עוד בדיחה עצובה...

עוד בדיחה עצובה...

שמעתי היום בגל"צ ריאיון עם נציג עמותה העורכת קורס למדריכי טיולים על פי ההלכה להר הבית.....!!! לא ירחק היום ומישהו כבר יחליט על איזה תו תקן למדריכים להר הבית... לא פסה טיפשוט מן הארץ! אגב לקורס הראשון שכבר הסתיים נרשמו 50 איש וכעת נפתח קורס חדש. יש מעוניינים???

בושה. בושה. איך לא סיפרו לנו ../images/Emo4.gif

ואני כל כך רציתי
. הייתי שם
, ו
, ויוצא לדרכים במסתרי הר הבית. חגי

מוטי, לדעתי אתה טועה. זה חיובי מאד.

אני חושב אחרת ממך. אני לא רואה פסול בזה שמורה דרך משתלם בנושא ספציפי כמו הר הבית. למה השתלמות כזאת היא טיפשות? האם אין מקום להעמיק בנושא ספציפי? האם היית מכנה טיפשות קורס לתיירות מדברית, קורס שמכשיר אדם להוביל טיולי רכב רב-מינוע? מה לא בסדר בזה שמורה דרך לוקח קורס בנצרות? או ביהדות? זה לא בסדר? אני חושב שאתה טועה. לדעתי יש מקום לקורס כזה ועוד קורסים רבים אחרים, שבהם מורי דרך מעמיקים ומוסיפים ידע בנושאים ספציפיים.

מוישלה אתה צודק רק

אם התנאי הבסיסי לקבלה לקורס הינו של בעלי רשיון מורי דרך ולא לכל דיכפין

ואם איש פרטי רוצה להשכיל, רק ללמוד?

אתה לא מכיר אנשים שלמדו בקורס מורי דרך בשביל לדעת ולא בשביל להדריך? אין דרך לעצור רצון ללמוד. אי אפשר להלחם נגד כל העולם. צריך להוביל אותו במיקצועיות, בידע ובהיכרות עם האתרים. בזה ניבחן ולא בנסיון לחסום אחרים. ומי כמוך יודע את זה.

pinzo01

New member
ממש לא וכאן אנו מחמיצים את המטרה

מתוך רצון להנחיל ידע לכולם ושזה יהיה מנת חלקם של כל המטיילים אנו מפקששים בגדול קמות כל מיני אגודות שהן מכשירות מדריכים בתואנה" שההתמחות של המדריכים היא רק באתר" ולאחר פרק זמן אתה פוגש את המדריכים שלהם בכל פינות הארץ ושאלת הרשיון הם מוציאים לך רשיון של אותה אגודה ומגחכים לך בפרצוף ולאחר פרק זמן האגודה עם קשרים פוליטים או אחרים יוצרת מצב שמשרד התיירות או משרד החינוך(או שניהם יחדיו) מגבה אותה ועכשיו לך תלחם על זכות מורה הדרך שלמד וחויב בהשתלמויות להדריך ולהתפרנס ירצו אותם גופים להוציא סיורים ? בבקשה, אך רק תחת גוף שמחייב רשיון להדרכה והגיע הזמן לאכוף את החוק בנושא!!!! אני חושב שזו מטרתה של אגודת מורי הדרך תקנו אותי אם אני טועה........

האגודה מסרבת להתעסק בזה

יותר מזה, האגודה הכשילה נסיון להכניס תחת כנפיה את קורס תו תקן. גם אם הקורס הוא לצנינים בעינינו, היינו יכולים לרכב על הגב שלו ולהפוך אותו למנוף שבעזרתו היינו הופכים להיות גוף מסמיך. האגודה לא רוצה את זה מתוך עוורון. האגודה גם לא רוצה לפעול למען זה שהיא תוכל לבצע השתלמויות מוכרות ע"י משרד התיירות, ומי שנלחם ברעיון נבחר שוב למועצה. הפתרון הוא במשהוא אחר, ואולי נצליח לעשות משהוא בענין. העתיד יגיד.

