עוד אחד שחי בסרט

miki69

New member
עוד אחד שחי בסרט

לכל מתנדבי המשא''ז- הקלאסיים, היח''מ והיחידות השונות באשר הם: שמי עמוס טלמור ואני אחד ממפקדי יחידת הג'יפים בעיר רעננה. את המכתב הזה אני כותב מהלב לאחר שתקופה ארוכה מלווה אותי תחושה לא נעימה בזמן הפעילויות בעיר ונוכח העלייה האחרונה באחוזי הפשיעה ומספרי האירועים אליהם אנו נדרשים, כאן ברעננה ובארץ בכלל. כמתנדבי משטרה ותיקים הפועלים מתוך מוטיבציה להגן על הבית ומתוך הבנה והכרה בנפח הפעילות הבלתי אפשרי העומד בפני סד"כ השוטרים בשכר, אנו מגיעים ותורמים את מיטב זממנו ופעמים רבות תוך הוצאה כספית לא מועטה שלא על מנת לקבל הערכה או תמורה, אלא פשוט כדי שנוכל לבצע את פעילותנו על הצד הטוב ביותר- אנו מרגישים כי המערכת במסגרתה אנו פועלים לא תמיד עומדת מאחורינו כפי שראוי היה. פעמים רבות במהלך הפעילויות המבצעיות אנו נדרשים לבצע, באישור, פעולות חריגות החושפות אותנו לנשיאת אחריות אישית (המשפיעה עלינו גם בחיינו הפרטיים). אין אנו מבקשים לקבל היתר חופשי לבצע עבירות, אלא אנו מבקשים לקבל הכרה וגיבוי של המערכת על פעולותינו המוצדקות הנעשות בתפקיד. נסיעה מבצעית לאירוע כמו גם הקפצתנו במסגרת ''קוד- פגיון'' תוך מעבר על חוקי התנועה נדרשת לעיתים על מנת למנוע פגיעה בנפש (חו"ח). בקורסים ובהכשרות השונות אנו לומדים את חובותינו וזכויותינו השונות בעת מילוי התפקיד ובכל תדריך לקראת יציאה לפעילות מחודדים הנחיות אלו. הרגשתנו היא כי מערכת המשטרה תעשה כל שביכולה להתנער מהמתנדבים שייקלעו לבעיות כאלו ואחרות במסגרת התפקיד. אנחנו רוצים להמשיך לבוא ולתרום וכאמור, לעזור להגן על הבית אך נדרשים לנו הכלים המתאימים, למשל רישום רכבנו ביומן הפעילות המקנה לנו ביטוח פגיעה ברכב אינו מקביל לרישום פרטי הרכב ב'שיגור' והכרזתו כניידת משטרה לכל עניין למשך זמן הפעילות. אם גם אתם חשים כמוני ומוכנים להירתם ולפנות לשר לביטחון פנים ולמפכ"ל המשטרה כדי שמישהו ישנה את התקנה או שישאיר למפקד תחנה את שיקול הדעת במקרים כאלו - כלומר שהוא זה שייקח אחריות, אשמח לקבל את שמכם, חתימתכם - שם היחידה בה אתם פועלים. כל הערה תתקבל בברכה עמוס טלמור [email protected] כתוב תגובה לבלוג | הדפס | שלח לחבר | שמור סימניה | חזור תגובות 1. כל הכבוד על היוזמה ולרוח... כל הכבוד על היוזמה ולרוח ההתנדבות!! אבל כפי שאתה אומר : " כמתנדבי משטרה ותיקים הפועלים מתוך מוטיבציה להגן על הבית ומתוך הבנה והכרה בנפח הפעילות הבלתי אפשרי העומד בפני סד"כ השוטרים בשכר" הרי אתם בעצם משמשים " פקקים " ( אין לי כוונה להעליב או לפגוע אבל כך זה נראה לי) ללא שכר הערכה ובנוסף נדרשת מכם לעיתים "אחריות אישית". זה מה שרוצים מכם , ומה נותנים? כלום אפילו לא ביטוח בזמן ארוע. לאור המצב אני שואל אותך מה זה כאן מזוכיסטים?? תרשה נא לי להיות קצת ישיר ואולי גם מחוספס בביטויים אבל כך זה נראה לי המדינה לא מעוניינת לקציב כספים למשטרה על מנת לשמור על בטחון האזרחים ולבצע את כל הפעיליות הדרושות. " המציאו" את המשמר האזרחי לוקחים אנשים מלאי כוונות טובות ומוטיבציה אך לא מקצועיים בעינייני שיטור, משטרה, סדר,הגנה על האזרח (שלמענו בעצם אתם