עוגת קוקוס רכה ועסיסית


מצרכים

4 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס עדין
1 כוס חלב או קרם קוקוס
2 כוסות קוקוס טחון
2 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
לציפוי (אופציונלי):
½ כוס שמנת מתוקה
½ כוס קוקוס טחון
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו או חום עליון-תחתון. משמנים היטב את התבנית ומרפדים בנייר אפייה, כדי להבטיח חילוץ קל של העוגה לאחר האפייה. כדאי להכין מראש את כל המצרכים על משטח העבודה – סדר וארגון הם חלק מהצלחה באפייה. בקערה גדולה טורפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים בהדרגה את השמן תוך ערבוב מתמיד, ולאחר מכן את החלב או קרם הקוקוס. בשלב זה מתחיל להתפשט ריח קוקוס עדין שמבטיח תוצאה נהדרת. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וקוקוס טחון. מוסיפים את היבשים לבלילה הרטובה בהדרגה, תוך ערבוב עדין בלבד – רק עד לקבלת תערובת אחידה. ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות של העוגה. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים בעזרת מרית. מכניסים לתנור ואופים 45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש עם פירורים לחים בלבד. חשוב לא לפתוח את התנור ב-20 הדקות הראשונות כדי לא לפגוע בגובה העוגה. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור ומתקררת מעט, ניתן לצקת מעליה שמנת מתוקה ולפזר קוקוס טחון ואבקת סוכר. הציפוי נספג בעוגה ומעניק לה עסיסיות נוספת וטעם עשיר במיוחד. לאחר קירור מלא, חותכים את העוגה לפרוסות אחידות. שימוש עם סכינים איכותיות מאפשר חיתוך נקי ומדויק עם מתכון טעים זה, מבלי למעוך את העוגה הרכה. סכין חדה ואיכותית עושה הבדל משמעותי, במיוחד בעוגות אווריריות ועדינות כמו עוגת קוקוס. מגישים לצד קפה, תה או אפילו כדור גלידת וניל למי שרוצה להפוך אותה לקינוח מושקע.
 
למעלה