עוד אזרחות רומנית -מקרה מיוחד ומיאש

ShaySL

New member
עוד אזרחות רומנית -מקרה מיוחד ומיאש

שלום, לא בטוח אם זה המקום הנכון לשאול את זה ואם כן אני אשמח לעזרה ממישהו סבתא שלי ז"ל ילידת רומניה ואמא שלי נולדה בארץ, העניין הוא שסבתא שלי ברחה לארץ בתקופת המלחמה ב-43 כמדומני ולא ידוע אם האזרחות הרומנית שלי נשארה או לא.. כמובן שהמטרה פה היא אזרחות רומנית בראשונה לאמא שלי ואח"כ אליי כשהבעייה היא האם סבתא שלי הייתה עדיין אזרחית רומניה גם כשהייתה פה בארץ למרות ה"בריחה" או שהיא צריכה לבקש זכאות ואז בעניין הזכאות זה מסתבך עוד יותר כי הבנתי ממאמרים שונים שרק רומנים שברחו מהמלחמה משנת 48 ומעלה באמת זכאים לאזרחות שלהם ויהי מה ומקרים אחרים צריכים להיות בחיים בשביל לבקש את האזרחות (מה שלא מתאים למקרה המדובר).. בקיצור בלאגן. העניין הוא שאמא שלי מוכנה לנסוע לרומניה להוציא מישם ישירות תעודת לידה של אמא שלה לצורך מסמך ראשוני להגשת הבקשה לאזרחות, הבעייה היא אם זה בכלל רלוונטי/אם הייתה לאמא שלה עדיין אזרחות רומנית (כי אם התשובה שלילית, היא צריכה להיות בחיים בשביל לבקש את הזכאות לאזרחות מחדש... ושובף אלא אם כן היא יצאה רק בתקופה X מרומניה) מישהו יודע קצת יותר על הנושא הזה לעזור לי לעשות סדר בבלאגן?! נכנסתי לפאניקה כשפתאום קראתי באחד המאמרים שיש "אנשים שנוסעים לרומניה בנסיון לסדר את העניינים באופן אישי ומקבלים מפח נפש ונכנסים להוצאות מיותרות לחינם" אני כבר לא יודע אם כדאי שהיא תיסע או לא ולמה! המטרה כמובן להוציא בהקדם

Nobilis

New member
תשובה

לצערי הרב יש המון דיסאינפורמציה בנושא ברשת, בין השאר בגלל שממשלת רומניה שינתה את החוקים בנושא שוב ושוב בשנים האחרונות. אי אפשר לתת לך תשובה חד משמעית כאן בפורום. אתה צריך להתייעץ עם עו"ד, וגם הוא לא יכול לתת לך תשובה אלא לאחר שיערוך בירורים ברומניה (יבדוק האם אזרחותה של הסבתא לא נשללה, וכו'). בכל מקרה, בדבר אחד כמעט ואין לי ספק - להפעיל עו"ד יעלה לך פחות וישיג יותר מלשלוח בני משפחה בטיסה לרומניה. אם תרצה המלצות פנה אלי בפרטי.

Nobilis

New member
תשובה ובהצלחה

יכולים להיות הרבה מאד סיבוכים בדרך, שלא לדבר על זה שאלא אם כן אמך דוברת רומנית שוטפת ויודעת מה לבקש מאיפה, יהיה לה קשה להסתדר מול הרשויות ברומניה. הלוואי והתהליך הרומני היה פשוט יותר. לצערי הוא לא. דוגמא אמיתית - הארכיון בעירייה נשרף וצריך לפנות לבית משפט בבקשה לשיחזור התעודה. במקרה כזה יהיה צריך לקחת עו"ד בכל מקרה והכסף על הטיסה לרומניה בוזבז. בסופו של דבר, העניין הוא ניהול סיכונים. אם המקרה שלכם פשוט, עו"ד יצא יותר יקר מלטפל בעניין בעצמכם. אם המקרה שלכם יותר סבוך, עו"ד יצא זול יותר מלטפל בזה בעצמכם. אם לא לקחתם עו"ד, ותוך כדי התהליך הסתבר לכם שהוא סבוך יותר משחשבתם, בזבזתם את הכסף שהוצאתם עד כה בטרם פניתם לעו"ד. והצעה לסיום - גם אם החלטתם שלא להיעזר בעו"ד לפני שאתם קונים כרטיס טיסה פנו לשגרירות רומניה בתל-אביב ונסו להתחיל בתהליכים דרכם. ברוב הבקשות לתעודות מרומניה הם יכולים לטפל עבורכם.

osho32

New member
מאמר ברשת

אתה יכול לקרוא עוד על הנושא כאן: http://www.benchmark.co.il/law-info/interview-display.php?id=2 או לפנות לעו"ד כמו שהמליצו לך כבר ואז הוא יבדוק הכל כמו שצריך ובצורה יסודית.

Woking

New member
אוי ואבוי

איזו בורות ביחס לאזרחות האירופית. אני מקווה שלפחות היא יודעת על מה היא מדברת בכל מה שקשור בהתאזרחות ברומניה. אין דבר כזה "דרכון אירופאי", או לפחות אין הבדל בין הדרכון שמדינה חברה מנפיקה, ל"דרכון של האיחוד". ממה שהיא אומרת משתמע כאילו ישנם שני דרכונים. מה שיש זה שתי אזרחויות: של מדינה באיחוד, ושל האיחוד, אולם השניה נובעת אוטומטית מהראשונה. בקיצור, היא ממש מבלבלת את המושגים. בכלל זה שהיא מדברת על "דרכון", ולא על "אזרחות" זה לא סימן טוב.

osho32

New member
עניין שיווקי

בפועל הדרכון הרומני הוא דרכון "אירופאי" או דרכון של "האיחוד". עוד יותר משתמע מהחוק של האיחוד - שלבעלי דרכון זה לא יהיו כל הזכויות של המדינות הותיקות ושאלו יגיעו בהדרגה לזה. אני מניח שהיא מזכירה את זה בהיבט שיווקי כי דרכון אירופאי או זה של האיחוד, נשמע יותר טוב מדרכון רומני. כמובן שהנפקת דרכון מחייבת קודם כל אזרחות.

למעלה