עוגת שוקולד

rickysofer1987

New member
עוגת שוקולד

שלום!, אני לפעמים נמצאת כאן בפורום,וחשבתי להציג את העוגה ללא גלוטן האחרונה שלי. אני אסביר קודם שאני אינני חולת צליאק אבל אחותי כן. גילו לה את זה לפני כחצי שנה ומאז אני מנסה להכין לה עוגות שהיא יכולה לאכול. את העוגה הזאת הכנתי כי אני יודעת שהיא משוגעת על שוקולד. אם מישהו רוצה את המתכון אני אשמח לתת

rickysofer1987

New member
ואם תהיתם למה חסרה פיסה, אז ככה

כשהייתי במחשב בידיוק לפני שהספקתי לשים את הקקאו מעל, אחותי הצליאקית הגיעה ושאלה האם העוגה היא ללא גלוטן, כמובן שעניתי לה בחיוב. עד שירדתי זה מה שהיא הספיקה לעשות. היא הייתה כל כך נרגשת שיש לה עוגה שנראית קנויה ללא גלוטן שהיא אפילו לא שאלה אם אפשר לאכול.
לא נורא התמונה לא ניראית כל כך נורא גם בלעדי אותה חתיכה.

daniela21

New member
איזו חמודה את,

מכינה לאחותך עוגות כאלה יפות ומושקעות! אולי תלמדי את אחותי? אני גם משוגעת על שוקולד, אבל בגלל שאני לא אוכלת מוצרי חלב (רגישה גם לזה) אני מניחה שהעודה הזו לא רלבנטית עבורי. יש לך מתכונים לעוד עוגות?

rickysofer1987

New member
אשמח ללמד אותך ואת אחותך, העוגה

מתאימה גם לאנשים שרגישים למוצרי חלב כי היא פרווה. מטעמי כשרות אני בדר"כ משתדלת להכין עוגות פרווה כדי שיהיה ניתן לאכול אותם כל הזמן, השוקולד בו השתמשתי הוא שוקולד מריר פרווה, ובמתכון המקורי היה יוגורט אשל שאני המרתי במיץ תפוזים.

rickysofer1987

New member
כמובן

אני מוכרחה לתת קודם את הכרדיט למתכון הרגיל לנטע מפורום אומנות בעוגות שאני הסבתי אותו כדי שיתאים גם לחולי צליאק להכנת העוגה: 2.5 כוסות קמח מרמולייט 1 שקית אבקת אפיה 1 כף מחוקה של פייברקס(משפר אפיה מיוחד לצליאקים) 1 כפית סודה לשתיה 1 מרגרינה מומסת 2 כוסות סוכר 3 כפות קקאו גדושות 1.5 מיץ תפוזים 2 ביצים טיפה תמצית וניל טיפונת מלח מערבבים הכל במיקסר, מעל שופכים חצי כוס מים רותחים וממשיכים לערבב. מעבירים לתבנית ששומנה ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 150-170 מעלות למשך 30-40 דקות. את העוגה אני חתכתי באמצע ושמתי קרם גנאש מוקצף קרם גנאש: 250 מ"ל שמנת צמחית+ 200 גרם שוקולד מריר. מרתיחים את השמנת לאחר מכן מוסיפים את השוקולד מערבבים עד להיוצרות קרם אחיד. שמים במקרר 12-24 שעות.כדי להקציף מוציאים את הקרם שעתיים לפני ההקצפה.מקציפים וממלאים בן שתי חלקי העוגה(יש לשמור מעט קרם בשביל הקישוט מלמעלה) את הציפוי לעוגה עשיתי מחצי חבילת מרגרינה שהומסה במיקרו יחד עם 100 גרם שוקולד מערבבים היטב נותנים לזה מעט זמן כדי שיתגבש מעט ולא יהיה נוזלי לגמרי ומצפים את העוגה. ומעל קישטתי עם הקרם שנותר ופיזרתי מעט קקאו. אם יש שאלות אני אשמח לענות, ואשמח לראות את התוצאה שתצא לך

daniela21

New member
נשמע לי קצת מסובך.. הייתי מעדיפה

כבר לקנות עוגה מוכנה. מהיכן את והאם את מוכרת גם עוגות?

rickysofer1987

New member
אני מאיזור הדרום. בכרטיס שלך ראיתי

שאת מאזור המרכז, אז אני לא יודעת אם זה אפשרי אני אף פעם לא מכרתי עוגות, אבל אני בהחלט חושבת לנסות למכור עוגות בכנס הבא שיהיה.

