עודף חום..

Lagrangian

New member
עודף חום..

מזה שבועיים אני כבר סובל ממה שנראה עודף חום.. יש לי פריחה אדומה וקצת מגרדת בגב, באיזו של הכליות, וגם ליד הטבור (מה שנקרא חררה). אני חושב שזה נבע מהנטיה שלי להתחממות והזעה מוגברת במהלך צ´י גונג.. (כמו כן המורה שלי אמר, אחרי התבוננות בלשון, שאני סובל מעודף חום). כמו כן, נהייתי קצת חולה היום, מנוזל וחלש, אבל ככל הנראה זה זמני. לאחרונה הפסקתי לאכול (יותר מדי) מאכלים קרים, כיוון שהבנתי שזה מחליש את הטחול, ואכן מערכת העיכול שלי כבר לא עושה יותר מדי בעיות. כמו כן הפסקתי לרוץ בגלל הלימודים.. האם זה קשור? כיצד ניתן להפיג את החום ולהפטר מהפריחה? תודה! ניצן

בובי

New member
הורדת חום

בדרך כלל חום בגוף נובע או מתזונה לא נכונה שהיא מה שנקרא גאנק פוד הכולל דברים תעשיתים בעיקר שכולם מחממים. או שיש סטגנציה בכבד והסטגנציה גורמת לחום פנימי. לפי מה שכתבתה אתה כנראה מודע לתזונה שלך כך שכנראה שיש לך סטגנציה של הכבד שהיא תופעה מאוד נפוצה בארצנו הלחוצה. הפיתרון הוא בדרך כלל עבודה בשיאצו מסז תילאנדי וכדומה להניע את הגוף ולשחרר את הסטגנציה. רפואה שלמה

עודף חום

הייתי מחלק את הפתרון לשניים. 1- לטפל בחררה, כי זה יכול להגיע למצב זיהומי. 2- לטםל בשורש הבעיה, שככל הנראה נובע מהכבד, יש מספר שיטות לניקוי כבד, יש צמחים ארץ ישראליים מעולים לנושא (ולא פלא, ברפאוה הסינית אנו מוגדרים כ"ארץ כבד"), יש טיפול טיבטי המבוסס על לקיחת מיצוי שום עם חלב, אפשר לטפל בדיקור .... יש הרבה אופציות, אתה מוזמן להגיע למטפל על מנת להתאים טיפול ותזונה. בהצלחה

בוא נעשה סדר..

הפריחה האדומה המכונה בפי כל חררה - נובעת להזעה , רגישות של העור לחום חיצוני ולרב ( במזג אויר כזה) אנו לא משייכים אותה לחום פנימי. מומלץ לשטוף את האזור היטב במים וסבון DUVE ולנגב את האזור טוב , אח"כ לאורר את האזור ככל האפשר ( ללכת בלי חולצה ..) באזור מוצל וקריר. אם זה מאוד מאוד מציק נסה למרוח משחת אלוורה נקיה על האזורים. לגבי חום בגוף , אם אובחן חום בלשון - זה אומר שיש לך חום בגוף.. זה שהפסקת לאכול מאכלים קרים זה טוב ! ולא קשור לחום שיש לך , אם כי כל דבר קיצוני פוגע בגוף - לכן אני ממליצה לך לגשת למטפל שיבנה לך תזונה מתאימה לאחר אבחנה מדוייקת. בנתיים הרבה במים פושרים עם לימון ונענע ( שמקררת) זה יעזור גם לקרור חיצוני וגם לפריחה.. יום טוב יעל

Lagrangian

New member
עוד כמה שאלות

אז מאכלים צוננים לא יכולים לעזור במצב כזה? (צוננים - ברמה של אוכל מהמקרר, לא מהמקפיא..)? ומקלחות קרות? ניסיתי גם צ´י קונג שמונת חלקי רקמת המשי, ונראה שזה עזר (ודי במהירות -באורח פלאי למדי).. זהו תודההההההה! :) ניצן

חס וחלילה..

מאכלים מהמקרר רק יגרמו לליחה ותקיעות מיותרים!! מקלחות קרות לעומת זה - בהחלט מומלץ.

Talia E

New member
סבון duve?

האם התכוונת לסבון dove? אשמח אם תפרטי לגבי הסבון...

Lagrangian

New member
זה לא הסבון הזה

שמכיל הרבה קרם לחות ויש לו חומציות שמתאימה לעור?

Talia E

New member
הופתעתי מההמלצה... ../images/Emo13.gif

מכיוון שהוא לא טבעי, ומכיוון שהוא מכיל מיני מבשמים וחומרים, שעלולים לגרות את העור... (לי הוא לא היה טוב) כמישהי שסובלת מכל מיני עניינים שקשורים לעור, אני יכולה להמליץ לכם על הסבון הטוב ביותר עבורי, אם כי הוא די קשה להשגה בימינו... הסבון נקרא סבון "נבילסי", והוא טבעי לחלוטין ועשוי מהמוצקים שנשארים בייצור שמן זית. העניין הוא שמייצרים אותו ערבים; בעבר אפשר היה לקנות ממנו בנצרת, אבל מסיבות בטחוניות אני משיגה אותו דרך הירקן הערבי שלי... אני סבלתי מאלרגיות עור שלא נמצא מקורן, מיובש בעור וגירויים מגירויים שונים - והוא פשוט היה אידאלי בשבילי! הוא ממש פתר לי חלק מהבעיות ולאחרות היווה יד עוזרת מאד משמעותית (ואני יכולה להשוות, כי ניסיתי כל מיני סבונים, כולל סבונים 100% טבעיים - ושום דבר לא השתווה להרגשה אתו). ידיד שלי הגיע אליו לאחר שהיו לו שפשפות רבות, והוא התייעץ עם זקן ערבי, שמיד המליץ לו על הסבון הזה (כמובן, הוא פתר את הבעייה באופן מיידי). בכל מקרה, סבון טבעי נוסף שקיים בשוק (והרבה יותר קל להשיגו...), הוא סבון "ירדן" - אבל הבעייה שלו שהוא קצת מייבש את העור, והוא לא מגיע לקרסולי הסבון הנבילסי; השתמשתי בו כאשר טרם מצאתי דרך להשיג את הנבילסי מבלי להסתכן (...) - וכאשר האלרגיה בעור שלי התפרצה, איכשהו הצלחתי להשיג אותו דרך הירקן, ואין, אין מה להשוות!
dove ממש לא עשה לי טוב, וגם מנקה פחות טוב ממנו, אבל יכול להיות שלאחרים הוא מתאים... (וזה עוד מבלי להזכיר שזו חברה שעושה ניסויים בבעלי חיים...)

תראי..

אני משתמשת בדאב ולי זה מצויין (ולי יש המון בעיות עור..) רבים ממטופלי שעברו לדאב מרוצים - ואני ממליצה עליו בחום . הוא אומנם לא טיבעי אבל למי שהוא לא מזיק בד"כ מרוצה . בכל מקרה תודה על ההמלצות - למען הסר ספק - טיבעי תמיד יותר טוב!! יום טוב יעל

למעלה