עוד דייט נפסל

רגע, את צודקת

נכון, אם בת זוגי לא תאהב משהו אז ברור שאני אתחשב בה. אבל לא על זה מדובר, מדובר פה בדיעה מקובעת על מקומה של האישה או מקומו של הגבר- פה בכלל אין מקום להשוואה.

ואם נחשוב הפוך?

אם תכיר בחורה מקסימה, אחותו של ההוא מהדייט, שגם היא למדה שכל מה שהיא נולדה בשבילו זה לשרת את הגבר לנקות ולעשות ילדים... ופתאום בקשר איתך היא תתחיל להבין שהיא שווה יותר מזה, ותפתח לעצמה יותר עצמאות ואישיות בזכותך? ותבין שזה בסדר אם מידי פעם אתה עושה כלים אחרי האוכל ולא תמיד היא,,,ושאם בא לה ללמוד או לעבוד או לצאת לאיזה חוג ולהעשיר את עצמה זה בסדר ואף מבורך? אז זה גם רע?

זה כבר משהו שונה לגמריי

היא לא באה עם דיעה היא באה עם חינוך.... חינוך שעל פיו היא שפוטה. פשוט מאד... לא הבנתי איך את מקשרת בין הדברים. ויותר מזה? אני אעמוד על הזכות לשטוף כלים, לכבס, לקפל, להכין אוכל, הכל.

שניהם באו מאותו בית

היא האישה והוא הגבר אז למה אצלה זה חינוך ואצלו זה דעה? ומה ההבדל בכלל? את הדיעה הוא גיבש בגלל חינוך ואת זה, לדעתי האישית, כן ניתן לשנות, ולא על ידי זה שאני אצא במסע חינוך.... אלא על ידי זה שאני אתנהג כמו שאני חושבת שאני צריכה להתנהג, רגיל, אני אהיה אני, ואם הוא יזרום עם זה אז ייצא שעל הדרך הוא לומד שאפשר אחרת, אם הוא לא יזרום עם זה אז יסתבר לי שאי אפשר לשנות כלום ושאנחנו לא מתאימים

כי היא לא באה בגישה

שאתה נחות ממני או משהו כזה, היא באה כי חינכו אותה להיות שפוטה ! אותו חינכו להיות גבוה, מפרנס, כוחניות, שתלטנות. היא באה עם הרגשה שהיא נחותה ממנו , כי זה מה שחינכו אותה, אבל היא לא קובעת עובדה כמו שהוא קבע.

אתה מערבב

פה במקרה יש חזק נגד חלש ואם זה היה ימני נגד שמאלני? עושה רושם שאתה מתרכז בעניין עצמו בגלל רגישות ובגלל שאתה לא אוהב שמחנכים אותך. ולא בעניין הכללי שהוא לשנות ולהשתנות באופן כללי...

נכון, אני לא אוהב גישה אי שיוויונית

לא אוהב את זה, אני מאד רגיש לדברים האלה, לא סובל שמנסים לחנך אותי, יש דרכים יותר יפות לעשות את זה מאשר לבוא בהצהרות.

נימשון

New member
כשאוהבים לומדים להתפשר

אם היא תהיה לו מספיק חשובה אז הוא ילמד להכיר אותה ואת הרצונות שלה והיא את שלו ועם קצת מאמץ והרבה רצון טוב הם יצליחו למצא פשרה.

זה מעבר לפשרה

לפעמים זה בכלל לא עניין של פשרה לפעמים את מגלה שטעית, ושכל החיים חשבת בצורה שונה, ולא שמת לב שיש דרך יותר טובה, או יותר נכונה, ואת עוברת אליה בשמחה בלי שום הרגשה של פשרה, אלא הרגשה של התפתחות וקידמה

נימשון

New member
לא משנה לי איך תגדירי את זה

התוצאה הסופית היא חשובה ובין אם זה נעשה בתהליך טבעי ובלתי מורגש כמו שתיארת ובין אם זו פשרה מתוך הכרה שזה מה שיעזור להחזיק בזוגיות טובה ונעימה יותר. השורה התחתונה והחשובה לדעתי היא ששווה לתת צ'אנס ולבדוק אם יש דברים אחרים שכן יכולים להוות בסיס משותף להכירות.