pinzo01

New member
ומה יאמרו לך הנשמות הטובות

תודה שבחרת בנו!!! זו הסיבה""" שהרבה מורי דרך משלמים דמי חבר באגודה ובאים לבחור"""

shapira meir

New member
הם מ-פ-ח-ד-י-ם מ-א-ח-ר-י-ו-ת

ויותר מזה הם ל-א ר-ו-צ-י-ם ע-ב-ו-ד-ה. אגודה חזקה היא בדיוק הכוונה למה שאתה אומר. כל אגודה מקצועית שואפת לשלוט ולנהל כמה שיותר אגפים ומקצועות והכשרות השייכות למקצוע, וכך גם מקבלים כח לטובת החברים. אגודת מורי-הדרך קמה כנראה מתוך רצון לעסוק בכבוד בלבד, להשתתף אולי בקוקטיל-פארטי ואז צריך תואר כנציג של משהו, אבל כשמדברים על עבודה, הם נרתעים ומכשילים כל יוזמה . חוץ מזה, הדפסתי את כל חילופי הדברים המיוחדים/קשים שהתרחשו בשנתיים האחרונות בפורום השני, ורואים שהעוסקים בתיירות נכנסת בלבד, מודים בריש גלי שאין להם שום ענין במורי הדרך בתיירות פנים, אלא כמשלמי מיסים ושואבי מים. כל מה שמענין אותם זה רכב אשכול, הסדר עם בעלי החנויות בעכו וחניה בנצרת. לא שזה רע, אנחנו למדנו מהם את הנושא הזה, אבל זה הפך להיות העיקר. שב ותאזין לשיחה של מורי דרך לתיירות פנים הנפגשים באתרים או בבתי מלון: חוויות, החלפת מידע על אתרים וכדומה. תאזין לשיחה של מורי דרך לתיירות נכנסת (כשהיתה): כמה דולרים עשה היום, מי משלם אחוזים גבוהים יותר, היכן מקבלים מתנות וכדומה. האגודה קיבלה הזדמנות אחרי הכנס בצרעה, אבל באו לראות אם יש להם ממה לחשוש, וכשראו את מיעוט המשתתפים החליטו שיכולים להמשיך ולזלזל, ולא השכילו לקרוא את הכתובת על הקיר, ונשארו רק עם שם התואר שהם נאחזים בו קבקרנות המזבח ומסרבים לעזוב, כיוון שיש איזושהיא יוקרה להציג את עצמם "חבר בהנהלת אגודת מורי הדרך בישראל" וואוו, מרשים. אז שיערב להם, כי הם מתעלמים מכל אותות האזהרה שהרכבת דוהרת ישירות לתהום, זו תהיה "טיטאניק" זעיר אנפין.

shindav

New member
מאיר שפירא המתלהם

כל עוד אתה תוקף את האגודה ניחה, אני פרשתי ממנה הגלל סיבות שנות, אני קורא לא אחת את ההתנשאות שלך כלפי מורי הדרך בתיירות נכנסת ואתה חוזר ולועג וחוזר, את נושא שיחתם ואת מה שכביכול מעניין אותם. כסף דולרים ואחוזים. אפשר לחשוב שמדובר בעוקר הרים שכמותך שרק מתעניין בחומר, ופרנסה לא מעינינו, אתה לא מתפרנס מתיירות? גם אם זו תיירות פנים? רק אתה מבין בארץ ישראל? ואילו אני רק בדולרים? מי אתה בכלל שתטיף מוסר או ידע? יש בין מורי הדרך לתיירות, כן לתיירות בעלי תארים ראשונים שניים ואף דוקטורנטים שלא מהלכים כל היום ומכריזים על עצמם כידענים דגולים לעומת אחרים. כפי שאת בשחצנותך הרבה כותב כל היום. יש לי בקשה אליך, תעבוד ככל שתוכל תתפרנס ככל שתוכל אבל רד ממני ומחברי שעוסקים בדיוק כמוך בתיירות וטיולים רק בשפה אחרת. לא ביקשתי את חוות דעתך ואינך מכיר אותי ואת מרבית חברי העוסקים בתיירות נכנסת. ודי נשבר לי לשמוע אותך כותב על אותו מדריך אגד דימיוני שאינו יודע כלום. תפסיק לבלבל את המוח !!!!! רק שתדע שאנני מתסתתר אחרי כינוי שמי ג'ורג' חורש ואני מורה דרך עדיין פעיל בתיירות נכנסת

איש פרטי רק ללמוד - למה לא

או.קיי. אם שום בעייה שאדם פרטי ילמד וישכיל, מגיע לו כל הכבוד. אבל (אבל בגדול): שלא יהיה מורשה להדריך קבוצות בהר-הבית - אין לו רשיון מורה דרך. ולגבי מורי דרך שיעברו את ההשתלמות הזו (גם אני בעד ההשתלמות), שלא יהיו המורשים "היחידים" (הדגש הוא על היחידים) להדריך קבוצות בהר-הבית.

