מאד לא פשוט ../images/Emo10.gif
אני לא יכולה להגיד שעמדתי מול מצב כזה. אבל אני יכולה להגיד לך שזו שאלה שמעסיקה את שתינו, וזו שאלה מפחידה מאד! כי כן, טכנית אין לאמא השניה שום מחוייבות לילד, אבל אני בטח לא מחדשת לך שום דבר. אני כן רוצה לתת לך קצת חומר למחשבה מילדות שאני מכירה שגדלו בתנאים בעייתים... יש לי חברה אחת שגדלה בידיעה שאבא שלה לא רוצה להיות איתה בקשר. אמנם היא ידעה שהוריה נפרדו בגלל בעיות בינהם (לא בגללה) אבל היא עדיין הרגישה נטושה. בין השאר גם כי הוריה (אמא התחתנה שוב) היו אומרים לה "תגידי תודה שיש מישהו שמוכן לקחת אותך במקום אבא שלך" ועוד פנינים שכאלו... זה המקום שאני חושבת שלתגובה של המשפחה היה הרבה תפקיד. אני חושבת שהצורה שבה
את תקבלי את ההחלטה של זוגתך לשעבר לוותר על הקשר עם הילד תקרין על איך הילד ירגיש עם המצב. האם היא מוותרת באמת על הקשר איתו? אני לא יודעת מה הבעיה שלה ולמה נפרדתן, אבל אם היא משתמשת במניפולציות על מנת להישאר איתו בקשר, הרי שאינה רוצה בקשר איתו באמת, ואם זה המצב, אז היא בעצם כבר ויתרה עליו, או ליתר דיוק- משתמשת בו כדי להגיע אליך (לטוב ולרע). להתעקש, לדעתי, שהיא תשאר איתו בקשר, זה לדעתי להעביר לילד את התחושה שהוא כלי משחק ביחסים בינכן, שעל כתפיו נטל אחזקת הקשר, שלא אוהבים אותו בזכות עצמו. זה בעיני נורא
פה המקום, שאולי, אני באמת באמת באמת לא מכירה את סיפור החיים שלכן ולא יכולה להגיד מניסיון, אבל אולי שווה לשקול לוותר על תרומתה לחייו, אם אחרי הכל זה יכול להכניס את הילד לעמדה שבה את מקריבה למענו, הכל נעשה מתוך מניפולציה ועוד לחצים שיש על הילד הקטן הזה. אני גם רוצה לחדד את זה, שאם היא מרגישה שהיא דמות חשובה בחיי הילד, הרצון להישאר איתו בקשר צריך להגיע ממנה, בלי קשר אליך. שוב, סיפור אחר, של חברה שיש לי, הורים גרושים, אבא שעזב ובנה משפחה חדשה, והיא בקשר איתו, בגלל שכולם שם מחוייבים בגלל כל מיני הסכמים. אבל הילדה עצמה, בשקט, מספרת לי מה זה להגיע לאבא ולהרגיש שלא איכפת לו בכלל שהיא באה, שהוא מקדיש את כל תשומת הלב שלו למשפחה החדשה, שהיא מגיעה למסעדה שלו (יש לו מסעדה) והיא תכלס מקבלת יחס ממנו ומהסביבה כמו של שאר האורחים במסעדה. הכאב של להרגיש לא באמת רצוי ואהוב לא נשמע המצב האופטימלי לגדל ילד,
אי אפשר לקיים יחסים בכוח. ואולי היא כן אוהבת את הילד שלכם (אני לא מאמינה שלא) ואולי היא מפעילה עליך מניפולציה כי היא יודעת שהוא כל כך חשוב לך עד שאת תכנעי, והיא בונה על זה. אבל אם לא תכנעי, והקשר איתו יהיה חשוב לה, אז בשלב מסוים היא תחזור, ללא תנאים, לקשר עם הילד-
כי הילד הוא זה שחשוב לה. לא באמת יודעת מה אומרים לא יודעת אם יש נחמה מחזיקה לך אצבעות ומקווה שכן תמצאו בינכן איזשהו פתרון.
Dify