עוגת שמרים חלבה

meravido

New member
עוגת שמרים חלבה

לפני כמה ימים שאלתי אם למישהו יש מתכון לעוגת שמרים עם חלבה כך שהחלבה תצא בגושים ולא תימס בתוך הבצק. משום מה יש בלאגן בהודעות וזה לא תמיד לפי התאריך. אז אולי אתם יודעים? תודה

בבקשה מתכון

לעוגת שמרים עם חלבה, אני לא מבטיח שהלחבה לא תימס מעט באפייה, אבל בכל זאת- זה טעים תהני!עוגת שמרים-חלבה המצרכים: 30 גרם שמרים טריים 1 כוס חלב פושר 2 כפות סוכר חצי ק``ג קמח 5 חלמונים קורט מלח 200 גר` חמאה מומסת קליפת לימון מגוררת מעט סוכר וניל למילוי: 400 גר` חלבה, מפוררת 150 גר` שוקולד מריר 100 גר` חמאה חלמון להברשה אופן ההכנה: בקערת מיקסר שמים את כל המרכיבים , למעט החמאה. מעבדים לבצק רך וגמיש.(אם הבצק דביק מאוד, ניתן להוסיף מעט קמח) מוסיפים את החמאה, תוך כדי עבודת המכשיר, ולשים עד שהיא נבלעת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחם להכפלת הנפח. למילוי: ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם החלבה המפוררת. מגררים את השוקולד ומערבבים אותו לתוך החלבה. *זורים קמח על משטח עבודה, מרדדים לעלה דק, מפזרים את המלית ומגלגלים לרולדה. עושים כך גם עם החצי השני. קולעים את שני הרולדות לצמה, מניחים על תבנית ומתפיחים להכפלת הנפח. מברישים בחלמון ביצה טרוף, בוזקים מעט סוכר ואופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות. מניחים מעט לצינון ומגישים.

meravido

New member
אורן תודה אבל בעוגה

שאכלתי לא היה שוקולד רק חלבה ואגוזים. יכול להיות שהם השתמשו בטחינה??? אולי זו הסיבה שהחלבה היתה ממש גושים? (אני לא יודעת אבל אולי טחינה מתקשה באפיה?) תודה שוב. מרב

למירב

כנראה שאכלת עוגה שיוצרה בקונדיטוריה מסחרית- כי שם משתמשים לעוגות בממרח חלבה תעשייתי- משהו במרקם של טחינה אבל ממותק וסמיך יותר. באפייה הוא מאבד נוזלים, ולכן מתייבש ומתקשה. את המתכון שנתתי מומלץ להכין כפי שהוא, אך ניתן להשמיט את השוקולד, להוסיף אגוזים ואפילו לנסות ולחקות את הממרח התעשייתי- על ידי ערבוב של טחינה עם מעט מים ואבקת סוכר, ולמרוח על הבצק, במקום לפורר חלבה.

היי אריאלה ושאר הגולשים

קצת נעלמתי... לגבי שאלתך: ניתן להחליף את החלב במים (אני מנחש שמטעמי כשרות)- ואז צריך גם להחליף את החמאה במרגרינה. הכל אפשרי- אבל...יותר טעים חלבי. בהצלחה

למעלה