עבור הרבה בחורות בימנו בגלל המודעות

הרבה לזכויות , הנושא הוא רגיש מידי והן לא תוכלנה לסבול שוויניזם אפילו באופן זמני, עד שהוא ישתנה, מה שלא בטוח בכלל.

לדעתי עשית טוב...

הבן אדם אקדמאי, דובר שש שפות, בעל משרה בכירה - זה לא שהוא לא מכיר צד אחר, הוא פשוט מעונין במשהו שלא מתאים לך. זה מה שנקרא חוסר התאמה. באיזשהו שלב זה יתקע אתכם. דעתי.

IRM

New member
נו טוב

אז מחכים לדייט הבא,לא? אולי יצא יותר מוצלח!

אולי זה ייצור קצת מהומה...אבל...

לפי דעתי קשה לי (ואולי אני תמים) שגבר שעל פניו את מתארת אותו ככליל השלמות יבוא במחשבה פרימיטיבית כזאת. אני לא מאמין שגבר, שיש לו אישה שהוא אוהב ייתן לה לרבוץ ב"2 בלטות שליד הכיור"... ואם תמימותי עברה את גבול המותר - אני הייתי שולח לו גם מסור חשמלי - שיגזום את העץ הגבוה עליו הוא יושב...

amir1202

New member
יש לי שאלה.

בגדול אם את/ה מעל 30 אז מצפים ממך להתחתן וכמה שיותר מהר(אני מכוון,ההורים,המשפחה וכו"),אז למה לעשות מזה עניין גדול,הרי זה שהגבר חונך ע"י הורים דיי דפוקים זה לא אומר שאת לא תוכלי לשנות אותו. הרי גם הוא בתוך תוכו רוצה להקים משפחה(לדוגמה אני רוצה). אולי כדאי לתת סיכוי לצד השני? ולמה הבחורות לא מוכנות להתפשר לדוגמה על מקום עבודתו של הגבר? מה דעתכן זה שהגבר לא חתיך עולמי אז הסיכוי שלו להכיר בחורה שואף לאחוז קטן? אני נראה לא רע בכלל,אולי אני לא עובד במקום שנחשב in.אז מה. אשמח לקבל תגובות.

MaYcHuK

New member
היי אמיר ....

קודם כל בוא תבין ברגע שאדם חונך ע"י משהו אם הוא לא מסכים לאותה סטיגמה הוא לא היה אומר זאת. יש חינוך שעובר אותנו ויש חינוך שמושרש בנו בקשר לדוגמא הספציפית הזו נראה לי שהוא מאמין באמת ובתמים שמקומה של האישה במטבח ולכן אני אומרת NEXT! לגבי השאלות האחרות ששאלת : לגבי מקום העבודה של הבחור. תשמע אני למשל רוצה מישהו שיהיה ברמתי לא גבוה ממני ולא נמוך ממני. רוצה מישהו שיכול להתקדם בעבודתו, רוצה מישהו שעובד עבודה מסודרת שזה מראה על יציבות וכו'. לא צריכה מישהו עם תואר בהכרח כי תואר לא אומר כלום אבל רוצה שזה יהיה מישהו שמבחינה אינטלקטואלית אני אוכל לשוחח איתו ויש כאלה שמקשרים זאת לעבודה שלו. לגבי עניין היופי : ראיתי המון גברים עם בנות זוג שאני שואלת את עצמי מה היא עושה איתו לעזאזל ? היא יכולה להשיג פי 1000 יותר יפה ממנו. אין קשר ליופי כי מה שיותר חשוב זה הפנימיות , זה העומק. היופי נכון הוא רושם ראשוני אבל מה שנשאר זה האופי של האדם. לא חושבת שיש קשר למקום העבודה שלך או לאיך שאתה נראה. אני אומרת תעשה חושבין עם עצמך תראה אולי אתה משדר משהו לא נכון? אולי אתה מחפש במקומות הלא נכונים, אולי אתה גורר מעברך משהו שמוקרן לסביבה ומרחיק? בקיצור יש הרבה סיבות ואולי זה פשוט לא הזמן שלך ועדיין לא מצאת את הבחורה שאמורה ללוות אותך במהלך חייך מקווה שעניתי....

למעלה