עוד חדשה לאוסף

wannabegood

New member
עוד חדשה לאוסף

אז כדי להבהיר אני בת למעלה מ- 30 ובהחלט מגדירה את עצמי לסבית. אחרי זוגיות אורכת שנים החלטנו להיפרד. יש לנו ילד בן כמעט שנה. משהי הייתה שם? יש כאלו עם נסיון רע בו האמא השניה אומרת שאם לא תעשי ככה אני נעלמת מחיי הילד? יש פה משהי שיכולה לשתף בניסונה על פרידה עם ילדים שנולדו לקשר ? HELP

היי

אני לא יודעת עד כמה אוכל לעזור לך אבל...היתה לי זוגיות של כמה שנים במהלך הזוגיות נולדה ילדה משגעת שגידלתי במשך שלוש וחצי שנים...אני ובת הזוג נפרדנו פרידה שהיתה באמת פרידה קלה הילדה היתה שלה ...אני העדפתי ללכת משם ולוותר על זכותי להתראות עם הילדה ...רק בגלל שאני אוהבת אותה כל כך ...רציתי שבת זוגתי תוכל להתחיל חיים חדשים והילדה לא תיהיה מבולבלת יותר ממה שהיא צריכה להיות ...בדרך כלל המעשה הנכון הוא דווקא המעשה הכי קשה שאפשר לעשות..... אני חושבת שאם משתמשים בילד בצורה שכזאת ולא משנה מי זה אולי עדיף שהאדם הזה לא יהיה שם....

ערב

אמא שלה? ומי את שתשפטי אותי? ולנטוש?????דבר ראשון אני לא אמא שלה יש לה אמא מדהימה...ומה לתת לילדה לגדול בעולם הזה עם שתי אמהות ואבא????????? זה נשמע לך הגיוני? אני עשיתי מה שטוב בשביל הילדה ואני יודעת שהיא מאושרת היום... את אומרת את זה כאילו זה היה לי קל..לעשות את הדבר הנכון אף פעם לא קל

אני לא שופטת אותך

אני רק מביעה דעתי. ולעשות את הדבר הנכון לא תמיד קשה.לפעמים אפילו קל ונעים. מי אמר/ה לך שמה שעשית (מתי זה היה? כמה זמן חלף מאז?) זה הדבר הטוב עבור הילדה?

האמת?

אולי לא הבנתי אותך נכון... לי נראה שכשבת הזוג שלך יולדת ילדה ואת מגדלת אותה - אתן ההורים של הילדה. אם את לא רואה את עצמך כמשפחה של הילדה אלא כחברה של אמא או כמטפלת.. אז זה באמת טבעי לך שעם תום הזוגיות יגמר כנראה גם הקשר עם הילדה. אני כאמא , לא יכולה להבין איך אפשר לגדל ילד/ה ולהפרד ממנה.. אבל אם זה אפשרי לך - כנראה זה בסדר.

אממ

אין כאן רואה או לא רואה.......אני הייתי הבת זוג אבל היא היתה אמא של הילדה... וכדי שהאמא תוכל להתחיל חיים חדשים שחררתי אותה... והילדה היתה בת 3 וחצי היא כבר שכחה את קיומי וטוב שכך...יש לה עכשיו אבא שאוהב ודואג לה ...

בטוח?

אני לא יודעת... ילדים בגיל הזה זוכרים, אבל מה היא תזכור מגיל 3 כשתהיה בת 8? אני לא בטוחה שהזכרונות נשארים ברורים. אני חושבת שזה מאוד תלוי בדרך שבה מגדלים את הילדה הזאת עכשיו. אם יזכירו לה שהיתה לה אמא אחרת, שעכשיו לא בחייה, היא תזכור את זה. אבל אם היא תגדל לתוך זה שמובן מאליו שהוריה הם הוריה, וזהו? האם ילדים שאומצו בגילאים האלו זוכרים את הוריהם הביולוגים?

