עודפות על החזרים

גונןשגב

New member
עודפות על החזרים

חברה משלמת במזומן/בשיק למספר פרילנסרים על פי הסכם עימם החזר הוצאות נסיעות ואשל עד גובה מסוים לחודש כנגד המצאת קבלות על אותן הוצאות (קבלה לפי סוג ההוצאה). זאת בנוסף לתשלום עבור חשבונית חודשית של הפרילנסר בסכום קבוע עבור שרות קבוע. לעניין עודפות בלבד האם יש לשלם מקדמות על תשלומי ההחזרים כיון שהיו אמורים להשתלם כנגד חשבונית הפרילנסר ומלא נעשו כך הם לא מוכרים?.
 

נפתלי ג

New member
לגונן שגב

יש להתייחס להוצאות הנ"ל כהוצאות של החברה. אם זה נסיעות זה לא הוצאות עודפות.אם זה כבוד , 20% מההוצאה זה הוצאות עודפות. וכד'.
 

גונןשגב

New member
לנפתלי

מנסיונך האם במקרים כאלה מס הכנסה לא יכיר בהוצאות הנ"ל כיון שלא נעשו דרך חשבונית של הפרילנסר ולכן יש לתאם אותם כהוצאה לא מוכרת (בנוסף לתשלום עודפות כפי שציינת). האם תשובתך תשתנה במידה ומדובר בהחזר כנגד קבלות לעובד במסגרת תפקידו:נסיעות בתפקיד במוניות/ברכבו אשל וכדומה. תודה מראש
 

נפתלי ג

New member
אני מדבר רק על תשלום כנגד מסמכים!!

כמו כל הוצאה . אני לא מכיר שיטות לרשום הוצאה ללא מסמכים. מצטער. הוצאות רכב יש לשלם רק אם הרכב הוא של החברה במקרה אחר צריך חשבונית של הפרילנסר.
 

גונןשגב

New member
לנפתלי, כנראה שלא הייתי ברור

אין ספק שהתשלום הוא כנגד מסמכים אך שאלתי היא האם מכיון שהפרילנסר היה צריך לדרוש החזר הוצאות דרך החשבונית שלו אך עשה זו כנגד מסמכי הוצאה על מנת לקבל נטו מזומן וזה לא תקין מבחינת הפרילנסר, א.האם לחברה המשלמת עלולה להיות בעייה בהכרה של ההוצאה ולכן יש לתאמה?. ב.במידה ושולם החזר לפרילנסר במזומן עבור נסיעות ברכבו כנגד ח-ן דלק ולא דרך ח-ן הפרילנסר האם בשל כך לחברהזו הוצאה לא מוכרת? ג.בהתיחס לעובד המקבל החזר הוצאות בתפקיד לא דרך המשכורת אלא דרך מסמכי הוצאה האם גם כאן עלולה להיות בעייה לחברה מבחינת הכרה בהוצאה כי הכל צריך לעבור דרך התלוש?. שאלותי הן מבחינת החברה ולא הפרילנסר. מודה על תגובתך
 

נפתלי ג

New member
לגונן שגב

למרות שלא היית ברור התיחסתי בשרשור לכל השאלות שלך. 1. אם יש חשבוניות על ההוצאה - יש להתייחס לזה כהוצאות של החברה. אין שום הבדל אם הפרילנסר היה כולל את ההוצאות בחשבונית שלו ותובע את ההוצאות בעצמו. 2.הוצאות דלק אפשר לתבוע רק על רכב של החברה. 3.לגבי עובד שכיר. אם זה החזר כנגד חשבוניות כגון : ספרות, צרכי משרד, נסיעות בתפקיד , אין בעיה . לגבי החזר נסיעות מהבית לעבודה - הן הוצאות שאינן מוכרות למעסיק, ולכן אין ברירה צריך לשלם דרך השכר. כנ"ל לגבי הוצאות רכב.(הרכב אינו של המעסיק ולכן אי אפשר לתבוע הוצאות) תקרא עוד פעם את כל השרשור.
 
למעלה