עוגת שוקולד עשירה??

  • פותח הנושא junk
  • פורסם בתאריך

junk

New member
עוגת שוקולד עשירה??

מישהו מכיר מתכון פצצה לעוגת שוקולד עשירה. עוגה כזאת שאוכלים ממנה וכל ביס מוציאים אנחת התפעלות על גודל הכבוד שנקרה בדרכנו לטעום מהעוגה הזו. תודה
 
שוקוהוליסטים

עוגת שוקולד ופולנטה 250 גר` שוקולד מריר 100 גר` חמאה ללא מלח 5 ביצים, מופרדות 3\2 כוס סוכר 3 כפות רום כוס פולנטה מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס``מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. בוזקים לתבנית סוכר ואחר כך קמח, כך שירפד את כל הדפנות. נפטרים מעודפים ומניחים בצד. ממיסים בסיר את השוקולד והחמאה ומערבבים לתערובת חלקה. מקציפים את חלמוני הביצה עם מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת מוס בהיר. מקפלים פנימה את השוקולד המומס והרום. בקערה נקייה מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים את שארית הסוכר וממשיכים עד לקבלת קצף מבריק ויציב. מערבבים את תערובת החלמונים עם הפולנטה ומקפלים פנימה את תערובת החלבונים. מעבירים מיד לתבנית המוכנה ואופים כ- 40 דקות. מצננים בתבנית כ- 10 דקות, והופכים לצלחת הגשה. עוגת שוקולד בוצית ועשירה העוגה הבאה היא בעצם מוס אפוי. אין בה טיפת קמח ולכן חשוב שהשמנת המתוקה בה תשתמשו תהיה בעלת אחוז שומן של 42% ולא פחות. 6 ביצים ½ (חצי) כוס דחוסה בסוכר חום 400 גר` שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו), מומס 1 כוס\שקית שמנת מתוקה 42% שומן 2 כפות קוואנטרו או ליקר תפוזים אחר 2 כפות מיץ תפוזים 1 . מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית עוגה קפיצית בקוטר של 22 ס``מ, ומצפים את התחתית והדפנות בנייר אפייה. 2 . טורפים את הביצים והסוכר עד שמתקבל מוס בהיר וסמיך. טורפים פנימה, בהדרגה, את השוקולד המומס ואחריו את השמנת, הליקר והמיץ. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה, ומניחים במרכזה של תבנית גדולה יותר, אותה ממלאים במים רותחים, כך שיגיעו למחצית מגובה תבנית העוגה. 3 . אופים במשך 30 דקות, מכסים את העוגה ברדיד אלומניום ומחזירים לתנור ל- 45 דקות נוספות, או עד שמרכז העוגה מתייצב. 4 . מוציאים את תבנית העוגה מהמים, ומצננים. מעבירים את העוגה לצלחת, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה. חותכים עם סכין חמה.
 
למעלה