עוד אחד שעובר ללונדון

Franz Biberkopf

New member
עוד אחד שעובר ללונדון

שלום לפורום,

אני עובר ללונדון בעוד כחודש לרגל עבודה (ענייני ויזה/אישור שהייה או איך שלא מתרגמים טיר 2/ג'נרל מייגרנט כבר הוסדרו, ובאופן מסתורי זה אפילו לקח רק שבוע). כמה שאלות:

1. מעיון בפורום אני מבין שדירות בלונדון הן עסק לא פשוט, ונראה לי שכדאי שאמצא משהו זמני ל2-4 שבועות עד שאוכל למצוא משהו ראוי. מישהו מכיר איזה אתר לשכירות קצרת מועד שלא תגרום לי לפשיטת רגל?

2. ואם כבר בענייני דיור עסקינן, אשמח לעזרה בחישובים + המלצות לשכונה. העבודה היא בראסל סקוור, אני ללא משפחה ומחפש 1bed flat במרחק קומיוט סביר. ממש לא חשוב לי להיות בסביבה ישראלית או יהודית (לא מפריע לי, אבל זה לא חשוב עד כדי שאשלם על זה יותר). בהתחשב במשכורת הסבירה אך לא מזהירה שלי, כמה כסף נראה לכם סביר להשאיר למחיה מעבר לשכר דירה? האם סדר גודל של שכ"ד + £1300-1400 נשמע הגיוני? לפי החישוב הזה, אולי אצליח להחליט איפה אחפש דירה.

3. זה כנראה לונג-שוט, אבל אולי במקרה: אני צריך להעביר את הפעקלך מארה"ב (שם אני מתגורר כרגע) ללונדון, מישהו מכיר חברת בינ"ל שילוח אמינה?

תודה מראש,
פ"ב

airdene

New member
כתשובה לשאלתך הראשונה -> spareroom.co.uk

האתר הענייני היחיד בו תוכל, כנראה, למצוא את מבוקשך.
האתר מתווך בין מציעי חדרים פנויים בדירות מאוכלסות ובין מבקשי חדרים. יש עוד כמה אתרים כאלו אבל זה היחיד עם היצע אמיתי.

טווחי שהיית המינימום הנדרשים ע"י המציעים שונים מאחד לשני ויכולים לנוע מחודש עד שנה. רבים מהם יסכימו לשקול בחיוב הצעה לשהיה קצרה יותר מן הנדרש במודעה. צריך לדעת איך למכור את עצמך. הכיוון הכללי, רגוע, מאוזן, ו- down to earth.

בהצלחה.

Udids

New member
בהצלחה עם המעבר, אשמח לעזור

הי פרנץ
בהצלחה עם המעבר, כפי שתראה כרגע פרסמתי מודעה לגבי מכירת הרכב שלי
ללא קשר לאם אתה זקוק לרכב או לא אשמח לענות על כל שאלה
אתה יכול ליצור איתי קשר בטלפון 00447545614363
אודי

TrigATUSA

New member
מנסה ייעוץ מתוחכם

על בסיס מה שאתה אוהב בארץ מבחינת שכונות

איפה גרת בישראל? אם בתל אביב איזה שכונות אהבת?

המבחר מבחינת סגנון בלונדון הוא עצום

TrigATUSA

New member
ועוד עיצה

ראשית, תבדוק בהיסטוריה של הפורום, היו המוני שרשורים על שכונות בלונדון

שנית, עצת מיליון הדולר לגבי מגורים זה לחשב בדיוק את זמן ההגעה למקום העבודה

זה אומר שבדרך כלל בוחרים לגור לאורך קו התחתית שמגיע לך קרוב לעבודה
במקרה שלך זה הקו הכחול, הקו השחור, והצהוב/ירוק/ורוד
וגם יש לך אפשרות לגור מחוץ ללונדון ולהגיע ברכבת ל קינגס קרוס

Franz Biberkopf

New member
תודה על התשובות והנכונות לעזור

בנוגע לשכונה - קראתי הרבה מהדיונים בפורום, ועדיין לא ברור לי מה אני רוצה. כנראה שאני צריך לעשות רשימה מצומצמת של שכונות ואז להסתובב בהן ולהחליט.
בנוגע לאיזה מקום אהבתי בארץ - מה לעשות, אני ירושלמי לא עלינו. אבל נראה לי שמשהו סביב הצפון הישן היה מתאים לי. מצד שני, אולי זה גם קשור לקרבה לים.

TrigATUSA

New member
אם ככה

הייתי מתמקד בשכונות הצפוניות לאורך הקו השחור, יש שם איזורים נחמדים, לבנים ונקיים, בדיוק כמו צפון תל אביב

Angel היית יכולה להיות איזור טוב אבל נראה לי שזה מחוץ לתקציב שלך
אולי איזורים באזילינגטון או clerkenwell

Franz Biberkopf

New member
תודה. האמת, הלבן זה לא מה שמפריע לי

אלא יותר נוכחות סבירה של בתי קפה ומסעדות שאינם נשלטים ע"י היפסטרים מצד אחד (אני זקן מכדי להיות היפ) ויאפים עשירים מדי מהצד השני. אני שוקל אולי משהו בדרום לונדון (קנינגטון, אובל, ווקסהול, קלפהאם) - דעות בעניין?

TrigATUSA

New member
אני מאוד מאוד בעד קנינגטון

וגם שמתי את כספי במקום בו שמתי את מילותי
אבל דרום לונדון זה הכי לא הצפון הישן של תל אביב שיכול להיות
יש שם רחובות ממש מקסימים, וזה מאוד down to earth ולא יומרני
למשל, לאורך Kenington road יש בתי פאר ממש, שחלק מהעשירים שגרים בהם משכירים את יחידות הקרקע שלהן

אבל יש שם גם המוני council estates , מהגרים, כנופיות צעצוע (שכולם אגב חיים בדו קיום בשלום עם ההומואים והיאפים)

יש כמה בתי קפה, פארקים נחמדים, מסלולי אופניים ומסעדות נחמדות
אבל זה לא בסדר הגודל והתחכום של צפון או מזרח לונדון

אם תחליט ללכת על השכונות האלה אני אוכל להמליץ לך על איזורים ורחובות

Franz Biberkopf

New member
נו טוב ירושלמי דבע, מה כבר מבין באופי שכונות

בתל אביב.
בכל מקרה, אני מגיע ללונדון עוד כשלושה שבועות ואתחיל להסתובב בשכונות ולראות. צפה שאלות נוספות בקרוב, ותודה!

למעלה