לא. לא צריך שום קוד של סבירות@!!
עם כל הצער שבדבר. כל עוד אנחנו אזרחים של המדינה אסור שתהיה שום איפה ואיפה, לא באכיפת תנועה, לא באכיפה של תשלומי מיסים למדינה, לא באכיפה של השתמטות משירות צבאי ומילואים, לא באכיפה של חוקי מטבע והון, ולא באכיפה של מנהל תקין. זה יתחיל ב"תוותרי לי על מעבר חציה, מה יש יא זונה, מי נתן לך להיות שוטרת, שיהיה לך לתרופות לילדים שלך", וזה ייגמר באלימות בכביש, בבתי חולים, בשלטון ובכלל. אנשים צריכים להבין שמעבר על חוקי תנועה, מעבר גס וברוטאלי, רמיסה ממש, בידי קבוצת אנשים "רק בגלל שהם מיוחדים" היא פתח לדברים הרבה יותר גרועים. זה מותר לי, זה מגיע לי, ולמה הפוסטמה הזו שאין לה בכלל בגרות תגיד לי מה לעשות. חוסר כבוד לזולת לא מתחיל בעבירה על חוקי תנועה. חציה עם קטנוע ברגל במעבר חציה לא תוביל בהכרח לפשע של רצח או גניבה ע"י אותו רוכב קטנוע. אבל כמגמה, כתופעה, כהתנהגות המונית, זו תופעה שחייבים להבין שאסור לוותר עליה. כן, זה "רק מעבר חציה", אבל זו לא הפואנטה. הפואנטה היא החוצפה שיש בינינו אנשים שחושבים שהם מעל החוק. זה גם שליח, זה גם גולש פה, וזה גם ראש הממשלה המזדרגג שלנו וכל צמרת הממשלה, רשויות המיסים, הצבא וחברות ממשלתיות. אתם יכולים לצעוק כמה שאתם רוצים. אם אני הייתי מתנדב במשטרה לא הייתי לרגע מהסס לתקוע דו"ח בדיוק על אותו דבר, אם זו היתה המשימה שלי באותו יום. בדיוק כמו שלא הייתי מהסס לתקוע דו"ח לכל פוסטמה שמסיעה את הילדים שלה לא חגורים, ולכל ערס מצוי שמחזיק את הסלולרי שלו ביד ומדבר בו, בדיוק כמו לישראלי הממוצע שמחנה "רק לשניה" בחנייה של הנכים, בדיוק כמו לכל אלה ולאחרים. כשאנשים ילמדו לכבד את החוק אולי הם גם ילמדו לכבד זה את זה. ואז אולי נהיה שוויץ. עד אז נשאר פה בזוהמה שלנו. אגב, אם מישהו חייב לדעת, אני לא חף מטעויות כאלה בעצמי, וגם אני, כנראה, עובר איזה 10 עבירות תנועה בכל פעם שאני רוכב או נוסע לעבודה. אין ספק. אבל אם יתפוס אותי שוטר מרביץ באיילון אני לא אטען כלפיו שהוא חלאת אדם. אם אתה לא יכול לשבת את הזמן, אל תעשה את הפשע. סעו בזהירות.