עוד בנאי, נוווו.

עוד בנאי, נוווו.

רגע, זה ההוא ששר " הראש עובד לי מהר"? ממש סתם אומן. אין בישראל כמעט אמנים מעניינים, כולם יודעים לספר רק על עצמם.

זכותך לא לאהוב זמר

וגם לחשוב שהוא סתמי.
לטעמי הוא לא סתם. ולטעמי גם יש הרבה אמנים מעניינים. ואני הכי אוהבת שאמנים מספרים על עצמם בשירים שלהם. כי הרבה פעמים גם אני מתחברת לזה. ובמיוחד השורה הזאת שהזכרת "הראש עובד לי מהר". או כמו שחברה של אמא שלי אמרה לי פעם- בעוד שפעם היו שירים על "סובי סובי ממטרה" וכאלה היום יש שירים אישיים יותר וזה מאד יפה. ברור שהוא יספר על עצמו ולא עלייך או עליי. הוא לא מכיר לא אותך ולא אותי. אני מעדיפה שהוא יכתוב על עצמו ולא על ממטרות
אבל שוב- זאת דעתי, היא לא חייבת להיות דעתך. תאהבי מה שאת אוהבת ואני אוהב מה שאני אוהב וזה יישאר ככה. למרות שאני יכולה רק להמליץ לך לנסות לשמוע עוד שירים שלו. וללכת להופעה לנסות.

TEENAGER1

New member
תמיד אח שלי צוחק על השיר הזה!../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

חח הוא אומר שהעם היהודי זה העם היחיד שיכול לכתוב שירים על ממטרה

אה, אחרי הכותרת

לפני שפתחתי את ההודעה חשבתי שאת מדברת על 'תנופה'
ואין לי מושג אם אנחנו העם היחיד שיכול לכתוב שירים על ממטרות, אבל פעם זה היה באופנה לכתוב שירים על נושאים כאלו. היום האופנה השתנתה וטוב שכך. ואופנה זאת לא מילה גסה! למרות שאני עדיין לא חושבת שבעז כותב כמו כולם. אם כולם כותבים על עצמם וגם הוא כותב על עצמו זה לא אומר שהמוזיקה שלו היא "כמו כולם".

תשובותיי:

א. אני גבר. ב. האלטרנטיבה שאני חשבתי עליה ל"רק על עצמי לספר ידעתי" היא לא ממטרות. באמת מה שרוב היהודים מסוגלים לו זה כתיבה על ממטרות או על עצמם, כי יהודים הם עם חסר עומק מטאפיסי. אתן לך דוגמה שתבהיר את כוונתי: באחד הפורומים קראתי את דבריו של איש הייטק ישראלי שהיה בארה"ב וחזר ומספר שהוא לא אהב את האמריקאים. למה? בגלל שהאמריקאים הם צבועים יותר מהישראלים. למה הוא מתכוון בזה? בארה"ב, הוא אומר, אתה יכול לעצור לשיחה עם מישהו במסדרון והוא יגיד לך, כמשפט פרידה, we should have lunch together some day. וכעבור כמה ימים, כשאתה פוגש אותו שוב במסדרון ומציע לו בחביבות ישראלית שאולי תלכו לסעוד יחד, הוא מסתכל עליך כאילו נפלת מהשמים. ואותו בחור גם הוסיף איזו אמירה טיפשית על כך שבארה"ב יש הזניה של השפה (אנשים לא מתכוונים למה שהם אומרים). ואני חשבתי לעצמי, אח, לו הייתי אמן ארה"ב היתה ה-מדינה ללכת אליה בשבילי. שם אפשר לשמור על מראית עין מכובדת ביחסים על הזולת וגם לזכות בשקט ליצירה. לא כמו כאן, שאנשים מעדיפים לאכול ארוחות צהריים ולהעביר את זמנם בפטפוטי סרק וליקוקי תחת מאשר ביצירה אמיתית.

קודם כל מצטערת שפניתי בלשון נקבה

דבר שני, כתבת שהאלטרנטיבה היא לא ממטרות. אז מה כן האלטרנטיבה? עדיין לא הבנתי את דעתך. הישראלים מעבירים את זמנם בפטפוטי סרק וליקוקי תחת מאשר ביצירה אמיתית? ומה היא יצירה אמיתית?.... מה האלטרנטיבה שאתה כן מציע, ומה היא יצירה אמיתית? ודבר שלישי, לגבי שאלתך למה אני מתחברת במשפט "הראש עובד לי מהר": אני מתחברת לשירים שאני מוצאת את עצמי בהם. אני מוצאת את עצמי במצבים שהראש עובד לי מהר ודברים מתפספסים וכו'. ויותר מדי פעמים. אז נוח לי מאד לשמוע את הטקסט הזה. ואני חושבת שאני לא היחידה שמוצאת את עצמה במצבים האלו.

יצירה אמיתית:

לכי תקראי (ואולי קראת) כמה סופרים גרמנים כמו תומאס מאן והרמן הסה, תקשיבי למוסיקה של ואגנר או משהו. ולא רק גרמנים. אני רוצה להבין למה כל שירי הרוק הישראליים, בלי יוצא מן הכלל, נשמעים דלים יותר משירים אמריקאיים ובריטיים. אין לישראלים את החשמל ואת המוזיקה בדם. הנה, השבוע יצא לרדיו למשל השיר של לינקין פארק, shadow of the day. למה אין בתולדות הרוק הישראלי אפילו שיר אחד עם קצב כזה? למה כל השירים הישראליים הם דרדלה וחנוניים בהשוואה לשירים אמריקאיים ובריטיים? הרי אין קשר לתקציב. זה פשוט טעם הקהל, וזה גם אפקט הביצה שכל אחד מתבייש להתעלות עליה מחשש שייתפס כמתנשא. יצירה אמיתית היא יצירה שמתחברת למוזיקה של העולם (במובן של הקוסמוס). האומן הישראלי מחובר לשטויות שיש לחבר שלו לספר לו ביום שישי אחה"צ בבית קפה בתל אביב.

