עוד החמרה בש"ד

talben

New member
עוד החמרה בש"ד

אתמול הזדמנתי לש"ד לעניין כזה או אחר. כהרגלי בשנים האחרונות, ניגשתי ישירות לשיקוף תוך הצגת תעודת הטייס. איש הבטחון האדיב (ולא בציניות) הבהיר לי שראשית עלי לגשת לביטחון (הבנות החביבות בכניסה שמתחקרות את הנוסעים ונותנות להם פתק איתו ניגשים לשיקוף). הסבתי את תשומת ליבו לכך שטייסים יכולים לגשת ישירות לשיקוף. לדבריו, לפני שבוע שונה הנוהל וכעת גם הטייסים צריכים לעבור את אותו נוהל שעוברים הנוסעים (עזבו את זה שזה היה טיפשי - ביטחון: תראה לי תעודה. יש לך נשק? קח את הפתק וגש לשיקוף. שיקוף: תראה לי את התעודה. תן לי את הפתק הלבן. שים את התיק בשיקוף ועבור דרך המגנומטר). ניסיתי לברר מדוע שונה הנוהל, ולאחר "הצקה" למספר מנהלי משמרת, נאמר לי כי היו מספר פעמים שטייסים ניצלו לרעה את הנוהל המזורז, ולכן הוחלט לשנות את הנהלים "כדי לעשות סדר בעניינים". ניסיתי לברר איזה בלאגן טייסים עשו, לא ששו לספר לי, אבל כן נתנו לי דוגמא לטייס שטס לאיילת עם ארקיע/ישראייר, ובכדי לחסוך לעצמו עמידה כמו כל אחד מהנוסעים האחרים, ניגש ישר לשיקוף ושיחק אותה כאילו הוא יוצא לטיסה פרטית. לצערו הרב הסלקטור ראה אותו אח"כ עומד בתור בדלפק ארקיע/ישראייר, והעניין התפוצץ.

בקיצור, אין לי מושג מה היתה הצטברות המקרים שהובילו לשינוי הנוהל, אבל החל מלפני שבוע - נידנוד נוסף לטייסים.

Oron E

New member
"רגרסיה לממוצע" בלשון מדעית\ סטטיסטית.

תופעה אופיינית למערכות הביטחון. לוקחים מקרה בדיד \ זניח והופכים אותו לכלל.
לפי אותה שיטה, מחר צריך להוריד את מהירות הנסיעה בכל הכבישים המהירים בארץ ל 30קמ"ש כי היתה תאונת דרכים לרכב שנסע 90קמ"ש.

אותו הדבר נעשה בשדה התעופה חיפה. אם טייס רוצה להכנס לקחת דבר מה מהמטוס אסור לו להכנס עם נוסעים לשטח האווירי ובאחד הפעמים אף נתבקשתי להשאיר את בני בן השנתיים וחצי בטרמינל לבד עד שאחזור .
לאחר בדיקה מאיפה נוהל זה נולד, התברר שכבאי בשדה התעופה ר"פ הזמין את משפחתו לעשות על האש בשדה התעופה. הילד הושאר ישן ברכב ולאחר שהתעורר יצא והלך למסלולים..... מכבאי לא אחראי קיבלנו נולד נוהל הפוגע בטייסים.

במקום לטפל בבעיה בוחרים בפיתרון הקל ולהעניש את כולם

orenBAR10

New member
תנסו לראות את התמונה מהצד השני

ולא להתלונן כל הזמן.
תנסו לעשות את ה"טריקים" האלו בבן גוריון...
זה שיש הקלות בשדות הקטנים ואנשים מנצלים את זה לרעה זה כבר בעיה של המנצלים.