קיימים) ושמירת החוק לא משלמים להם שכר תנאים וכו' וכך בא לציון גואל, אתם צריכים להבין שמתנדבי המשמר האזרחי נותנים לגיטימציה לממשל לתת הגנה ושרות לקוי לאזרחים בגלל חוסר כ"א משטרתי מיומן ולכם נותנים "לשבור את הגב" תחת העומס המטל עליכם !! יש לי פתרון בשבילך תן למדינה לפתור את הבעיה של כח אדם במשטרה צאו משם תתפטרו מהמשמר האזרי תחזירו להם את מה שקיבלתם תחנות, מכשירי קשר, אפודים, צקלקות וכל דבר אחר הנושא חותם משטרתי. דבר זה לדעתי יעמיד את הממשל בפני הבעיה של חוסר כ"א ואת המשטרה במערומיה ( ללא המשמר האזרחי שמשמש לכיסוי תחת מצד אחד ומקבל תשבוחות מצד שני - לא עולה כסף אז למה לא לשבח?) ללא יכולת לתפקד. תחשוב על זה , אני חוזר אין בכוונתי לפגוע להיפך אני מעריך את התנתבותכם ומסירותכם הדרך לפתרון הבעיות הוא לא ע"י משמר אזרחי אלא כח משטרתי גדול, מיומן ומיומן ושהמדינה תשלם את השכר לשוטרים שתקלוט. יוסי יורד ים | 3/03 | 00:22 2. תגובה !!! שלום לכולם וחג פורים שמח לצערי ידידי אני חייב להגיב על הדברים שנכתבו לאחרונה וזאת בעקבות המייל שעמוס טלמור ידידי משכבר הימים הוציא לכל מי שהגיב על בקשתו של עמוס לאשר נסיעה מבצעית בזמן הפעילות ולא הבין מדוע יש צורך לעבור באדום ו/או לבצע עבירות תנועה אז אני מבהיר לכם כמה נקודות ומקווה שלא תיפגעו כי אין כאן כוונה לפגיעה אישית מכל סוג שהוא. מהרגע שהתחלתי להתנדב ביחידת גיפים רעננה ועד היום היו לי מספר רב של תפיסות של עבריני רכוש גנבי רכב וסמים וגם לחברי ושותפי לצוות היתה תפיסה של מבצע מעשה מגונה בגן ציבורי . אני מקווה שאף בן משפחה או אחר לא יעבור את מה שהילד שנאנס השבוע ברעננה עבר. אבל במידה ושוב יתרחש באזור מקרה אונס והפעם יהיה מודיע, אז עלי לקוות שאף אחד מהצדיקים שחושבים שאפשר לבצע עבודה משטרתית מכל סוג שהוא ללא מעבר על חוקי התנועה יהיה במשמרת כי אז התוצאות ברורות !!!! אין אפשרות ומי שחושב אחרת חי בסרט, רק שזה סרט ערבי, למנוע עבירות שונות ולהגיע לאירוע פורצים שבל"ר ועוד בזמן ללא ביצוע עבירות תנועה לא קיים ועל תתחילו להרצות לי על תאונות ועוד זה ברור ונכון אבל לא תמנעו עבירות ללא ביצוע נהיגה מבצעית ואני לא מחפש עכשיו לעשות השוואות בכמות התפיסות של היחידות השונות . כולם תורמים, לכולם אכפת וכולם היו שמחים אם לא היו עברינים פורצים אנסים ועוד. מה שעמוס מנסה להשיג זה דבר צודק וחכם לא יכול להיות שכאשר מבוצע מירדף / עיכוב מהיר אחר שבל"ר, אנס, פורץ, כאשר נתפס העברין אתה זוכה לחום ואהבה תעודת הוקרה וטלפון ממת"ח התחנה . וכאשר אתה מצולם במצלמת מהירות / או אדום אתה זוכה ב 800 ש"ח ו 8 נקודות כבונוס. לא יכולה להיות ההתעלמות ממתנדבים שנותנים את הנשמה ברגע שיש בעיה אז אתה מקבל תשובה של "אתה לא יודע אין אדומים במשטרה ואין נסיעה מהירה". לא ניתן יד יותר לכסת"ח שמבוצע. אני חולה על המשטרה אבל אם זה בין לתרום ובין לאבד את רשיון הנהיגה אני מעדיף על להפסיק לתרום ואם לתרום אז לא רק לנסוע עם כחולים בעיר אלא באמת להמשיך ולפגוע בכל אלה שפוגעים בנו במשפחתינו וחברינו תודה לכולם ושוב סליחה באם פגעתי במשהו איל ליפשיץ קמב"צ יחידת הגיפים רעננה איל בדרכים | 3/03 | 01:01 |