איש פרטי רוצה רק ללמוד

אין שום בעייה שגם אדם פרטי ילמד, ישכיל וירחיב את השכלתו. אבל (אבל בגדול: שלא יורשה בשום אופן להדריך קבוצות - אינו מורה דרך מוסמך. לגבי מורי דרך שיעברו את ההשתלמות הזו (גם אני בעד ההשתלמות), שלא יהיו בלעדיים (הדגש על בלעדיים) להדריך קבוצות על הר-הבית.

ההבדל בין הר הבית ותיירות מדברית

לכל מורי הדרך המוסמכים הועבר ידע בנושאי הר הבית בכל ההיבטים. בקורס מורי דרך ובהרבה השתלמויות שנעשו בהרץ כל מורי הדרך שהדריכו בתיירות הנכנסת הדריכו רבות בהר הבית. להעלות להר הבית ולהדריך יותר פשוט (שאין מהומות), מאשר להדריך תיירות מדברית. כמי שסיים את הקורס המקיף הראשון בהדרכה מדברית בבאר שבע ב-1994. חושבני כי בהדרכה מדברית מלבד החומר התאורתי נחוצות תכונות מסויימות. כמו : יותר מאמץ גופני, יכולת ניווט וקריאת מפות, לינה שלא בבתי מלון. נהיגה ברכב רב מנועי ועוד, ידע בצומח ובחי המדברי שבא לידי ביטוי. אוי באם תתחיל הדרכה בילתי מוסמכת בהר הבית, יש כזו במנהרת הכותל. יהייה לנו "תו-תקן" מסוג חדש. חיים ביידא

ההנחה שלך שמורי דרך מכירים לא נכונה

היינו יחד בקורס חל"ת, בכל שבוע עשינו טיולים למקומות טריוויאליים, ושנינו נוכחנו עד כמה מורי דרך לא מכירים את הארץ, לא רק את האתרים אלא גם מה שמסתתר מאחוריהם. בקורס הזה, להזכירך, היו מורי דרך ותיקים, שעשו מליוני ק"מ בכבישי ישראל. ועדין רבים מהם לא ראו מעולם את טחנת הרוח במשמר השבעה. מאוטובוס של 45 איש ראו את המקום 3! לכן אני לא מקבל את ההנחה שמורי דרך מכירים את הר הבית.

shapira meir

New member
זה לא כל כך צריך להפליא

אמנם אני זוכר מורה-דרך ותיק באגד שהדריך אוטובוס אחר למכתש הקטן ובדרך חזרה לאוטובוס שאל אותי איזה מכתש זה היה...... אבל מדובר ראשית במדריך-אוטובוס-בלבד שלא נוהג עם תיירים לרדת בכלל מהאוטובוס אלא למסעדות או חנויות או מוזיאונים בירושלים או כנסיות. ואל תשכחו שבתקופתו אגד הוציא קורסי מורי דרך בני שלושה חדשים. שנית, אחרי שנים רבות של הדרכה כאשר נחקק חוק המחייב להיות מצוייד ברשיון, הלכתי לקורס ושם נדהמתי לגלות שיותר מחצי הכתה היו עולות חדשות ובמה שנשאר היו מספר מורות שרצו קורס כל שהוא לצורך תוספת ניקוד למשכורת והיה אחד שבא לקורס רק בשביל ללמוד לעצמו. מכאן שמכיתה של 55 תלמידים אולי 6-7 היו בעלי נסיון בהוראת דרך ו/או התכוונו להדריך ממש בארץ. העולות החדשות התכוונו לעסוק אך ורק בתיירות נכנסת ועל הציר חיפה-נצרת-טבריה-ירושלים-ביתלחם-אשדוד או דומים. הבעיה עם כל הקורסים המיוחדים שהם אמנם כרעיון בסיסי נכונים, אבל הכוונה ומה שיוצא מזה שהמשתתפים לרוב לא מורי-דרך וכך מכרסמים בעוד חלקה.

הר הבית

ברוב דבריך אתה צודק, רוב המשתתפים בחל"ת היו מ"ד מהתיירות הנכנסת, רובם אינם מכירים את האתרים השייכים לתיירות הפנים, אלו הובאו בחל"ת. מ"ד אלו מכירים את הר הבית להומת רבים ממ"ד בתיירות הפנים שלא הרבו להדריך בהר הבית. קורס להוספת ידע בנושא הר הבית לא מזיק בתנאי שיעשה למורי דרך מוסמכים כהשתלמות מורי דרך (ראה קורס לבעלי צרכים מיוחדים). הענקת פיתחון למדריכים שאינם מורי דרך מוסמכים יעשה מה שעשה תו התקן, ושיהייה א-פוליטי. חיים ביידא

למעלה