עודפים של סייטו?????????

maryyossi

New member
עודפים של סייטו?????????

מה קורה אם סוגרים את צינורים העדפים??????? ואם אפשר למחזר את העודפים ולהחזיר אותם חזרה למיכל הדלק???????

Flat spin

New member
לא ידוע לי שלסייטו יש צינור עודפים ../images/Emo22.gif

אלא אם כן אתה מתכוון לצינור האיוורור שבין המשתיק ומיכל הדלק. נא הסבר ביתר פירוט ואוכל להשיב לשאלתך

s u n s h ine

New member
פיטמת ניקוז

הכוונה היא לפיטמת הניקוז הממוקמת בחלק האחורי של המנוע, ותפקידה כשמה - לנקז עודפי דלק מהמנוע. נהוג לחבר לפיטמה זו צינורית קצרה ולתעל אותה אל מיחוץ לגוף לטובת ניקוז. ממש לא כדאי לסתום אותה, הדבר יגרום ללחץ עוקה גבוה בתוך המנוע. גם אין "למחזר" דלק זה אלא אם אתה מאד אוהב לפרק מנועים לצורך החלפת חלקים פנימים שנהרסו... פיה זו מנקזת עודפי דלק לאחר שהיסתובבו בתוך המנוע, אספו שבבים, לכלוך ושאר מרעין בישין, והדבר האחרון שאתה רוצה זה להכניס את זה לתוך המיכל שלך ואח"כ חזרה למנוע. בהצלחה

s u n s h ine

New member
ועוד נקודה

ששכחתי לציין - דרך פיה זו מכניסים למנוע את שמן ה-After Run. מטפטפים מס' טיפות לתוך הצינורית המחוברת אליה ומסובבים את הפרופ מס' פעמים למיסוך כל החלקים הנעים בתוך המנוע.

maryyossi

New member
תודה רבה על ההסבר המפורט

אבל את הנקודה לא הבנתי אם תוכל להסביר את המושג אפטר ראן ?

maryyossi

New member
תודה על ההסבר אבל לא הבנתי מה עושים אחרי הראן

אם תוכל להסביר שוב ויותר מפורט

s u n s h ine

New member
שמן After Run

אחרי יום הטסות ארוך ומפרך נהוג לפנק את המנוע למען יאריכון ימיו באויר. מס' טיפות קטן (2-3) לתוך המנוע משמן את החלקים הפנימים ושומר עליהם מחלודה ושחיקה בהרצה הבאה. כשמאכסנים את המנוע לתקופות ארוכות ניתן לשים אף יותר שמן. http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXL391&P=ML

Flat spin

New member
הפיטמה במכסה האחורי איננה מיועדת לניקוז ../images/Emo22.gif

במנוע 4 פעימות מעבר תערובת הדלק מהקרבורטור לתא השריפה הוא ישיר ואיננו עובר דרך בית גל הארכובה. בעת פעולת המנוע, כאשר הבוכנה יורדת היא מייצרת לחץ בבית גל הארכובה, ובעת עליתה היא מייצרת תת לחץ. הפיטמה המדוברת מיועדת לאוורר את חלל בית גל הארכובה, בצורה של נשיפות ושאיפות קצרות מאד, בקצב פעולת המנוע, על מנת למנוע את התופעה הזאת. באופן מעשי, אין מצב שדלק יעבור מראש הצילינדר דרך הבוכנה והחוצה. לעיתים, במנוע בהרצה ו/או במנוע שחוק יש מעבר של שמן והוא מנוקז באמצעות צינורית לחלל האויר החיצון. במנועים מסוימים הצינורית מחוברת לסעפת היניקה. אני לומד ממך גם על תהליך איסוף שבבים מהמנוע. אני חייב לציין שזו לי הפעם הראשונה שאני שומע על אפשרות כזאת. מה שנאמר, 'מכל מלמדי השכלתי'. ולאילו שבבים בדיוק אתה מתכוון ?

s u n s h ine

New member
כימעט נכון

מסכים איתך בהחלט לגבי נושא הדלק, אך הינך טועה לגבי השמן - פיה זו בהחלט מנקזת שמן. תפקידה משולש: 1) השואת לחצים אטמוספרים מחוץ ובתוך חל המנוע 2) ניקוז עודפי שמן ושבבים (שמקורם בחיכוך בתוך המנוע) 3) פתח הכנסת שמן אכן אין כל קשר למע' הדלק, עמכם הסליחה על ההטעיה. http://saito-engines.info/new_engine_prep__.html IMPORTANT !! The crankcase vent must be kept open to the atmosphere. This is NOT a pressure tap. It should not be connected to the fuel tank. Its purpose is to allow excess crankcase oil to drip out and it must never be sealed. It is convenient to connect about 4 inches of fuel tubing to this vent so that excess oil drips can exit outside the model; the fuel tubing is also useful because it is easy to squirt after-run oil into the crank-case through this tube. (see also the “Maintenance” web page).

Flat spin

New member
יתכן שלא התרכזת בעת קריאת תגובתי ../images/Emo22.gif

והרי לפניך השורה שהחמצת: "במנוע בהרצה ו/או במנוע שחוק יש מעבר של שמן והוא מנוקז באמצעות צינורית לחלל האויר החיצון. במנועים מסוימים הצינורית מחוברת לסעפת היניקה." ועדיין לא הבנתי לאילו שבבים אתה מתייחס. מעניין שגם היצרן לא מזכיר אפשרות כזאת.

s u n s h ine

New member
לא צריך להתרגז, אפשר גם רק פעם אחת...

דוקא התעמקתי בתגובתך. כתבת בכותרת "הפיטמה במכסה האחורי איננה מיועדת לניקוז" ועל זאת בדיוק עניתי "לא בדיוק". כי כמו שכבר כתבנו שנינו, היא כן משמשת לניקוז שמן ולא לניקוז דלק. ניתן ליסגור את הנושא הזה לדעתי. הולך ? לגבי השבבים - בכל מנוע שנעים בו חלקים נוצרים שבבים. תפתח כל מנוע שעבד מספיק שמן, ותמצא אותם. לא לחינם פקקי הריקון של עוקות השמן ממוגנטות. לגבי חיבור פתח הניקוז לסעפת היניקה - הייתי מסתייג לחבר צינור ניקוז עודפי שמן לתוך סעפת היניקה. למה זה טוב? למה לא ישר החוצה ?

ב-OS זה מחובר לצנרת היניקה במנועים החדשים

בדגמים היותר ותיקים זה מופיע כמו בסאיטו וזה אכן מנקז עודפי שמן. רק בשמחות

Flat spin

New member
לא ידעתי שהתרגזתי ../images/Emo22.gif

אבל אני שמח ומודה לך שהבהרת לי שאכן כך הוא הדבר

Flat spin

New member
ובקשר לכך שתגובתי הופיעה פעמיים ../images/Emo22.gif

אלו מנפלאותיה של מערכת הפורומים

YHS

New member