עוד אקג

drorled

New member
עוד אקג

ק. ס. בין 55, התקבל בשעה 20:20, נניח בנט"ן, עם לחצים בחזה מקרינים לשתי הידיים אשר הופיעו ללא קשר למאמץ, זעה, וקוצר נשימה. אשר החלו בשעה 08:00- הופיעו בבוקר במשך שעתיים ברציפות ולמשך זמן קצר יותר בערב. יום טרם קבלתו ארוע של תעוקה במשך 40 דקות. רצ"ב הא.ק.ג. מה דעתכם ? טיפול ?

paradan

New member
נראה רע מאוד

כנראה שאני מפספס משהו כי הוא נראה לי דיי תקין. גם לא נראה לי כואב לו יותר מדיי אם הדופק שלו כזה (בסביבות 70). בנט"ן הייתי שוקל אספירין ואיזוקט בלבד.

drorled

New member
הכוונה

זה אכן הדופק, וזה אכן האקג (אשר על פניו נראה תקין), ובכל זאת האיש כרגע עם תמונה ברורה של MI...

ohad101

New member
אני לא ממש יודע איך לקרוא אקג

אבל פעם נתנו לנו הסבר ממש ממש קצר על האקג ולפי מה שאני זוכר האקג הנ"ל ניראה תקין לחלוטין וסוף סוף אני רואה אקג שאני ממש רואה בו את כלי הP את הקומפלקס QRS ואת גלי הT... תקנו אותי אם אני טועה ואם האקג אינו תקין...

ohad101

New member
לאחר העפת מבט נוספת עלה בראשי

שלחולה הנ"ל יש ברדיקרדיה.. רוב הסיכויים שאני טועה כי אני לא יודע ליקרוא אקג אבל הרווח בי גלי הP לגלי הT גדולים .. בבקשה תקנו אותי אם אני טועה

nsr

New member
תשובה

כמה דברים. ברדיקרדיה יש. אבל לא רואים זאת ע"פ מרווחים בין גל P ל T, אלא בין R ל R. ולגבי מידת התקינות של הא.ק.ג - תסתכל מה דרור רשם שתי הודעות מעלינו. ותסתכל טוב על הא.ק.ג
שנה טובה.

nsr

New member
אוי, פאדיחות לי.

תשכח מהסעיף השני. לא הבתני מה דרור רשם. וכדאי שאני אסתכל על הא.ק.ג לפני שאני רושם הודעות בקשר אליו

למעלה