Oron E

New member
בדיוק כמו שאמרת

זו צריכה להיות בעיה של המנצלים

מדיניות "בת-יענה"

גישה זה בדיוק, היא הסיבה שהאנשים הקרואים "ביטחוניים", יכולים "לחגוג" עלינו.
הנכונות שלנו לקבל כל קפריזה בטחונית בשם הביטחון ולעבור לדום מתוח, במקום להילחם בהחלטות המטופשות והמכסת"חות של אנשי הביטחון, היא היא שמאפשרת להם לעשות כאוות נפשם.
ראו רק את מה שקורה בתקציב הביטחון - יש על זה עכשיו דיון בטלויזיה - אנשי משרד הביטחון, בשם הביטחון, מרמים ומשקרים ללא כל בושה את אנשי האוצר. ואיש אינו פוצה פה ומצפצף...
כי הרי מי אנחנו שנבין בביטחון?
אז שלא כך.
צריך לעמוד על זכויותינו בסיסיות וצריך להלחם בכל אמצעי חוקי נגד ההשתוללות חסרת ההגיון של אנשי הביטחון והחלטותיהם המטופשות. ולא צריך להתבייש. לא תמיד הם מבינים יותר מאשר אנחנו.
אבל, בינינו, אני לא מאמין שמישהו יקום ויעשה מעשה. כי במדינת ישראל המילה "ביטחון" היא קדושה (מתי יבינו שלא פעם היא הופכת ל"קדישה") וכולם אומרים אמן!
אריאל אריאלי

easysam1

New member
אין צד שני. יש צד אחד שמנצל לרעה את הכוח שבידיו.

orenBAR10

New member
כל כך אופיני...

אנחנו בכיתה ג' ? מה זה צד שני ??
זה שאני לא מסכים עם הדעה הזאת זה אומר שאני מה"צד השני" ?
ולשאלתך: לא, אני לא מה"צד השני", אבל אני מכיר את נושא הבטחון מקרוב.
אף אחד לא מנצל לרעה את כוחו, ואף אחד לא עושה לך דווקא.
אם אנשים היו מקפידים על החוקים הקיימים לא היו צריכים לשנות אותם..

ZeevRozenek1

New member
עם ישראל תחמנים .

לפני בדיוק 10 שנים השתתפתי ,יחד עם אבי ז"ל ושני אחי במצעד החיים באושוויץ . אף אחד מבני משפחתי שהגיעו מישראל לא טרח לבדוק את סידורי הבטחון, ומסתבר שהיה צריך להרשם מראש ולקבל תג כדי להכנס למחנה ולהשתתף בטקס. ולנו לא היה. כל התחנונים לפני השוטרים הפולנים , כולל אלה של אבי שדיבר פולנית שוטפת לא עזרו, ולא נתנו לנו להכנס .
פתאום אחי הצעיר ראה מכר שלו מהצבא , אחד מהמארגנים, על יד הגדר מבפנים .
אחרי הקריאות "אהלן שי" ו"אהלן חיים" הבחור חזר פנימה, אסף תגים מהחברים שלו, חזר לגדר והרחק מעין השוטרים והעביר אותן לנו .
אז נכון שזה טקס ישראלי, ואבא שלי היה ניצול שואה ומי אלה השוטרים הפולנים שימנעו מאיתנו להכנס, אבל בניתוח קר בעצם תיחמנּו אותם, ואם היו תופסים אותנו היו בוודאי מחמירים את ההגבלות לרעתם של ישראלים שלווים וישרים שבאים כל שנה למקום .

moshe elbaz

New member
פירצה קוראת לגנב

ואולי מהצד השני , במקום לשנוא ילדים אחרי צבא שרק עושים את תפקידם כדי לממן לימודים, תעמוד רגע לתשאול (גם ככה אותה סלקטורית פןתחת לך את הדלת לאווירי אז בין כה תפנה אליה ) . ואתה מתלונן כ"כ על מציאות ביטחוניסטית אם ה5 דק האלה כ"כ לחוצות לך (ואתה חייב לעעשות הכל זרזי זה מציאות הישראלי המכוער ולפעמים טייסי 152 מרשים לעצמם לחטוא ביוהרה) אסור לך לעלות לטוס כי גם את שאר הבדיקות תעשה בלחץ.
אני מסכים שיש נהלי ביטחון שצריך לתקן אבל נתנן דוגמא על תחבורה ואתן אחת משלי, ילד שנוסע במהירות על אופנים חשמליות ודורס ילדה בת 3 גרם נזק לכל שאר הילדים. עכשיו לדעתך האם העונש צריך להיות גוף לכל הילדים?? (רמז אני מקווה שאתה חושב שכן)