תודה רבה!

בבוקר אני אעביר לאמא שלי את המתכון, ומקווה שיהיה מוכן בהקדם האפשרי. בדיוק חזרתי מחתונה ולא נגעתי בקינוחים... עשית לי מה זה חשק...

עינית

New member
נרשם ויבוצע, נראה קל להכנה ללא הציפ

את הקרם, או אחד מהם, אשמור לארוע חגיגי יותר. העוגה עצמה נשמעת קלה מאוד להכנה. גם אני מחליפה את כל מוצרי החלב/שמנת/גבינה/חמאה וכו'.

meitush123

New member
למה התנור שלי מקולקל???

אוף! בטוסטר אובן אני מניחה שאי אפשר לעשות

rickysofer1987

New member
הטרמוסטט של התנור שלי גם התקלקל

יש לי תנור קטן משהו כמו טוסטר אובן שבו אפיתי את העוגה, את מוזמנת לנסות לאפות בו, אני מאמינה שלא תהיה בעיה.

דניאלה

יש לך מתכונים אחרים לדברים שוקולדיים או סתם קינוחים, בלי קמח ובלי חלב? השילוב של השניים האלה כל כך מסבך את העניינים... ועדיין לא מצאתי מוס ובאווריה פרווה - מסויה יש כל מיני פודינגים ומעדנים שהם יותר כמו דני וממש לא מה שחיפשתי. היו לפני כמה שנים קינוחים על בסיס קצף ביצים שהיו מוכרים בבורגראנץ' ובשיפודיות כשרות. מי שיגיד לי איפה אפשר להשיג כאלו, אני אשלח לו פרחים!

daniela21

New member
ממש לא..

צר לי אבל לא. אם היו לי מתכונים כאלו הייתי שמחה מאוד. פעם באמת היו קינוחים פרווה (כן, אני זוכרת את הקרם באווריה של הבורגר ראנץ) אבל אין יותר וגם אם היה - לא בטוח שהם לא היו עם גלוטן. היית מאמינה שבגלידת הפרווה שלהם יש חיטה? זה משהו שלא היה עד לפני כמה חודשים. באסה.

meitush123

New member
מזל שאין לי ענייני כשרות

זה די מסבך (אם כי אני לרוב אוכלת כשר בין כה וכה כי אני אוכלת בשר לעתים רחוקות)

אני לא בטוחה שזה ממניעי כשרות

נראה לי שהחיפושים נובעים מאי סבילות ללקטוז. (שרב הסיכויים תעבור אחרי כמה חודשים בדיאטה נטולת גלוטן).

אצלי היא לא עברה...

ואני רוצה לבדוק אם אכן לקטוז הוא הסיבה או שאולי זה החלבון שבחלב. למישהו יש מושג איך בודקים את זה?

נכון

אבל היו לי תקופות ארוכות שלא צרכתי גלוטן - אני עושה את זה רק בשביל הבדיקות (שאגב מתקיימות אי"ה מחר, וזהו - no more gloten). לדניאלה - על שוקולד אני לא יכולה לוותר, אבל דברים אחרים, שדיאטנית אמרה לי שבגלל העיבוד אין בהם לקטוז - כמו גבינה צהובה ויוגורט, עושים לי את הבלאגן ובנוסף בעיות בסינוסים וכאבי ראש. יש לך מושג מה זה אומר? כי דיאטנית מצויינת שהייתי אצלה אמרה לי לא לחפש תירוצים ולאכול גבינות כי זה שאני אלרגית ללקטוז לא קשור. העניין שאצלי לא בדקו את זה בכלל, רופא הגסטרו בצבא רק אמר שלפי מה שאני מתארת אין ספק שיש לי "אי סבילות לחלב". מצד שני, הוא גם כתב שיש לי "אי סבילות לחיטה", וזה לא נתן לי כלום - אפילו לא הורדת פרופיל (שהבנתי שעל הלקטוז גם היו אמורים להוריד לי).

למעלה