עוד אחד ועוד אחד!

Snapple

New member
עוד אחד ועוד אחד!

לא יאמן! עוד אחד! אני מחשיבה את עצמי לימנית אבל דדדדייי!! אנחנו לא יכולים ככה יותר! ולפוצץ אותם פשוט לא יעזור!! יותר נכון לקטר את ערפאת ממש לא יעזור! אתם לא שמים לב להשפעה ההפוכה שהמצור עליו עושה? כולם פתאום מתים עליו ומרחמים עליו ועשינו לעצמנו אפילו יותר נזק לגרמנו ליותר הרוגים! מה עם להרוג את השייח הזקן הזה (לא זוכרת איך קוריאם לו) המנהיג הרוחני של החמאס?? או ברגותי? למען השם אנחנו הולכים על האנשים הלא נכונים! אנחנו מפוצצים להם מפקדות אבל למי אכפת? מה זה עוזר? צריך משהו יותר אפקטיבי ומה שבטוח צריך הרבה יותר פירסום על המצב ש-ל-נ-ו!

Vendetta

New member
התאוריה שלך נכונה - הטכניקה לא

פיגועים נקודתיים לעולם לא יפסיקו את הטרור. את באמת מצפה שאחרי שכמה מהמנהיגים שלהם ימותו, הטרור פתאום יפסק? הפיתרון היחיד למצב הוא פיתרון קולקטיבי - טרנספר.

Snapple

New member
טרנספר- פתרון נכון אבל לא מציאותי

נראה לך שזה באמת ייקרה? זה כמו האנשים האלה שאומרים שפשוט נזרוק אותם לים! נראה לך שזה ייקרה?? איזו מדינה בעולם תיתן לזה לקרות?? אני חושבת שאם תוציא את המוח מכול הפעילויות שלהם (קרי המנהיגים) המצב יהיה הרבה יותר טוב! הם יהיו מבולגנים ואגן המצב יסלים לטווח הקצר אבל (!!) לטווח הארוך מצבנו יהיה הרבה יותר טוב!

Vendetta

New member
לא רק נראה לי - אני בטוח שזה יקרה

מה בדיוק לא מציאותי בטרנספר? אף מדינה לא תתערב, אולי רק נקבל כמה נזיפות קלות מדיפלומטים בתקשורת, ותו לא. להרוג את המנהיגים שלהם זה דבר נחמד, אבל הוא לבדו לא יפתור את המצב. לא מדובר בכמה כנופיות טרור שאם תהרוג את מנהיגיהן הן יתפזרו, אנחנו נלחמים מול עם עוין שלם.

אדווה ג

New member
ומאיפה לך הביטחון שאף מדינה

לא תתערב? גם ככה מדינות אירופה ומדינות ערב לא בדיוק מצדדות בנו. טרנספר בכוח הוא דבר מאוד לא מוסרי, אף מדינה לא תסלח לנו על דבר כזה, לדעתי. גם ככה לוחצים עלינו ונוזפים בנו על כל דבר קטן שאנחנו עושים אז אם נעשה טרנספר כוחני, אני לא חושבת שנקבל רק כמה נזיפות קלות. וטרנספר מרצון נראה לי מאוד לא ריאלי... זאת דעתי.

Vendetta

New member
אה לא?

30,000 פלשתינים עזבו מתחילת האינתיפאדה ברצון ומה צה"ל בסה"כ עושה? מפציץ כמה בניינים ריקים? הורג כמה מנהיגים? רק אחרי זה 30,000 עזבו. ברגע שהממשלה האימפוטנטית שלנו תתן יותר חופשיות לצה"ל, את תראי איך הם בורחים מפה... ואפילו לא צריך שכולם יעזבו, מספיק רק אם חצי או קרוב לכך יעזבו, והעם הפלשתיני יקבל די-מורליזציה שתדכא אותו אחת ולתמיד. לאחר מכן כשתזדמן לנו האפשרות (כגון מלחמה) אפשר לטרנספר גם את אלו שנשארו, ובא לציון גואל.

Snapple

New member
נראה לך מציאותי?

שלושים אלף זה כלום יחסית לכמה אנשים הם ועוד הם מתרבים כול הזמן ככה שזה בכלל קומץ קטן. ואתה ממש חולם אם אתה חושב שחצי מהם או קרוב לזה יעזבו מרצונם כי פשוט אין סיכוי!

Vendetta

New member
שוב...את מתעלמת מן הדברים החשובים

30,000 אכן לא מספיקים. אבל 30,000 עזבו כשיחסית צה"ל לא עשה להם הרבה. עכשיו תחשבי מה יקרה שיוסר הרסן מעל צה"ל...אין ספק שהם יעזבו בהמוניהם, בדיוק כמו שקרה ב-48´. אני בטוח שמספר העוזבים יגיע קרוב לחצי אם לא לחצי מן העם הפלשתיני.

ice5

New member
הכל מציאותי כשחייהם יהיו בסכנה

לא סיפרו לך על הבריחה הגדולה של הערבים אחרי מלחמת העצמאות?

Snapple

New member
זה היה מצב שונה

עכשיו הם יותר מאוחדים, מאמינים שהם ישיגו את מה שהם רוצים ואנחנו לא באים לבתים שלהם במטרה להתיישב שם

Vendetta

New member
הם מאמינים שהם ישיגו מה שהם רוצים

בגלל שאנחנו לא עושים כלום...אז למה להמשיך ולא לעשות כלום? ברגע שנשבור להם את הקונספציה, הם יתפזרו. כשמציעים פיתרון לבעיה העיקרית (שהיא המוטיבציה של הפלשתינים) את אומרת: "מה הטעם, יש להם מוטיבציה" כלומר את פוסלת את הפיתרון על סמך מה שהוא אמור לפתור מלכתחילה.

Snapple

New member
לא חשבתי על זה ככה

האמת שלא נראה לי שאם נשבור להם את הקונספציה הם יישברו... חוץ מזה גם אם נילחם בהם ע"י כניסה לשטחים לא רק שהם לא יישברו אלא ייתחזקו מהשינאה שלהם אלינו.

אדווה ג

New member
אבל...

גם ככה לוחצים עלינו מכל הכיוונים לצאת מהשטחים, ורוב העולם בדעה שאנחנו תוקפנים מדי ופוגעים באזרחים חפים מפשע. מה אתה מציע שצה"ל יעשה עוד? יהרוג ויטבוח בכל אזרח שהוא רואה?! אני לא חושבת שהם יעזבו כל כך מהר, 30,000 זה כלום!

Vendetta

New member
יש ממש טיפ טיפה הבדל....

בין מה העולם חושב עלינו, לבין מה שאנחנו באמת עושים. והאמת היא שאנחנו לא עושים הרבה. מה עוד צה"ל יכול לעשות? מיטוט הרשות הפלשתינית, חרם כלכלי וניתוק דיפלומטי, שלטון צבאי ביש"ע, החרמת כל הנשקים, הוצאה להורג של טרוריסטים, וכהנה וכהנה. כל הדברים הללו צה"ל טרם עושה. ברגע שהוא יעשה זאת, אני מבטיח לך כי את תראי תוצאות.

למעלה