עוגת שמרים - דחוף

אוליכבר

New member
עוגת שמרים - דחוף

שלום, אני מחפשת מתכון פשוט, טעים ומנצח (ובעיקר ברור) לעוגת שמרים. תודה רבה

ayeletba

New member
../images/Emo91.gifעוגת שושנים של אוריתה

עוגת שושנים של אוריתה המצרכים ל- 2 רולדות או עוגת "כתר שושנים" אחת: --------------------------------------------------------------- 2\\1 ק"ג קמח רגיל. 2\\1 שקית שמרית - לערבב עם הקמח. להוסיף: 2 ביצים 2\\1 כוס סוכר 4\\3 כוס חלב פושר (או מים - לעוגת פרווה) 150 גר' מחמאה מרוככת מאוד. אופן ההכנה: --------------- לשים היטב כ- 10 דק' (אם דביק, ניתן להוסיף עוד קצת קמח) עד בצק גמיש ונעים ללישה. מתפיחים שעה (בקערה מכוסה מגבת). לאחר שעה, לשים שוב כדקה - ומתפיחים לעוד שעה. זהו. עכשיו הבצק מוכן. לרולדות: יש לחלק את הבצק ל-2 חלקים, לרדד לעלה. למרוח: שוקולד "שחר", לזרות מעט קינמון וקוקוס. לגלגל את הרולדות, למרוח עליהן חלמון, ולאפות ב-180 מע' עד הזהבה (כ- 35 דק'). אפשר "שחר" פרווה אם לא רוצים חלבי. ל"כתר שושנים"(עוגה מרשימה ביותר- אני מעדיפה להכין אותה): לרדד את כל הבצק לעלה גדול, למרוח כנ"ל, לגלגל לרולדה אחת גדולה ולחתוך אותה ל- 8 חלקים שווים. משמנים תבנית בבקה (עם חור), ומניחים את חלקי הרולדה על הצד החתוך. אופים עד הזהבה יפה של העוגה. ובעודה חמה, לשפוך עליה רוטב סוכר (להרתיח: 2\\1 כוס סוכר,3 כפות מים, כף מיץ לימון- עד שהסוכר נמס). להוציא את העוגה מהתבנית (עם צלחת ולהפוך, ושוב להפוך על צלחת הגשה)...לצנן מעט ו....לזלול. שינויים שלי היו כאלה: נאלצתי להוסיף יותר קמח כי הבצק היה נורא שומני אז בערך הוספתי חצי-שלושת רבעי כוס קמח עד שהתקבל בצק ניפלא וקטיפתי המילוי: שוקולד מריר חצי חבילה סוכר קקאו חמאה מרחתי גילגלתי חתכתי ושמתי במגש בלי למרוח ביצה יצאו מ-ד-ה-י-מ-י-ם מקור המתכון: אוריתה ממתכונים. נט. הערות של איילת: אני מכינה כשתי צמות בשתי תבניות בינוניות של אנגליש שייק. עוגה מעולה!

אוליכבר

New member
מצאתי אבל יש לי שאלה

מצאתי מתכון שנראה לי ממש טוב,אלא שכתוב בו חצי שקית שמרים. קניתי את השקית של שמרית שיש בה "משפר אפיה". האם ה"משפר אפיה" אמור להחשב במניין הכמות או שסתם מוסיפים אותו? מצרכים: חצי שקית שמרים ( 25 גרם ) 500 גר' קמח חצי כוס מים פושרים שליש כוס סוכר חצי כוס חלב קמצוץ מלח ביצה 75 גר' חמאה מומסת שוקולד למריחה "השחר" הכנה: לשים את כל החומרים יחד, למעט השוקולד. מתפיחים עד שהבצק יכפיל את נפחו ( בערך ) לשים שוב ומחלקים ל- 6 כדורים. כל כדור מרדדים לעלה דק ומורחים בשוקולד ( כמות נדיבה ) ומגלגלים לרולדה. כל זוג רולדות מגלגלים לבורג ולאחר מכן קולעים צמה אחת גדולה משלושת הברגים. מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור. מה אני אגיד לכם - מ-צ-ו-י-ן!!!

אוליכבר

New member
תודה רבה - אבל שאלה

תודה רבה, ושוב יש לי אותה השאלה. כתבת שצריך חצי שקית שמרים, אז מה עושים עם המשפר אפיה?

DUKASIT

New member
מה זה משפר אפייה../images/Emo35.gif

אתם ממליצים להוסיף אותו ? הוא מתאים לכל מתכון ?

למעלה