עודף או חוסר?

COPY23

New member
שלום ירוקי עד בשאיפה,
מצב תמונה של העציץ שלי.
הקצוות החלו להתייבש בחלקם.
ממה זה נובע?
אני משקה רק כשהאדמה יבשה בבדיקת אצבע ויש חלחול מים למטה לפני שאני שם אותו חזרה במקום.
הוא צמוד לאור יום כנדרש ממנו. לא שמש.
IMAG0628.jpg

drorim69

Active member
כמה זמן הוא שתול אצלך? נראה די בוגר..
האם העציץ מונח בתחתית שהמים העודפים מתנקזים אליה ונשארים בה?

COPY23

New member
הוא אצלי כחודשיים, אולי פחות. הוא הגיע דיי בוגר. צמח יפה בינתים. כשאני משקה אותו אני נותן למים לצאת לפני שאני שם אותו חזרה בתחתית. אולי הוא זקוק לפחות מים?
אני משקה עד שהכל רטוב היטב בכל מקרה כדי שיחלחל לשורשים. זה צמח מסוג פילאה כסופה.

drorim69

Active member
נשמע שאתה עושה טוב ונכון. בנוסף, אם אתה ממתין עם ההשקיה הבאה עד שלתחושת אצבע התערובת כמעט יבשה- זה בדיוק מה שצריך..
גם תיאור האור המלא ללא שמש ישירה נשמע נכון. בכל מקרה חוסר אור לא מתבטא בהתייבשות עלים.

הייתי פונה לכיוון מחשבה על מחלת עלים פטרייתית (שאולי נובעת מחוסר אוורור, למרות שבעקרון הפילאה אמורה להתאים לתנאי לחות ואפילו מומלצת באתרים שונים לטרריומים).
אם לא יעלה רעיון אחר וגם אתה תחשוב לכיוון פטריות, תוכל לנסות לרסס בתרסיס מבוסס על שמן נים שניתן לרכוש בחנויות למוצרי חקלאות או במשתלות (נימיקס/נימגארד ואחרים) או בחומר אחר.

נראה, אולי מישהו יחשוב על עוד רעיון

נוף-צלול

Well-known member
שני העלים הכי עליונים וצעירים נראים אפעס בצבע לא תקין.
בלי לדעת כלום, אולי זה מעיד על איזו בעיה בהספקה מהשורשים.
שורשים נרקבים? חוסר ברזל, מגנזיום?
מאד יכול להיות שאלו לגמרי שטויות

COPY23

New member
שני העלים הכי עליונים וצעירים נראים אפעס בצבע לא תקין.
בלי לדעת כלום, אולי זה מעיד על איזו בעיה בהספקה מהשורשים.
שורשים נרקבים? חוסר ברזל, מגנזיום?
מאד יכול להיות שאלו לגמרי שטויות
העלים החדשים תמיד בצבע אחר "ירוק" יותר ואחכ נראים כמו השאר. בדכ זה ככה בכל צמח. גם תינוק לא נולד ישר בצבע שהוא יהיה אחרי חצי שנה :)
לא יודע לגבי ריקבון וכאלה. הוא דיי צמח חדש. ואני באמת משתדל לא להשקות מידי ולחכות שהמים יינגרו כמו שצריך.
לדעתי אולי מדובר ביותר מידי אור ישיר (לא שמש אבל). החזרתי אותו למקום מואר פחות אך מספיק מואר. נראה אם זה יעשה תעבודה.
תודה על המחשבות חברים.

נוף-צלול

Well-known member
העלים החדשים תמיד בצבע אחר "ירוק" יותר ואחכ נראים כמו השאר. בדכ זה ככה בכל צמח. גם תינוק לא נולד ישר בצבע שהוא יהיה אחרי חצי שנה :)
לא יודע לגבי ריקבון וכאלה. הוא דיי צמח חדש. ואני באמת משתדל לא להשקות מידי ולחכות שהמים יינגרו כמו שצריך.
לדעתי אולי מדובר ביותר מידי אור ישיר (לא שמש אבל). החזרתי אותו למקום מואר פחות אך מספיק מואר. נראה אם זה יעשה תעבודה.
תודה על המחשבות חברים.
אז זהו, שלי הם נראו - אולי בטעות - יותר דהויים.
ואולם אינני סומך על הראייה שלי

u m h

Member
... עוד אחד מאותם צמחים לא מעטים שאין להם אורך חיים בבית אלא במקרים נדירים ביותר. מרגע שהם יוצאים מהמשתלה או מהחנות הם מאבדים מחיוניותם ואין מה לעשות כי שום בית לא מסוגל לשחזר את תנאי הגידול במשתלה המשווקת. יש להתייחס לצמח כזר פרחים שגם הוא לא שורד יותר מאשר כמה ימים או שבועות בבית, חבל על האנרגיה והדאגה. לזרוק ולקנות חדש.

נוף-צלול

Well-known member
אין ספק שהצדק אתך.
ואולם בפורום זה מנסים לפענח את הסוד.
שהרי "לא בשמיים היא". מנסים לפענח מה צריך כדי לפחות להתקרב לתנאי הגידול המקוריים.

u m h

Member
אלה סודות מקצועיים שקשה לפצח ללא מידע מקצועי, ממש כשם שמאחורי כל עוגת גבינה שלא נופלת יש סוד מקצועי שרק בקונדיטוריה יודעים אותו ...

למעלה