כן../images/Emo13.gif

את לא זוכרת את הגננת שלך מגיל 3 ? אירועים טראומטיים נמחקים, כי הם מודחקים. זה לא סימן טוב אם היא תשכח את האשה שגידלה אותה. ומעבר לזה, האם שלוש וחצי השנים האלו יימחקו מדברי ימי המשפחה? לעולם לא יזכירו בפניה שהיתה אשה שגידלה אותה? שהיא אהבה את האשה הזו? שהאשה הזו נעלמה? ילדים שאומצו עוברים התמודדות קשה מאד עם מה שהם חווים כנטישה של יולדתם. הנה קצת על תובנות זכרונות ותחושות אבל ואבדן אצל פעוטות: http://www.aguda4openu.org.il/IOS/Users/www.aguda4openu.org.il/Files/3586760492.doc

זאת ועוד:

בגיל שלוש וחצי חלק עצום מאשיותו של ילד כבר מעוצב. מעוצב במידה רבה מתוך האינטראקציות שחווה מול סביבתו הקרובה. החיים בבית מסויים מעצבים אישיות, שאם נגדע חלק מהבסיס שעליו התפתחה - לעולם ישארו בה חורים שחורים פערים בלתי מוסברים וסבל שאולי לא יהיה לו הסבר אבל בהחלט יהיה מוחשי. הנה עוד מאמר שחשוב לקרוא לפני שחורצים גורלם של ילדים: http://www.gilrach.co.il/article.asp?id=493

תודה על הקישורים

מפחיד לחשוב עד כמה אנחנו משפיעם על חיים של אנשים, בכלל בלי להבין.

פרח7

New member
זה לא קשור לזכרון

השאלה היא אם הילדה הרגישה אובדן וחוותה נטישה של דמות משמעותית בחייה. זה לא קשור לזכרון של את מי היא זוכרת זה יותר קשור לזכרון החוויה שיכול להיצרב לשנים רבות ואף להשפיע על חרדות ופחדים בעתיד שהיא לא תזכור אפילו אותם. נטישה של הורה מתפקד לרוב אינה טובתו של ילד. ההערה שלי היא תאורטית לגבי שתי אמהות שנפרדות לא מכירה את הילדה לא מכירה את הסיפור לא הצלחתי להבין אם הילדה חשבה שהנפרדת היא אמא או סתם חברה של אמא לא הצלחתי להבין מה אמרו לילדה ואיך שיגררו לה את המצב החדש אם בכלל ולכן גם לא יודעת אם הילדה כן/לא חוותה נטישה.

פרח7

New member
../images/Emo140.gif תמיד? ../images/Emo13.gif

איכשהו לא זכרתי שכבר נפגשנו. תזכירי לי?

...........

טוב שלא יהיו אי הבנות לא קמתי והלכתי בבת אחת זה היה באופן הדרגתי ...עם עזרה מקצועית!!!!!! אבל באמת שאין לי כח להיכנס לזה עכשיו רק אתמול ניפרדתי סופית מבת הזוג שלי אז סלחו לי אם פשוט אין לי כח להיכנס לפרטים!

שמש..

כל אחת נתקלת במצבים מסויימים, בהם צריך לבצע החלטה ומתוך נסיבות ההתרחשות מתבצעת החלטה לכאן או לכאן.. כל אחת יכולה לחוות את המצב בצורה אחרת ולהגיב עפ"י ראות עיניה במצב הנתון.. זאת היתה התגובה שלך והיא לגיטימית לחלוטין כיוון שהיא שלך, הבנות כאן מגישות לך את דעתן בנושא, אלא שהמצב אצלהן היה (בטוח) שונה, מה גם שהן לא מודעות לכל פרטי ההתרחשות.. אין לי ספק שהתגובות הגיעו ממקום טוב, של יעוץ, זו רק דעתן וככה את צריכה להתייחס לזה.. קצת הפריע לי שהוציאו אותך משלוותך בדיוק כשאת זקוקה לה.. הדבר הנכון לעשות, עבורך, הוא זה שהחלטת לעשות בזמן אמת! מאחלת לך את הטוב ביותר עבורך! יום נפלא.

לא ,אני מצטערת

זאת פשוט תקופה לא קלה...להיפרד אחרי כל כך הרבה זמן כשאת עדיין אוהבת מאוד...

פרח7

New member
../images/Emo24.gif פרידות זה כאב לב

מאחלת לך שתמצאי שלווה במהרה

Uzepa

New member
התנהגותך האצילית ..מעוררת הערצה.

יכולה רק לדמין את הקושי והאבדן .... מצדיעה לך.. U

למעלה