרים אחרים שהוא מכיל, כך שבעיית השינה אינה צריכה להפריע.
- - - - - -
אם זה מעניין מישהו, אני משתתף בדיון קצר בנושא גם בפורום "ריפוי ותזונה טבעית").

אבי519

New member
אתה הרי יודע שמחקרים שמבוססים על שאלונים הם לא אמינים

יש מחקרים מדעיים שמבוצעים במעבדות או על קבוצות בקרה ויש כאלה שמבוססים על שאלונים.
יש מחקרים שמוכיחים מנגנון ביוכימי שמסביר את הממצאים שאחרי כן מוצאים גם בסקרים ובשאלונים ...
ויש סתם מחקרים שמוזמנים ע"י גופים מסחריים .
ידוע שבשאלונים על הרגלי תזונה סומכים על הזיכרון של האדם, על האמינות של התשובות שלו ועוד...ולכן זה לא יכול להיות מאד מדוייק ואמין.
ולכן כתבתי את מה שתכבתי.
בנושא הקפה המקסימום שאני מסיק לגבי המחקר הזה שאולי אכן הקפה לא מזיק כמו שחשבו קודם , אם כי לפי הידע שלי יש בו גם קצת (קצת הרבה) סם מעורר וממכר שנקרא קפאין, והבעיה של קפאין ידועה ממחקרים שלא קשורים לקפה דווקא.

אבי519

New member
ראיתי גם תוכנית של דוקטור אוז שהוא ממליץ על קפה

וגם ניסה להסביר איזה מנגנון ( בצורה הפשטנית שלו ) ,הוא אמנם רופא אבל ההסברים שלו לא ממש מדעיים, וכידוע הוא נגוע בשיקולים מסחריים ופרסומיים וצריך לקחת אותו בע"מ..
בכל אופן אני יודע שקפה מפריע לי לישון אם אני שותה אותו אחרי 12 בצהריים , גם קוקה קולה... אז אני שותה קפה חזק בבוקר ואם יועיל יועיל, ואם לא אז לא יזיק.
בכל אופן להרזיה לדעתי זה מועיל כי זה מזרז יציאות.

למעלה