../images/Emo91.gifעוגת שושנים של אוריתה
עוגת שושנים של אוריתה המצרכים ל- 2 רולדות או עוגת "כתר שושנים" אחת: --------------------------------------------------------------- 2\\1 ק"ג קמח רגיל. 2\\1 שקית שמרית - לערבב עם הקמח. להוסיף: 2 ביצים 2\\1 כוס סוכר 4\\3 כוס חלב פושר (או מים - לעוגת פרווה) 150 גר' מחמאה מרוככת מאוד. אופן ההכנה: --------------- לשים היטב כ- 10 דק' (אם דביק, ניתן להוסיף עוד קצת קמח) עד בצק גמיש ונעים ללישה. מתפיחים שעה (בקערה מכוסה מגבת). לאחר שעה, לשים שוב כדקה - ומתפיחים לעוד שעה. זהו. עכשיו הבצק מוכן. לרולדות: יש לחלק את הבצק ל-2 חלקים, לרדד לעלה. למרוח: שוקולד "שחר", לזרות מעט קינמון וקוקוס. לגלגל את הרולדות, למרוח עליהן חלמון, ולאפות ב-180 מע' עד הזהבה (כ- 35 דק'). אפשר "שחר" פרווה אם לא רוצים חלבי. ל"כתר שושנים"(עוגה מרשימה ביותר- אני מעדיפה להכין אותה): לרדד את כל הבצק לעלה גדול, למרוח כנ"ל, לגלגל לרולדה אחת גדולה ולחתוך אותה ל- 8 חלקים שווים. משמנים תבנית בבקה (עם חור), ומניחים את חלקי הרולדה על הצד החתוך. אופים עד הזהבה יפה של העוגה. ובעודה חמה, לשפוך עליה רוטב סוכר (להרתיח: 2\\1 כוס סוכר,3 כפות מים, כף מיץ לימון- עד שהסוכר נמס). להוציא את העוגה מהתבנית (עם צלחת ולהפוך, ושוב להפוך על צלחת הגשה)...לצנן מעט ו....לזלול. שינויים שלי היו כאלה: נאלצתי להוסיף יותר קמח כי הבצק היה נורא שומני אז בערך הוספתי חצי-שלושת רבעי כוס קמח עד שהתקבל בצק ניפלא וקטיפתי המילוי: שוקולד מריר חצי חבילה סוכר קקאו חמאה מרחתי גילגלתי חתכתי ושמתי במגש בלי למרוח ביצה יצאו מ-ד-ה-י-מ-י-ם מקור המתכון: אוריתה ממתכונים. נט. הערות של איילת: אני מכינה כשתי צמות בשתי תבניות בינוניות של אנגליש שייק. עוגה מעולה!