עודף חלב

onitzan

New member
עודף חלב

שלום, ביתי בת חודש. לאחרונה אינה רגועה בזמן ההנקה. מרבה להיחנק ויונקת בעצבנות. משך היניקה הוא כעשר עד רבע שעה בלבד. היא יונקת רק מצד אחד. היא עולה יפה במשקל - כ 400 גרם בשבוע. נראה לי שהחלב זורם מהר מידי. מה אפשר לעשות בנידון? דרך אגב - בשאיבת חלב אני שואבת כמות של 100 מ"ל ב7 דקות בערך. היום הבחנתי שצבע היציאות השתנה מצהוב לירוק - האם זה קשור?

צרות של עשירות ../images/Emo13.gif

400 גרם בשבוע - אכן מעיד על הרבה חלב. אם הזרם חזק לה מדי, את יכולה לנסות לסחוט מעט חלב לפני שהיא מתחילה לינוק. אפשר גם לנתק אותה כשרפלקס השחרור מתחיל (זה יכול לקרות כמה פעמים במהלך ההנקה) ולחכות שהשפריצים ייגמרו. אפשר גם להניק בשכיבה על הגב או בהישענות אחורה, כך שכוח המשיכה ממתן קצת את יציאת החלב וכן לעשות הפסקות ולתת לה "להירגע", ואז להמשיך. בקשר לצבע הקקי - זה יכול להעיד לעיתים על חוסר איזון בין חלב "קדמי" ל"אחורי", אבל אם זה רק היום זה לא משמעותי. תעקבי אחרי זה בימים הבאים ותעדכני.

didu88

New member
מה זאת אומרת חוסר איזון?

גם לבת שלי יוצא מדי פעם ירוק....

לעיתים קקי ירוק מעיד על כך

שהתינוק מקבל הרבה חלב "קדמי". אך יש גם סיבות אחרות לקקי ירוק (צינון, קקי שנשאר בחיתול הרבה זמן ועוד) כך שבאופן כללי אם התינוק עולה במשקל, אם יש לו הרבה חיתולים עם קקי ופיפי והקקי בכמות "נאה", אם הוא לא סובל מכאבי בטן ונראה נינוח באופן כללי, אין צורך להתרגש מזה.

למעלה