עודף שמן בduke

gambit666

New member
עודף שמן בduke

האם מילוי שמןבכמות עודפת כ-2 מ"מ מעל לסימון העליון במדיד הוא חמור? - ואם כן- האם בורג הריקון הוא האום הגדול מהשניים שבתחתית המנוע? (בורות רבותי, בורות)

enigo

New member
לדיוק אין בעיה עם בורות!

המתלים המעולים יאכלו אותם בלי בעיה...
לגבי השמן, לא נראה לי שזה משמעותי, אולם מכיוון שמנוע ה-LC4 לא אוהב עודף שמן, שווה לרוקן. שני הברגים שתיארת הם ברגי שמן, אבל הם ילכלכו לך את הצורה אם תרוקן דרכם (ובגלל הגודל קשה לשלוט בכמות). אם לדיוק יש שמן בשלדה, כמו ל-EGS, עדיף להקיז שמן מהבורג בתחתית השלדה - קל לגישה, מלכלך פחות ומדויק יותר.

45degrees

New member
אפשר לשאוב דרך

פתח המילוי עם מתקן כזה כמו שמשקים עציצים (משאבה ידנית במחיר מצחיק). אפשר אפילו עם משאבות כמו של בקבוקי סבון נוזלי- אבל יותר קשה בגלל הקוטר הקטן של צינורית היניקה. ה EGS נוטה להרוס מחזירי שמן אם יש עודף. מצד שני - 2 דקות רצוף בסל"ד מאוד גבוה - כל העודף יצא מצינור העודפים המחובר לשלדה... להקפיד שהוא לא משפריץ על הגלגל האחורי.

enigo

New member
אוי מה אתה עושה נעים בגב...

האישה בטלפון "הסטרטר לא עובד" אני "תניעי בדרדור" היא (מנסה, מנסה עוד קצת) "נגמרה הירידה!" אני "בדרך!" (בכל זאת עם התינוקת באוטו, באחד הימים היותר חמים בשבוע שעבר) אין לי מושג על כמה עשיתי את הדרך מרמת גן למודיעין. אין ספידומטר וגם אם היה לא היה זמן להסתכל עליו (בכל זאת, באמצע העבודה, ואני רוצה להספיק לחזור לפני שטל יגמור לנאום על "חשיבות הפיסוק בכותרות" וישים לב אני לא שם) מגיע לשם - הכיסוי עף מהסבל (שיט!) וכל הגלגל האחורי מלא שמן (דאבל שיט!) הייתי בטוח שהמחזיר שמזיע כבר כמה חודשים כמו שמנה בקו חמש החזיר את נשמתו לבורא בעקבות הסל"ד הגבוה. בנסיעה חזרה הכל כרגיל. עכשיו אני מבין מה קרה שם...

45degrees

New member
לפעמים זה עוד פחות מצחיק...

לפני שהכרתי את התופעה הנלוזה הנ"ל, חוזר ממלכישוע מלמטה עם עוד חבורה של Rים למיניהם (אי שם בשנת 2000). משייטים על 180-190 בקטע הישר שלפני כלא שאטה. ממש לפני הכלא יש עיקול קל. אני מטה קלות את האופנוע בלי לסגור גז הגלגל האחורי מצופה שמן שנוקז מהשלדה (לא מספיק להתעבות מספיק מהר בתנאי רכיבה כאלה), והקו בסיבוב נראה יותר כמו מופע החלקרח של זבובים על מצע של ג'לי... איכשהו נשאר בנתיב עם הרבה דפיקות לב, לא מוותר ונשאר עם הכלים מנופחי הסטרואידים מקדימה בצומת נבות (זה שפונים שמאלה לכיוון קיבוץ יזרעאל) עוצר בתחנת האוטובוס. שם את האופנוע על רגלית האמצע. עוד מבולבל לגמרי מהפחד של הקו בעיקול ליד הכלא שהפך למשהו ערטילאי לחלוטין, מגלה שהגלגל האחורי מצופה שכבה יפה של שמן... לא מתבלבל ופותח לבדוק שיש שמן במנוע. אופס........... המנוע עובד
מדומם מיד, לא לפני שמזרקה מכובדת של שמן חם עפה החוצה
PS בכלי המרוץ מבוססי LC4 יש מערכת שמן שונה שמונעת את התופעה הנלוזה הנ"ל.

אפרופו שמן, אטמים וירקות

תעלומה קלה לי אליך 45: הצהוב היקר אופסן לו לתקופה של חודשיים עת טייל עבדך הנאמן בדרום אמריקה עם חיוך על השפתיים וצ'וריסוס במעיים. עת חזרתי לשחרר את ה"מומיה 2" מכלאה (לפני כמה ימים) נתגלתה שלולית צהובה ומבישה מתחת למנוע שלכשעצמו היה מצופה בג'יפה שמנונית כדבעי. שמן מלוא חפניים. במוסך: תנגב טוב, סע כמה ימים ונראה. ניגבתי, רכבתי ואממה- כלום עדיין. עובדות שיש לציין: 1. מיומו הראשון של העולל נתגלו הזעות מכיוון הקלאץ' והוחלפו שני אטמים. עדיין נצפתה הזעונת מאי-שם. 2. הצהוב אופסן בנטיה גדולה מהרגיל שמאלה (ג'ק מתחת לזרוע האחורית). 3. כמה נדיר למצוא הזעה מאטם קייס מנוע באופנוע חדש (תסריט פסימי)? רעיונות? תודה

45degrees

New member
../images/Emo35.gif

יש כל כך הרבה אפשרויות, שכל אחת צריך לבדוק לגופה, כך שאין ממש מאיפה להתחיל. בסוזוקי נתקלתי בהפתעות אטימה לא פעם: למשל יש להם את המחלה הידועה של אטם בסיס הצילינדר ב 600/650 עוד דוגמא: פעם, באופנוע שנקנה מהשקית, אחרי 750 קילומטר התגלתה נזילה רבתי מעינית בדיקת גובה השמן במנוע. בכל אופן לדעתי המוסך צודק - תסע ותבדוק שמן לעיתים תכופות - גם במנוע וגם הזעות. אם הכל תקין אז כנראה שאין בעיה. לך תדע - אולי משהו אחר לכלך את האופנוע/מתחת לאופנוע בזמן האפסנה?

ייבדק. ובכל אופן, המוזר הוא

שהזעה קלילה כזאת הצטברה לשלולית גדולה במשך חדשיים. עד כדי טיפות הנוטפות מהמנוע לרצפה (והאופנוע היה מכוסה ממודר ומבודד - אפשרות הלכלוך החיצוני נשללת). כך מצאתי את האופנוע - נוטף שמן, מילולית. נחיה ונראה.

medwow

New member
מנסיון עם אופנוע מטפטף - השלולית...

מטעה כמות השמן שנזלה הרבה יותר קטנה מאיך שזה נראה

למעלה