עוד אחת עם בעיה

okts

New member
עוד אחת עם בעיה../images/Emo4.gif

יש לי בעיה די גדולה. אני גרה בארהב כרגע, עברתי לפה לפני כשנה וחצי. בסוף יוני של השנה החדשה (2003) אני אמורה לסים את לימודי בתיכון. אני רוצה לחזור לארץ, אבל איני רוצה לשרת בצבא. אני בטוחה שחלקחם לא תבינו אותי אבל כרגע החלטה שלי זה לסים את הלימודים ולהתחיל למוד ולא לכת לצבא. בארץ ישלי חבר שאיתו אני כבר כמעט 3 שנים ביחד. הוא אומר שאם אני אחור לארץ הוא יתחתן איתי ) אם זה יהיה רצוני. הוא דרך אגב רק בן 19. השאלה שלי היא האם כדאי לי להתחתן בגיל צעיר, אני מדברת על גיל 18. אני כן רוצה להתחתן איתו, אם לא עכשיו אז עוד כה שנים. מהי דעתכם???

סליחה אבל,

אם את רוצה לחזור לארץ - למה שלא תשרתי כמו שאר האנשים? לא שיש לי משהו נגד משתמטים (אחרי הכל, גם אני לא ממש עושה צבא) אבל אם הייתי חוזרת עכשיו לארץ הייתי מתגייסת. אם את מעדיפה לגור בארץ אין שום סיבה שאת לא תתרמי גם משהו. להתחתן בגיל 18? די טיפשי. מאוד טיפשי אפילו.

okts

New member
dear angle dust...

כרגע את/ה (סליחה ל הצלחתי להבין אם את בן/בת) אמרת לי שאת/ השטמתת מהצבא. נכון?! אם ן אז למה לך מותר ולי לא?!

אני בת...

וכמו שאמרתי גם אני נחשבת "משתמטת" רק שאני לא חיה בארץ ובגלל זה אני לא משרתת. אם הייתי רצה לחזור לארץ השנה גם הייתי משרתת מהסיבה הפשוטה שאני לא רואה שום סיבה שאני לא אשרת ואתרום למדינה שבה אני גרה בזמן שאנשים אחים בגילי גם משרתים. אם את מתכננת להשאר בארה"ב אז סבבה, אל תתגייסי. אבל אם את מתכוונת לחזור לארץ אין שום סיבה להשתמט....

sivani

New member
המ...בוא נראה...

אני מנחשת שעברת אחרי גיל 16 ככה שחובה עליך להתגייס לצבא, ואם תיכנסי לארץ סתם ככה ואת כבר בת 18 את תיחשבי לעריקה ויכולים להכניס אותך לכלא..כבר היו מקרים.. ו...להתחתן בגיל 18? אני מציעה לך לחכות עם זה קצת

okts

New member
הי

אם אני אחזור לארץ אני לא אחש עריקה מכון שתאריך הגיוס שלי זה אפריל 2004 כן אני יודעת שאת צודקת בקשר שלהתחתן בגיל 18 זה טפשי ומאוד צעיר אבל מצד שני היו מלא כאלה לפני ואני יועת שגם יהיו אחרי אז.... בקיצראני לא יודעת.

BoR|S

New member
אמממ לא בטוח לגמרי אבל...

אם את חוזרת ומתחתנת, דוחים לך בכמה זמן את הגיוס, ואח"כ אם תצליחו לתזמן הולדת ילדים וכו´ אז בסופו של דבר צה"ל ייתיאש מלנסות לגייס אותך או משהו... נ.ב. אני ממש לא בטוח בקשר לזה...

okts

New member
תשובה

כל הקטע אם אני מתחתנת אף אחד לא צריך אותי אבל אם אני הולכת לעתודהואחרי זה ללימודים אז אי הולכת לצבא לארע שנים

MissUnKnown

New member
את צריכה לבדוק עם ההורים שלך

אם הם שינו בביטוח הלאומי את ההגדרה שלכם לתושב יורד...עם לו אין לך טעם להכנס לארץ כי את ישר נכנסת לכלא. עם את לא רוצה ללכת לצבא אז לכי לעשות שירות לאומי או משהו...לכי תלמדי ותעביד בשכונת עוני או משהו כזה...אבל תסדרי את זה לפני שאת נכנסת לארץ.

BoR|S

New member
אמממ

היא אמרה שתאריך הגיוס שלה זה אפריל 2004, אז אם היא חוזרת לפני או בסמוך היא לא תקבל כלא על עריקה...

MissUnKnown

New member
אבל יעשו לה בעיות

בגלל שהיא לא עברה את כול הבדיקות. וחוץ מזה הם לא יתנו לצאת מארץ כי הם יחשבו שהיא הולך לערוק.

BoR|S

New member
אוי ויי... בדיקות...

כל השטויות של הצו הראשון? זה עניין של דקות, ורוב הדברים כבר עושים בבקו"ם... את שמעת על הרבה חיילים שיוצאים לחו"ל במהלך השירות הסדיר? או עתודאים שפתאום מחליטים שהם לא יסיימו את התואר ויעופו לחו"ל?

MissUnKnown

New member
קצת... חוץ מזה רק אמרתי שהיא צריכה

לבדוק את עיניין לפני שהיא מגיעה לארץ...

okts

New member
כן עברתי

דרך אגב השנה הייתי בארץ בקיץ ועברתי את כל הבדיקות

לפי מה שהבנתי

ברגע שעוברים צו ראשון את חייבת להגייס, כמובן שאם תתחתני לא תהיי חייבת לשרת אבל שוב, להתחתן בגיל 18?

BoR|S

New member
פורמלית כן...

טכנית אם היא היגרה לפני גיל 16 וחצי אז היא לא חייבת למרות הצו הראשון וזאת במידה והיא רשומה כאזרח יורד... ויש עוד כל מיני סיבוכים...

טאקטית

New member
Dear okts

אם שאלת אם להתחתן בגיל צעיר והתכוונת מבחינת ההשתמטות מהצבא אז אין לי מושג מה הכללים בזה כלומר: אם יגייסו אותך אח"כ או לא. אבל אם את סתם שואלת אם זה לעניין להתחתן בגיל 18, אז יש לזה כמה צדדים: 1.נכון יש כאלה שעשו את זה לפניך וזה לא סוף העולם, סה"כ אם אתם כאלו חברים טובים וכבר מדברים על חתונה ואת חושבת שאתם מספיק וגרים בשביל להתחיל חיים בכזה גיל אז אדרבא. הכי הרבה תגדלו ביחד.. מצד שני, עוד בקושי יהיה לך עבודה ומה את יודעת, בקושי גמרת עם גיל ההתבגרות, אולי עוד איזה שנה תגלי שאת בכלל מחפשת גבר מסוג אחר. וסתם ככה את עוד צעירה, וקחי בחשבון שזה הזמן להנות בכיף בלי עול לא של עוד אחד שאיתך ולא עול של בית.. בקיצור את צריכה לחשוב טוב טוב. בהצלחה שירי

למעלה