עוד הזדמנות

m i c h a l i

New member
עוד הזדמנות

אחרי שאבא של הנסיכה שלי נעלם לפני חצי שנה, יומיים לפני יום הולדתה. אחרי שכבר נגמרו לי התשובות לשאלות עליו. אחרי שלא חשבתי שאהיה מוכנה לסלוח לו על ששבר את ליבה. אחרי שראיתי את העצב בעיניה בכל פעם שנזכרה בו ובכך שנעלם ככה סתם. אחרי הכל. אתמול שמעתי ממנו. היום הוא הגיע לשוחח איתי. היום הייתי מוכנה להקשיב. בתהליך המורכב והקשה שאני עוברת בחודשים האחרונים ובחודשים שעוד יבואו החלטתי לגשת לכל העיניין בדרך אחרת. החלטתי לנסות להאמין לו שהוא באמת רוצה קשר איתה. החלטתי לתת לו הזדמנות אחת נוספת. למענה. שאלוהים ישמור לי על ליבה . הלב הקטן התמים והאוהב ללא תנאים הזה. הלב שלה שלא יעמוד באכזבה נוספת ממנו. אז היום אני נושאת תפילה שהוא ידע להעריך את המתנה הזו. שיעטוף אותה בחום ואהבה שמגיעה לה. ומתפללת בכל ליבי שלא עשיתי טעות היום. ימים יגידו... ובינתיים, "הכנתי" אותה לשיחה איתו. אמרתי לה שיש לי הפתעה בשבילה: "הפתעה? אני אוהבת הפתעות... זה משהו שקונים בכסף?" "לא יקירתי, זה משהו שאת מאד רוצה..." "חיבוק ונשיקה ממך?" "חיבוק ונשיקה את מקבלת כל יום לא?" (ורואה את ההבנה חודרת אליה לאט לאט וכמה היא פוחדת להגות את המילים בפניי...) "אז אני לא יודעת" (ומפנה את מבטה ממני והלאה...) "אבא שלך התקשר היום" (דמעות בעיניה) "הוא אמר שיתקשר בערב..." (מתרחקת ממני...) "את רוצה לדבר איתו?" (בוכה בקול) "לא רוצההההה" ( אני מתפלאה אבל מבינה מאיפה זה בא) "למה לא? חשבתי שרצית לדבר איתו..." "לא רוצה לדבר איתו וזהו." "טוב, יש לך קצת זמן לחשוב על זה אם את רוצה..." .... הוא מאחר עם הטלפון.. היא כבר מתכוננת למיטה... SMS בהיחבא להזכיר לו שהבטיח להתקשר... הוא מתקשר. היא רצה לטלפון. למה אתה לא בא יותר אבא? התגעגעתי אבא. אני יותר. ביי. מתקשה להירדם, צוחקת ובוכה ואני בוכה בלב יחד איתה... עוד הזדמנות אחת לשינוי. בי נשבעתי.

6tuti6

New member
../images/Emo23.gifמקווה בשבילכם שיהיה בסדר |חיבוק

שלום לך מיכלי! אני קצת חדשה כאן. חשוב לי מאוד שהקשר שאת מספרת עליו עם אב ביתך יהיה יותר טוב מבעבר. אני לא יודעת בדיוק מה היה עד היום,אך גם אני וילדיי עברנו את אותה טראומה עם האבא שלהם. אך כעבור מספר שנים האב התבגר והבין מה הוא מפסיד. גם אני הייתי באותו מצב כמוך כל הזמן ניסיתי לשכנע אותו שהילדים זקוקים לו ולחיבוק שלו. גם אני כל הזמן התקשרתי וניסיתי לקרב בינהם,לפעמים זה עזר ולפעמים לא. מה שאני רוצה להגיד לך וחשוב לי שתדעי זה שתמיד תהיי את היוזמת מבלי לפחד ותאזרי הרבה אומץ סבלנות כי קשר כזה בונים עם הזמן לאט ובטוח. וחשוב מאוד מאוד לא לפספס אותו. יחד עם זאת ליבי ליבי עם ליבכם
. אפילו הייתה תקופה מסויימת שהילדים לא רצו לדבר איתו והטילו עליו וטו. כיום הקשר של האבא עם הילדים בסדר ואפילו קבוע,אבל האמיני לי לקח לנו הרבה שנים עד שהקשר נבנה-אבל היה שווה לעבור הכל בסבלנות ומבלי להטיף מוסר לאבא הלא רגיל שלהם. מקווה שנתת לך קצת חומר למחשבה ולאט לאט הקשר יתחדש ויעשה רק טוב לביתך.
תמיד תתני לה הרגשה שאת אוהבת אותה ושמה שאבא עושה לא באשמתך. אם תרצי עוד לישאול אנא פני אליי במסר ואשמח לעזור. אגב אני גרושה כבר שש וחצי שנים. מקווה שעזרתי ולו במעט. שיהיה לכם רק טוב ושנשמע רק בשורות טובות. שיהיה לכולם המשך יום טוב עם המון אור ושמחה בלב.
חג חנוכה שמח לכל אנשי הפורום .