TEENAGER1

New member
יש לי תחושה

שאתה פשוט מחפש איפה לפרוק את התסכולים שלך על התרבות הישראלית, ומר בנאי החביב הוא רק תירוץ במקרה הזה. באופן טבעי כל ארץ מסגלת ומפתחת לעצמה תרבות משלה. לא ברור לי למה אתה כל כך משתוקק לשמוע פה בארץ סאונד של חו"ל. את זה אפשר למצוא אצל לינקין פארק כפי שציינת או אצל להקות ואמנים אחרים מארצות הניכר. ואגנר היה אולי גאון, אבל הוא יצר מוזיקה אינסטרומנטלית "קלאסית" שלא רלוונטית בכלל לדיון הזה. יש הרבה אמנים ישראליים טובים ומוכשרים, וחבל לפסול את כולם במשפט אחד בגלל שהם לא דומים למה שיש בחו"ל. למה שהם יהיו דומים? הרי אותו אמן יכול ליצור דברים שונים בתכלית כשהוא גר במקומות שונים אפילו בתוך אותה הארץ, למה אתה מצפה שאמנים בארץ יצרו כמו בחו"ל? אז כן, זה טעם הקהל, זה האופי הישראלי-תרבותי, ואל תתפלא אם תיתפס כמתנשא כשאתה כל כך מזלזל בו.

א. אתה צודק בכך שבחרתי להיטפל לבנאי

כתירוץ, מה שלא משנה את העובדה שהוא מייצג בדיוק את הדברים הנחותים בעיניי בתרבות הישראלית. ב. התרבות הישראלית שונה מתרבויות אחרות, כמובן, אבל היא גם נחותה יותר, לא רק שונה. אני שמח שאתה קורה לי מתנשא, אני אכן רוצה להתנשא מעל לביצת ה"תרבות" הישראלית. לא דיברתי רק על ואגנר, ציינתי את לינקין פארק כדוגמה לשיר שיצא השבוע כדי להראות שכל שבוע יוצאים בחו"ל עשרות שירים שכל השירים בארץ לא מתקרבים אליהם מבחינת היכולת לרגש ולגעת ביופי (ואני לא מעריץ של לינקין פארק, דרך אגב, ממש לא).

אתה מוזמן לעבור מדינה מתי שתרצה אתה יודע..../images/Emo6.gif

וסליחה אבל לדעתי זה עבר את השלב המתנשא וזה קצת בשלב הנאציזם.. "תרבות נחותה" זה משהו שלא הייתי רוצה לשמוע מחוץ לשיעורי ההיסטוריה
אבל אני שמחה שהבעיה שלך היא לא אצל בעז או אצל בנאי, היא פשוט אצל כל יהודי(?)

למה לקחת כל כך קשה את המלים "תרבות נחותה"?

מה, אי אפשר למדוד תרבות? הכל זה עניין של טעם וחינוך? שטויות. כל מי שמבין קצת באוכל ושומע את חברו אומר על אוכל שאיננו מתובל כהלכה שהאוכל טעים ומצדיק את זה בטענה שהכל יחסי, יודע ש"הכל יחסי", "איש באמונתו יחיה" ומשפטים מהסוג הזה הם משפטים ריקים בד"כ. התרבות הישראלית היא בסך הכל תרבות חדשה, בלי הרבה שנות ותק. לא צריך לקחת קשה את העובדה שהיא נחותה. אני לא אומר שיהודים וישראלים הם לא מוכשרים, אני אומר שבד"כ הם לא מנתבים את הכישרונות שלהם לכיוונים אמנותיים נעלים מבחינה תרבותית וזה בגלל הנסיבות ההיסטוריות שבהן מצא את עצמו העם היהודי באלפיים השנים האחרונות.

אתה לא אומר שיהודים וישראלים הם לא מוכשרים?

כי אני קראתי את זה: "מה שרוב היהודים מסוגלים לו זה כתיבה על ממטרות או על עצמם, כי יהודים הם עם חסר עומק מטאפיסי"

הבנתי הכל חוץ מדבר אחד

אם אתה רוצה להקשיב ליצירה אמיתית למה אתה נכנס לפורומים של כאלה שהיצירה שלהם לא אמיתית בעיניך? אבל בסדר, עשה מה שבא לך

למה נכנסתי?

א. כי התחשק לי להיות טרול. ב. כי רציתי לראות אם יש לכם משהו משכנע להגיד להגנת התרבות הישראלית ולצורך העניין, בעז בנאי. לילה טוב.

זכותך לא לאהוב, אף אחד לא יושב לך

עם אקדח ומכריח אותך לשמוע שום דבר
יותר מתאים לך לועזי? שמע לועזי.. אנחנו מאוד אוהבים את בעז, מאוד מאוד אפילו.. וביטויים כמו "עוד בנאי" או "סתם אמן" ממש לא נכנסים כאן לרפרטואר המילים שלנו! אני חייבת להודות שלא ממש הבנתי מה ניסית לומר, אם אתה לא אוהב אז למה אתה נכנס אליו לפורום? אם ניסית לעורר מהומה אז זה לא במחוזותינו
אני מאוד מאמינה שלכל אחד יכולה להיות הדיעה שלו והטעם שלו ויודעת שיש גם אנשים שלא מתחברים, זה לגיטימי.. אבל באמת ש"עוד בנאי" זו מבחינתי הגזמה. לילה טוב שיהיה לך.

למעלה