עוגת תפוזים

עפרנה

New member
עוגת תפוזים

עזרה בבקשה כל פעם שאני מכינה עוגת תפוזים מכל צורה היא נופלת למה?

היי לך../images/Emo140.gifהאם העוגה דורשת הקצפת בייצים או

שהעוגה בחושה? אם יש לךך להקציף בייצים אז יתכן ואת לא מקציפה מספיק טוב או שאת לא מקפלת הייטב את תערובת העוגה עם החלבונים המוקצפים ואם העוגה בחושה אז תוציא מספר דקות לפני הזמן הדרוש לאפייה וכלל חשוב לדעתי לא לפתוח התנור בזמן האפייה מכוון שכל החום שאמור לאפות את העוגה בורח החוצה והעוגה מקבלת מכת אוויר קר זו גם רק דעתי אגב הבנתי את זה על סיר בשר שהכנתי המיים ונתח הבשר רתחו פתחתי המכסה המיים נרגעו ממש כך הפסיקו לבעבע וואז שוב היה צורך לתת רתיחה טובה בכדי שיתבל הייטב אז שימי לב לפרטים הקטנים לאפיית עוגת תפוז עם הקצפה ערב טוב

עפרנה

New member
עוגות התפוזים שתמיד נופלות לי

תודה רבה על העזרה.הקצפתי טוב את הביצים קיפלתי בעדינות את התערובת לחלבונים תוך המשך עירבוב איטי של המקצף. לא פתחתי בזמן האפייה וישר הוצאתי לשיש לאחר האפייה ו....נפלה בגובה אחיד (יצאה טעימה ולא בצקתית אך עדיין נמוכה מאוד) יש רעיונות לתיקון?

pirge

New member
תכיני את זו.אבל צריך מיקסר חזק

תפוזים מאחת המחברות הישנות מאד/פירגה 3 תבניות אינגליש קייק גודל: 30 ס"מ אורך 10 ס"מ רוחב העוגות יוצאות גדולות ותפוחות. חום 175 כ-40 דקות 6 ביצים שלמות 4\3 כוס שמן 2 כוסות סוכר כוס מיץ תפוזים 2\1 2 כוסות קמח שקית אבקת אפיה מעט ליקר פירות/תפוז מקציפים את הביצים שלמות מוסיפים לאט לאט בזרם דק את הסוכר עד שיהיה הרבה קצף מוסיפים באיטיות—(עדיין במיקסר) את השמן והמיץ לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה יש אפשרות להוריד חלק מהבלילה ולהוסיף לה כף קקאו לערבב ולצקת לאורך התבנית במרכז תהנו

רווי1

New member
העוגה הכי מוצלחת שלי

זאת אומרת מצאתי אותה בפורום לפני כמה זמן ומאז אני לא מפסיקה להכין אותה ולפזר את המתכון לכל עבר. אין פקשושים. אין נפילות. עוגה רכה, עסיסית, נימוחה, סוף הדרך ! רכיבים: 4 ביצים כוס וחצי סוכר 2 כוסות קמח+ כפית וחצי א. אפיה 3/4 כוס שמן שקית סוכר וניל כוס מיץ תפוזים אופן הכנה: לערבב הכל במערבל או ידנית, לצקת לתבנית אפיה משומנת (תבנית 25*30 ) ולאפות עד להזהבה או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש. העוקץ של העוגה: כאשר העוגה מוכנה, בעודה רותחת בתבנית לשפוך עליה 3/4 כוס מיץ תפוזים, לקרר. מקור המתכון: יעל מוינה

למעלה