m i c h a l i

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif

ברור לי שהשינוי לא יקרה ביום... ואני מוכנה לכך. כרגע ניתן לזמן לעשות את שלו, בתקווה שלא יאכזב אותה שוב. תודה לך על הנכונות לעזור

6tuti6

New member
../images/Emo137.gif../images/Emo138.gifבכיף שמחה לתת עזרה

בכל פעם שקורה מקרה לא נעים עם האבא והוא מסרב ליצור קשר או כל דבר אחר אל תתייאשי ותמיד תאמרי תודה לאל שיש לה אותך. ביום מן הימים זה יחזור אליו כמו בומרנג ואז הוא יתעורר ויבין מה שהוא הפסיד כל הזמן שהוא לא היה איתה! אני מאחלת לכם רק טוב ותהני מביתך בכל רגע נתון!
המון המון הצלחה
וחג חנוכה שמח

נהדר ששינית פאזה בעניין ../images/Emo24.gif

שיהיה במון בהצלחה, ותהיי חזקה ברגעים הקשים. עם כל הקושי והכאב שהקשר עם האב מכיל בתוכו, זה האבא שלה - כל הכבוד לך על האומץ להוביל את המהלך.

../images/Emo7.gif../images/Emo24.gif שמחה בשבילכן

בתקווה שהפעם סוף סוף המצב יהיה שונה, והוא יגיע לבקר את הנסיכה על בסיס קבוע ולא כאורח שקופץ מתי שמתחשק לו. מאוד עצוב לשמוע שילדים צריכים בגיל קטן כ"כ להתמודד עם דברים כבדים כ"כ. אני כרגע פרודה 6 חודשים והקטע הכי קשה לי הוא באמת בגלל העניין של הילד, למרות שאבא שלו מבקר על בסיס קבוע, הפרידה הזאת כל פעם שוברת לי את ה
. בהצלחה ומחזיקה לכן אצבעות.