miki69

New member
חלק ב של הסרט

3. זו אחת הסיבות שעזבתי את יחידת הגי'פים אשר עליה פיקדתי תקופה מאוד לא קצרה טוב דוחות תנועה לא הייתי מקבל עם הייתי מבצע עבירת תנועה כל שהיא בדרך לאירוע אך הרכב שלי היה מטרה נייחת לכל עבריין מתחיל אשר הכיר ברכב שלי כרכב של שוטר (מתנדב) אשר היה גוזל ממנו את החופש לפרוץ לגנוב לעשן סמים או לבצע כל עבירה אחרת שרק היה חושב עליה ולכן הגעתי למצב שבו נאלצתי למכור את הרכב הקודם שלי מכיוון שבכל מקום אשר הייתי מחנה את הרכב הייתי מגלה כל מיני ציורים חדשים על פח הרכב של אומן חדש אשר החליט להתחיל בתחביב החדש שלו דווקה על הצבע החדש של הרכב והפך כל חלק נקי או חלק משריטות ללוח ציור חדש אשר מעולם לא השתמשו בו או לחילופין קיבלתי כל מיני איומים הרכב שלך שמור עליו כי מישהו בסוף ישרוף לך אותו כדי שליד הרכב שלך יעמוד שומר צמוד ורצוי גם חמוש . אז נאלצתי למכור לקנות רכב חדש אשר את היחידה הנ''ל לעולם לא יראה ולעבור להתנדב ביחידות הסיור של העיר שבא אני גר ולנסוע בניידות משטרה ללא פחד מכל מיני מזיקים למינהם אשר יאיימו לי על הרכב אייל איסוזו | 4/03 | 02:14 4. איזה זיבול מוח נטו ציטוט: נסיעה מבצעית לאירוע כמו גם הקפצתנו במסגרת ''קוד- פגיון'' תוך מעבר על חוקי התנועה נדרשת לעיתים על מנת למנוע פגיעה בנפש (חו"ח). מי בכלל מאשר לך נסיעה מבצעית?? באיזה סרט הזוי אתה חי?? אינכם אלא יחידה קיקיונית קטנה אשר לא מצליחה מזה שנים להתרומם ולהביא תוצאות מעבר למיקריות רנדומלית פה ושם , כמות הרכבים שאתם מוציאים פר יום הינה בגדר בדיחה , וכל תופס תחת ממוצע אצלכם חושב שהוא אלוהים , מי נותן לך אישורים לנהיגה מנבצעית??? או מי ייתן לך?? אינך אלא משאזור בלבד!!!! אתה מבין את המשמעות אינך אלא משמר אזרחי קלאסי שאולי עבר קורס יח"מ ובעניי רוחו חושב שהוא רמבו , יאללה תמשיכו לריב בינכם לבין עצמכם ואל תפריעו את מנוחת הפורום , פה יש דברים יותר חשובים כמו לריב אחד עם השני. אתה חיי בסרט!!!! דני השמאי | 4/03 | 09:05 5. עוד זבלן שכל . זו אחת הסיבות שעזבתי את יחידת הגי'פים אשר עליה פיקדתי תקופה מאוד לא קצרה טוב דוחות תנועה לא הייתי מקבל עם הייתי מבצע עבירת תנועה כל שהיא בדרך לאירוע אך הרכב שלי היה מטרה נייחת לכל עבריין מתחיל אשר הכיר ברכב שלי כרכב של שוטר (מתנדב) אשר היה גוזל ממנו את החופש לפרוץ לגנוב לעשן סמים או לבצע כל עבירה אחרת שרק היה חושב עליה ולכן הגעתי למצב שבו נאלצתי למכור את הרכב הקודם שלי מכיוון שבכל מקום אשר הייתי מחנה את הרכב הייתי מגלה כל מיני ציורים חדשים על פח הרכב של אומן חדש אשר החליט להתחיל בתחביב החדש שלו דווקה על הצבע החדש של הרכב והפך כל חלק נקי או חלק משריטות ללוח ציור חדש אשר מעולם לא השתמשו בו או לחילופין קיבלתי כל מיני איומים הרכב שלך שמור עליו כי מישהו בסוף ישרוף לך אותו כדי שליד הרכב שלך יעמוד שומר צמוד ורצוי גם חמוש . אז נאלצתי למכור לקנות רכב חדש אשר את היחידה הנ''ל לעולם לא יראה ולעבור להתנדב ביחידות הסיור של העיר שבא אני גר ולנסוע בניידות משטרה ללא פחד מכל מיני מזיקים למינהם אשר יאיימו לי על הרכב אייל מעניין , זה אף פעם לא מנע ממך לבצע עברות תנועה תוך ניצול מעמדך בעיר!!!! כולל יציאה שלא לארועים ושימוש בכחולים, שב בפינה בשקט ואל תזכיר זאת דני השמאי | 4/03 | 09:09 6. יאוווווווווווווווו...וווווווווווו מי יאווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו מי המפיק של הסרט הזה בו אתם חיים???? הבמאי בטח אחד שביים סרטים פורנוגרפיים קשים .... ולא ממש הצליח לו אז הוא עבר לביים סרטי בלשים מתחילים..... אתה מזכיר לא את הסרט שוטרים מתחילים.... רק שזהו סרט המשך.... בלשים מתחילים 15..... נסיעה מבצעית תוך אי שמירה על חוקי התנועה????? דביל ....מי אתה חושב שאתה???? לוחם בימ"מ...?????????????? קוד פגיון???? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח קרעת אותי מצחוק עכשיו...... אצלנו אומרים בצפון הרחוק..... אין שכל ...אין דאגות....... אמנם פורים עכשיו וכולם מתחפשים...... אבל ממתי מישהו מחפש את הגיפ שלו לרכב משטרה????