talben

New member
משה היקר

לדעתי קצת נסחפת.. אתה לא חושב כך? ראשית, אני ממש לא שונא "ילדים אחרי הצבא...", ואין לי שום טענות אליהם. כמו שהסברתי פעמים רבות לאשים שהתעצבנו על הסלקטורים בכניסה להרצליה, אלה בסך הכל שכירים העובדים לפי הנחיות של הממונים עליהם. הטענות שלי הן לא כלפי אותו אחד/אותה אחת, העומדים על המשמר, אלה כלפי המדיניות המתווים את המדיניות - אלה האחראים על אותו סלקטורים. שנית - אחרי הסלקטורים ואחרי השיקוף אתה צריך לחפש סךקטור פנוי שיוציא אותך לשטח האווירי. מה הקשר בין משה זוכמיר ששאל אותך את השאלות ושלח אותך לשיקוף לבין שרה זוכמיר (אין קשר משפחתי) שתלווה אותך לדלת ותוציא אותך לשטח האווירי. ואתה יודע מה? אם העלת את זה, אזי הייתי שמח למצב בו יתאפשר ללכת ישירות לשיקוף, ואז בדרך לדלת המוציאה אותך לשטח האווירי, הסלקטורית המלווה אותך תתשאל אותך. אבל כאמור לא: תשאול-שיקוף-חיפוש סלקטור פנוי ותשאול נוסף ("תראה לי את התעודה שלך לפני שאני מוציאה אותך")

שלישית- עם כל הכבוד לך - אתה ראית אותי פעם עושה בדיקות שאתה קובע שהחיפזון שלי בא לידי ביטוי גם בהכנות לטיסה? אתה מכיר אותי בכלל שאתה משמיץ (אותי או את כל מי שהתלונן על ההעקה הזו - שלשיטתך כל המתלוננים הם קרוב לוודאי כאלה שמחפפים בבד"ח)?

תעודת הטייס אמורה לתת לך הקלות מסוימות - בכניסה להרצליה אתה לא מתושאל ונבדק אם אתה מראה תעודת טייס. אין שום סיבה לעקב טייסים דקות ארוכות בגלל טייסים מסויימים שסרחו. אם טייס ניצל את הזכות המוקנת לו למטרה לא ראוייה, אהלן וסהלן שיזמברו אותו בצורה קשה. אני, כמו עוד עשרות רבות של טייסים אחרים שלא עשו זאת, נענשים בגלל שטות של מיעוט. ולמרות המשפט הלא כל כך בהיר שלך לגבי האופניים - יש חוק וצריך לציית לו. אם זבל אחד השתולל ודרס ילדה בת שלוש, אותו זבל צריך לחטוף באבי אביו ולשבת בכלא מבחינתי (תאונת דרכים + נטישת פצוע + בריחה מאתר התאונה). מה הקשר בין אותו זבל לבין שאר רוכבי האופניים. תעניש בחומרה את כל רוכבי האופניים שנוסעים על המדרכות ומסכנים אנשים ועוברים על החוק. אני גם רוכב על אופניים, אבל רק בשטח. האם אני צריך להענש בגלל אותו זבל עם אופניים חשמליים בת"א? מי שסורח שיענש. כל שאר הקהילה (טייסים, רוכבי אופניים וכו') לא צריכים להענש בגלל מיעוט עבריין.

