עוגת שיש של אהרוני

עוגת שיש של אהרוני

אז הוצאתי עכשיו מהתנור את העוגה לפי המתכון של אהרוני.
העוגה נראית עסיסית וטעימה, המתכון היה מדוייק. אם כי, לא מפורט דיו מבחינת דרך ההכנה,
אבל זה לא קשור לאהרוני זו בעיה של לא מעט כותבי מתכונים.
אני יכול להבין למה אנשים ללא נסיון יכולים לא להצליח עם מתכון כזה או אחר, כשדרך ההכנה כל-כך בסיסית ברמת הפירוט.
כן, גם כשמדובר בעוגה בחושה פשוטה. גם שם יש תהליך, צריך לבנות אמולסיה. צריך להבין בכלל שאמורה להבנות אמולסיה ומה לעשות בשביל לא לפרק אותה וכו'.
מעניין איך הטעם. בגדול, טעמן של עוגות בחושות טוב יותר יום אחרי...

וסתם וידוי, אם יש משהו שאני שונא בקונדיטוריה (אני מאוד אוהב הכנת בצקים, לחמים, משחקים עם שוקולד ואפילו דברים פשוטים כמו טארטים או קישים)
זה הכנת עוגות בחושות. בלימודים שלי הכי פחות נהנתי משיעורים אלו.

אה ומה שבאתי לומר זה תודה על ההמלצה למתכון

נירהמ1

New member
איזה יופי - שמחה שהצליח לך

אני דווקא אהבתי גם את שיעורי העוגות הבחושות, וזאת משום שלפני כן הכנתי מתכונים כמו שכותבים בספרי בישול: 1/2 1 כוסות סוכר, 3 ביצים, וכו'. בשיעורים למדנו שהכל צריך להיות שקול ומדויק על הגרם, אחרת לכל אחד תצא עוגה אחרת.

עוגת השיש של אהרוני נהדרת. אם תרצה עוד מתכונים נשמח לעזור לך, או להפנות אותך למאמרי הפורום שם תוכל למצוא אוצר, כולל תמונות "קשות לצפייה".

יום נעים ושבוע טוב.

אני תמיד העדפתי שיעורים אחרים...
רק לא עוגות בחושות ופיסול בבצק סוכר

בכל מקרה, אני נוכחתי לדעת בשיעורים שגם אם המתכון מדוייק להפליא וגם אם שיעור קודם ראינו את השף מכין את המתכון בהדגמה,
לכל אחד יוצאת עוגה קצת שונה.
למה?
כי חלק משאירים פחות/יותר מידי זמן בתנור וחלק פחות מדקדקים בפרטים הקטנים (בוחשים יותר/פחות מידי) וחלק לא מקפלים נכון ועוד ועוד

טעמתי עכשיו את העוגה והיא אכן לחה ועסיסית.
אני גם הוספתי פס של גנאש שוקולד שנשאר לי מהפרלינים במרכז העוגה
אז עכשיו יש תחושה שוקולדית של ממש.

נירהמ1

New member
בנושא בצק סוכר אני מסכימה איתך

לא אוהבת בצק סוכר. מעדיפה ציפוי של מרציפן (שיהיה לפחות 60% שקדים
).

נקרא בהחלט כמו חגיגה שוקולדית.

מת על מרציפן...קניתי בגרמניה לא מזמן כמות

עצומה (זה ממש זול שם).
לפעמים שהספקתי לעשות עם זה משהו, הוא כבר חוסל...

אגב, בסוף המסתי את השוקולד בחלב כמו במתכון המקורי.
התכוונתי להשתמש בשמנת, אבל היא קפאה לי
אז החלטתי לעבוד לפי המתכון בדיוק.

נירהמ1

New member
המרציפן שהייתי קונה פעם היה מגרמניה

הוא פשוט מעולה.

בקורס השמשנו במרציפן 80% עבור פרלינים ועוד. הייתי מנשנשת אותו תוך כדי הכנת הפרלינים.

IliAsh

New member
איזה כיף לקבל דיווחים כאלה
!

זה נכון שידע זה כוח ובקונדיטוריה הכל חשוב עד הגרם האחרון, אבל הרי לא כולם למדו את המקצוע ככה שכנראה גם הנסיון עוזר

והכי חשוב שהעוגה הצליחה

!

תודה על העדכון ובהצלחה בהמשך
!

למעלה