ל-miki69

מיקי, אני לא מבין למה אתה ממהר כל-כך להשמיץ את עמוס טלמור ?!? הבן אדם תורם המון ליחידת הג'יפים ברעננה ומפקד עליה בצורה יוצאת מן הכלל כבר לא מעט זמן. מה שעמוס אומר בנוסף לרבים אחרים הוא שכדי לבצע את העבודה כמו שצריך לא תמיד מספיק ליסוע לפי חוקי התנועה - כי מה לעשות, אף פורץ/גנב/אנס לא יחכה בגלל שהאור ברמזור עדיין אדום או שיש פקק בדרך לאירוע. יותר מזה, לרכב אזרחי (והג'יפים לא תמיד נוסעים עם משא"זור) יש סיכוי הרבה יותר גבוהה לתפוס על חם מאשר לניידת, שגם בלי האורות היא מספיק בולטת. כמובן שאני לא מצדיק נהיגה בניגוד לחוקי התנועה בכל מצב, אלא אך ורק במקומות שאין בררה אחרת. המשטרה מנסה למנוע מעצמה מצב של ניגוד אינטרסים בכך שהיא מכסה נהיגה מבצעית רק לרכב ביטחון (ניידת) ורק בתנאים מסויימים (שלא רלוונטים כרגע). אני לא חושב שהרצון של עמוס ומי שחושב כמוהו לשנות את ההנחיות מלמעלה הוא בגדר "לחיות בסרט". הרעיון צודק ובר ביצוע, כל מה שחסר זה שבדרגים הגבוהים יתנו גב לדבר. זה יכול להתחיל אך ורק מלמטה - ממפקדי היחידות ומפקדי הערים - שהם האנשים שבאמת פועלים ומודעים לבעיות שנוצרות בשטח בגלל הנהלים הקיימים. מה שעמוס עושה פה הוא בגדר הצעד הראשון בדרך הארוכה הזאת - ועל כך יישר כח !

miki69

New member
הצחקת אותי

אני לא משמיץ אלא נתתי דברים כהווייתם ,ציטוט מאתר אחר ומי שחושב שבנהלים הקיימים יש לו איזה בדל של אישור ממישהוא ואפילו קצין משמרת זה מכסה את התחת שלו הוא חי בסרט

שלום30

New member
יש קישור לאתר ממנו הבאת את הדברים ?