moshe elbaz

New member
לא מסכים איתך

ראשית כל : כן טייס שמגיע למצב שהוא רב עם סלקטור כי הוא לחוץ בזמן יש לו בעיה לצאת לטיסה . אחפש את תרגום של go no go מאמר שאיציק יפית תרגם.
שנית אם מישהו מצא פירצה בנהלי שדה דב חובת השדה לתקן אותה.
שלישית זה אותו סלקטור שמתשאל יוציא אותך לאווירי או מקסימום יבקש מחבר שלו..
רביעית גם אני הייתי שמח אם היה fbo וחדר לתעופה כללית בשדה דב בתוך עמי אני חי.
חמישית בכניסה להרצליה אתה מתושאל בדיוק כמו בשדה דב. הרשיון וההכרות נוסעים טייס פוטר אותם מלשאול את חמשת השאלות אבל יבדקו לך את הרשיון ויוודאו שאין עליך נשק. (מה אכפת לי שמשקפים לי את התיק להפך)
ולגבי הדוגמא במידה וההתנהגות הופכת לסטנדרט הטיפול בה הוא לא מקומי אלא מהשורש.
מתנצל אם מישהו נפגע מהתגובות שלי כמובן לא מכיר אף אחד באופן אישי

talben

New member
משה היקר (2)

מציע שתקרא בשנית את ההודעה שלי שפתחה את האשכול. איפה כתבתי "שרבתי" עם הסלקטור? וממה אתה מסיק בדיוק שרבתי איתי? כל השיחה בינינו התנהלה בנעימות ובצחוקים, כשבסופה הוא אומר לי "אחי מצטער, אין מה לעשות. אלה הנהלים", ואני עונה לו "אין לך מה להתנצל. אני יודע שזה לא אתה אלא האחראים עליכם. שיהיה לך יום נפלא". לא היו לא מריבות, לא צעקות ולא צרחות בסגנון "תמכור לה שוקולד". לא סתם כתבתי שהם שכירים שעובדים לפי ההנחיות ואין לי ולו טענה אחת אליהם. שנית, השיחה איתו לא הייתה בשל העובדה שאני "לחוץ בזמן", אלה בגלל העובדה שכבר די הרבה שנים ישנו נוהל X ותהיתי למה שונה הנוהל ומה הרציונל מאחורי זה. ואגב, לא מדובר בחמש דקות. אני מציע לך (אם לא עשית זאת לאחרונה) לבוא בימי חמישי (למשל) שאז תצטרך לעמוד זמן ארוך מאוד בתור לסלקטורים. לא שחלילה זה מתחת לכבודי לעמוד בתור, אבל כמו שציינתי, תעודת הטיי אמורה להקנות לך הקלות.
"זה אותו הסלקטור" - ממש לא. הסלקטור שמלווה אותך לשער הוא זה שפנוי ושראש המשמרת אמר לו לגשת ולהוציא אותך. ובכל המקרים הוא מבקש לראות בשנית את התעודה שלך.
בקיצור, מכבד את דעתך, אבל לא תמיד כל קפריזה של הביטחון יש לראות ולקדש. אם מחר יוחלט כי כל טייס מחוייב לעבור בדיקת נקבים בערום מלא בגלל חשש בטחוני (שאסור לדבר עליו כי הוא מגיע ממקורות חשאים כל כך ) אז האם עלינו לשתוק ולהסכים לכך? לא מדובר בפרצה בטחונית, מדובר בבלאגן שעשו טייסים ובניצול לרעה של הזכויות שלהם. את זה אפשר לפתור עם הנחיה לשאלה של "האם אתה יוצא לטיסה פרטית שאתה הטייס או לטיסה מסחרית". ושוב, טייס שיתפס מרמה, מבחינתי שישללו לו לעולמים את זכות הכניסה לש"ד. מבטיח לך שאחרי אחד-שניים כאלה, לא יהיה יותר שום טייס שינסה לתחמן.

ואם כבר מדברים על ביטחון

הרי, כיום, אסורות טיסות "פרטיות" מהרצליה, אז למה מבזבזים שם כסף על סלקטורים?

למעלה