עוד התייעצות

Noaal

New member
עוד התייעצות

בשבוע שעבר שאלתי לדעתכם לגבי מעבר לדירה בבעלות של הבוס שלי (בקרוב לשעבר) והייתם בעד (אני מתעצלת לשים קישור). בכל אופן, הדירה שעפ"י התיאורים הכי מצאה חן בעיני מתפנה (בעד כשבועיים אני הולכת לראות את שלושת הדירות שמתפנות). הוא הציע לי הנחה (אני לא יודעת של כמה) תמורת שימוש כמעין "ועד בית" (לא ירדתי עד סוף דעתו לגבי התפקיד) לדירות. מה אתם אומרים?

אני הייתי הולכת על זה

להיות ועד בית זה לא דבר שדורש יותר מדי, ועבור הנחה זה יוצא די שווה. בכל מקרה כדאי שלפני שאת מתחייבת לזה לשאול בכמה הנחה מדובר ובמה בדיוק כרוך התפקיד.

אני לא הייתי הולכת על זה

ועד בית זה תפקיד די מציק. אם הכוונה שלו זה לדירות בבניין, אז זה אומר לרדוף אחרי השכנים בשביל כסף, לתאם עובדי ניקיון, לתאם גננים לגינה בחוץ, באופן כללי תחזוקה של הבניין (ענייני גז/סיוד/ריסוס מרכזיים), וכל התלונות של השכנים אחד על השני. אם הכוונה שלו זה רק לדירות שבבעלותו, אז זה כראה אומר דבר דומה, רק על פחות דירות: כמו כשאת פונה לבעל הבית כשיש בעיות, אז שיפנו אליך. שמעתי על סידור כזה פעם ממישהי שגם גרה אצל מישהו עם הרבה נכסים ולא הרבה כוח לרוץ אחריהם. תשמעי, אני לא יודעת כמה כל הקומבינות האלו זה רעיון טוב. בין מעביד לעובד יש מערכת יחסים אחת, מאוד ברורה, ובה המעביד קובע את הטון: הוא משלם לך כסף - את עושה מה שהוא מבקש (במסגרת התפקיד, ברור). גם בין שוכר דירה למשכיר יש מערכת יחסים ברורה, אבל בה דווקא השוכר הוא דומיננטי: הוא משלם את הכסף, והוא מצפה לקבל על כך תמורה. שזה אומר, אם משהו מתקלקל, יש בעיה, מה שזה לא יהיה - שיש אדם לפנות אליו שיטפל בזה. לערבב שתי מערכות יחסים כאלו, ועוד עם קומבינות עקומות בדרך, נראה לי רעיון בינוני-מינוס.

Noaal

New member
ממי שהבנתי ממנו

זה לקורא את השעון חשמל כל חודשים ואז להודיע לדיירים כמה עליהם לשלם, להראות את הדירות (אם יש אחת פנויה וכו'). במקרה של תקלות יש איש תחזוקה שמטפל בזה. אני עדיין בלבטים (אני אחליט אחרי שאני אראה את הדירות). ואגב, אני יוצאת בשבוע הבא לחופשה בת חודשים שככל הנראה אני לא אחזור ממנה (כי אני מחפשת עבודה יותר טובה) והוא יודע זאת, אז יחסי עובד מעביד כבר לא יהיה קיים.

kkarinn

New member
אני לא הייתי הולכת על זה...

להתחיל להתעסק עם השכנים האחרים ולרדוף אחריהם כדי שישלמו לך, זה נראה לי תיק רציני. אני לא הייתי מוכנה לכזה דבר, כי ה"הנחה" הזו תעשה לך יותר כאב ראש ותבזבז לך כ"כ הרבה זמן, כך שכבר עדיף לך לקבל את הדירה בלי ההנחה, אם את מעוניינת בה כמובן.

אני לא חושבת שהיא תצטרך לרדוף

הרי מדובר בדירות שכולן שייכות לאותו בעל בית, ואני מניחה שיותר פשוט יהיה לו לחייב את התשלום ל"וועד הבית" בחשבונות השוטפים.

למעלה