שים את הקישור לטובת כולם

miki69

New member
קישור לבקשתכם

http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Blogs&group=1&item=75

קרבינוש

New member
אל תתנהג כמו הישראלי הטיפוסי

לועג לכולם ולכל מה שלא נראה לו ומזלזל תן כבוד למי שדעותיו שונות משלך ותאחל לו שיצליח במעשיו זה נקרא לפרגן טלמור לקח יוזמה שרבים לא לקחו והלואי שיצליח בה

miki69

New member
מה לא בסדר כאן?

כל הכבוד לטלמור על היוזמה , זהו דבר שנידון לכישלון , רק תראה לי מה הגבתי מעבר לכך? אני סבור כי ייצר ההתגוננות המובנה בכל אחד מאיתנו לעיתים מאפיל על שיקול הדעת , אתה באמת חושב שמישהוא ייתן לך גיבוי אם תעבור אדומים תחצה קו לבן תבצע מרדף??

קרבינוש

New member
מלא פעמים

שוטרים נוסעים באדום כשהם רודפים או בדרך לאירוע רציני וחייב לתת להם גיבוי אבל רק היום קראתי כתבה שלא מגבים תמיד את השוטרים והם יעמדו לדין אם עשו משהו גדול גם אם הוא צודק http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3373277,00.html מדינה דפוקה השוטר שירה בחשוד בגניבת רכב יואשם בהריגה השוטר שירה למוות בתושב בקה אל גרבייה יועמד לדין, בכפוף לשימוע שייערך לו במשרד המשפטים. משפחת ההרוג, מחמוד גנאים, מתכוונת להגיש תביעת נזיקין נגד המשטרה

benzvie

New member
תגובה

נכון ששוטרים נוסעים באדום אבל עם ניידת גם זה תוך נקיטת כל אמצעי הזהירות (אם יקרה משהוא!! זה על ראשו של השוטר) שנית ניידת מישטרה מוגדרת בחוק כרכב ביטחון והוא הוגדר כך ע"י רשות הרישוי שהיא הגוף המוסמך היחידי בארץ לאשר או לשלול את ההגדרה של רכב כרכב ביטחון. אין במישטרת ישראל אף לא גורם אחד היכול לאשר רכב מתנדב כרכב ביטחון ולאשר לו לנוע תוך הפרת חוקי תנועה גם אם זה לצורך פעילות כך שהפניה כאן אינה במקום. ושנית גם אני נגד מתן זכות כזו למתנדבים !!!!!

oferyosi

New member
מתי כבר יבינו אנשים????

יש נוהלים וחוקים שעל פיהם פועלים מתנדבים (וגם שוטרים). אף אחד לא נתן למתנדבים יותר ממה שהתכוונו לתת!!!!. אותו עמוס (שאני לא מכיר) דואג, ובצדק, לאינטרס שלו ושל המתנדבים איתם הוא פועל אבל.... צריך לא לשכוח לרגע שהוא אזרח,וזה שהוא בא לתרום מזמנו - ותהיינה הסיבות אשר תהינה הוא עדיין אזרח ולא שוטר.ומה לעשות??? מתנדב הוא לא שוטר! הנהלים בנושא נהיגה מבצעית ואחרת הם ברורים - וכנל גם ההיתרים. אף אחד במטא"ר לא התכוון ולא מתכוון לתת לאף מתנדב להחליף את המשטרה.הוא בא ל-ס-י-י-ע. מתאים לו-סבבה. לא מתאים - שיתנדב במד"א. ומה לעשות ....ניסיוננו בנושאים אלו הוא עשיר. פתח להם פתח צר - והסכר נפרץ.....לנהיגה פרועה, תאונות, ניצול המתנדבות לביצוע שטויות מעבר להתנדבות וכו'. הוא באמת רוצה לסייע - שיתנדב במתמי"ד....שם הוא חלק מניידת - עם כל ההיתרים (וגם ההגבלות). לא סתם יח' 4X4 לא מוכרות כיח"מ.....יש לזה סיבה כנראה...

למעלה