m i c h a l i

New member
תודה לך ../images/Emo24.gif

אני בטוחה שעם הזמן הכל יראה אחרת ומאחלת גם לך ולבנך ימים של אושר חג שמח לכם

anat1108

New member
אמביולנטיות

כשהייתי בהריון , מאד רציתי שהאבא של ילדתי (אז בן זוגי) יהיה מאד מעורב בגידולה. פנטזתי על עזרה מצידו (פיסית,רגשית וכמובן כספית ). זוכרת שרבות דיברתי באזניו והדגשתי עד כמה חשוב לי הנושא. מכיוון שיחסינו התדרדרו אט אט הגעתי למצב שלא בא לי לראותו יותר מפעמיים בשבוע (שעות הביקור הקבועות שלו). והאמת שנראה לי שאין לו צורך ביותר . למדתי להסתדר לבד ובטח שאם עלי לקבל עזרה כלשהי אז לא ממנו תבוא הישועה. נוכחתי לדעת שהאיש קמצן רגשית וחומרית כאחד ועל זה אני בזה לו. מעבר לכך עלי לדובב אותו על מנת שיביא מתנות לילדה , שיתקשר לשאול לשלומה של הקטנה וכיו"ב. הוא אדם פסיבי ואינו מתנהג כך אלא משום היותו חסר ידע ואולי חמור מכך, עדיין לא פיתח רגשות אבהיים חזקים. בקיצור לפעמים אני שואלת את עצמי האם מצבן של ה"יחידניות" מהפורום השכן לא יותר טוב. שם אין דילמות כי שם אין אבא. כשהאבא מגיע לביקור לאחר יום עבודה ,ואימון במכון כושר/ או יציאה עם חברים בערב הקודם ... הוא תמיד עייף ומחוסר אנרגיות . האיש ממשיך לחיות את חייו . והנה עוד מעט נוסע לחופשת סקי ... האם לזה יחלתי ל"אבא של שבת" ? מכאן שאני די אמביולנטית ביחס ל"אבהותו" .יחד עם זאת רוצה להגמל מהדואליות הזו ולהגיד לעצמי - תשמחי על כך שלמאיה יש אבא .תהני מהעובדה שהאיש לא מתערב בגידולה ואם הוא קמצן - הקטנה כבר "תחנך אותו " ... בכל מקרה כמובן שאני לא מצטערת על המתנה המקסימה שקיבלתי ליום הולדתי האחרון. ורק שתהיה לי בריאה הקטנה ומאחלת לה את כל הטוב שבעולם.

m i c h a l i

New member
תודה לך ../images/Emo24.gif

לפעמים מצאתי את עצמי, בדיוק כמוך, משחקת בראשי "מה היה אם הוא לא היה בתמונה בכלל?" , כמו האמהות בפורום השכן. כמה קמטים זה היה חוסך לי וכמה כאב היה נחסך ממנה. ואז הייתי שומעת אותה אומרת אבא. משוחחת איתו ונהנית להגיד למי שמוכן לשמוע על אבא שלה והכל היה נשכח עם החיוך בעינייה. אז במקום להצטער שהמצב הוא כזה ולא אחר החלטתי להתמודד עם המצב כמו שהוא. כיום שהיא גדולה ובוגרת יותר יהיה לו הרבה יותר קשה לשחק בריגשותיה כמו בעבר. אני לא מצפה שהיא תנסה לשנות אותו אבל היום היא בהחלט יכולה כבר לגבש דיעה בעצמה ולהבין מי הוא האדם שעומד מולה. תודה רבה לך על התמיכה והשיתוף
חיזקת את רוחי חג שמח לך ולבתך

dominogrose

New member
מיככללווו'ששש../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo24.gif

ראיתי את ההודעה בשער של תפוז. היה רשום 'מיכל' ואמרתי בטוח זאת מיכלי שלנו...
אני מקווה באמת שהכל יסתדר ושיהיה בסדר... ואני מקווה בשביל ילדתך שהאבא לא יאכזב אותה כמו שעשה בעבר... מקווה שיהיה לכם רק טוב. אוהבת
סיון.

רווקה2

New member
תני לו הזדמנות נוספת

יכול להיות, שכמו אנשים רבים שאני מכירה, יש לו חסימה רגשית. כלומר, שהוא לא יודע לבטא את הרגשות שלו. שימי את המשקעים בצד, רק למען הילדה. אני מקווה שהפעם יהיה בסדר.

m i c h a l i

New member
תודההה ../images/Emo140.gif

לא נראה לי שזו חסימה ריגשית אני חושבת שהוא פשוט לא התבגר ולא לקח אחריות כאבא תודה על התמיכה

הזדמנות נוספת

התרגשתי מאוד לקרוא את השיתוף שלך פעלת נכון תתני לו הזדמנות נוספת בשביל הילדה מה שהוא יעשה איתה בחירות שלו חשוב בחיים כדי שנמשיך הלאה נקיים יותר לסלוח ולשחרר כדי שאנו נתנקה אני אמנם גרושה ולי יש שני ילדים אך האב עזב את הבית כשהקטן היה בן שלושה שבועות לטובת אישה אחרת מבוגרת יותר גם אני עשיתי עבודה גדולה עם עצמי שנה וחצי לא דיברתי איתו עד שהחלטתי שכדי לשחררו מעלי אני חייבת לדבר איתו זה היה שיעור נהדר לגבי החיים חזקי ואמצי שבת שלום ושתעשי את הבחירות הנכונות

למעלה